Wahoo Kickr Core – Review & aanbieding

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 7, 2024

In de zoektocht naar een nieuwe fietstrainer kwam ik uit bij de Wahoo Kickr Core. Een populair model van het grote merk Wahoo, dat wereldwijd goed bekend staat onder fietsers.

In deze review vertel ik je alles over mijn bevindingen en ervaringen met de Kickr Core trainer. Ik geef je mijn eerlijke mening en je komt erachter of hij bij jou past.

Ook kom je erachter waar je de beste aanbieding van dit moment vindt.

Kijk dus snel verder als je interesse hebt in deze trainer!

Een uitgebreide kijk op de Wahoo Kickr Core trainer

wahoo_core_trainer_schuin

De Wahoo Kickr Core is een model uit 2018 maar nog altijd hartstikke populair. Het is namelijk een vrij luxe trainer, met behoorlijk wat mogelijkheden.

Hij doet dan ook niet veel onder voor nieuwere modellen. Deze trainer is voorzien van de nieuwste technologieën en heeft best indrukwekkende specs.

Laten we eens beginnen met een uitgebreide kijk op deze trainer, zodat je exact weet met wat voor fietstrainer we te maken hebben.


Trainingsmogelijkheden van deze trainer

indoor_training_kickr_core

Uiteraard is de Kickr Core een direct drive trainer. Je gebruikt hem dus zonder jouw achterwiel. Dit maakt hem stiller en duurzamer.

Ook voelt het trainen lekkerder en natuurlijker aan op een direct drive. Reden genoeg om voor zo’n model te kiezen dus.

Deze trainer heeft eigenlijk alles in huis voor een goede indoor training. Je kunt ermee klimmen met hellingen tot 16%. Ook kan je meer dan genoeg vermogen leveren. Namelijk tot maximaal 1800 watt.

Dat is zelfs genoeg voor de sterksten onder ons.

Deze fietstrainer meet jouw vermogen bovendien vrij nauwkeurig. Hij heeft een maximale afwijking van 2%. Erg netjes dus.

Connectiviteit van de Kickr Core

Als we verdergaan over de trainingsmogelijkheden kunnen we tegenwoordig niet om de connectiviteit heen.

De meeste wielrenners houden ervan om virtueel te trainen en ook de trainer te verbinden met externe sensoren.

Nou, ik kan je vertellen dat je dan heel blij gaat zijn met deze Kickr Core trainer. Waarom? Omdat hij gewoon heel veel mogelijkheden biedt op dit vlak.

Hij heeft een Bluetooth en ANT+ verbinding, zoals je mag verwachten. Hiermee kan je hem verbinden aan allerlei externe devices.

Denk bijvoorbeeld aan connectiviteit met je Wahoo fietscomputer of Garmin fietscomputer. Maar ook is hij compatibel met smartwatches en met je telefoon.

Uiteraard kan je deze fietsmakker ook koppelen aan de uitbreidingen van Wahoo kickr, zoals de Wahoo Kickr Climb en de Headwind.

De mogelijkheden voor virtueel trainen zijn zoals verwacht ook ongekend. Je kan hem koppelen aan elke serieuze app, van Zwift, tot aan Kinomap, tot aan Rouvy.

Het ontwerp

wahoo_kickr_core_pootjes_achterkant

Misschien zijn we tegenwoordig een beetje verwend geworden..

Maar als we naar het design van deze trainer kijken, worden we iets minder vrolijk.

Dat komt vooral vanwege het feit dat hij niet inklapbaar is. De pootjes van deze trainer kun je niet helemaal inklappen en zijn ook niet verstellen in hoogte.

De ondergrond waarop je traint moet dus echt waterpas zijn.

Aangezien deze trainer met z’n 18 kg schoon aan de haak niet bepaald heel licht is, wordt het opruimen er niet makkelijker op.

Maar goed, als je hier gewoon de ruimte voor hebt is er natuurlijk niets aan de hand.

Het is jammer, maar het blijft slechts een detail. Als je het mij vraagt gaat het uiteindelijk vooral om het trainen.

Alles behalve luidruchtig

fietsen_op_wahoo_kickr_core

Als ik ergens een hekel aan heb, is het wel een fietstrainer die een hoop kabaal maakt. Soms wordt er beweerd dat een trainer geruisloos is, waar in de praktijk niets van waar blijkt.

Ik was er dan ook niet helemaal gerust op na de aanschaf van de Wahoo Kickr Core. Tot het moment dat ik begon met fietsen.

Tot mijn grote verbazing hoorde ik hem namelijk amper.

Hij was zelfs zo stil, dat ik mezelf even afvroeg of mijn fiets wel goed bevestigd zat. Maar alles klopte.

Het enige wat ik hoorde was eigenlijk het geluid van de ketting.

Ik denk dat de geruisloosheid vooral te maken heeft met de sterke elektrorem van de Kickr Core. Deze blijkt een stuk beter dan de meeste modellen van Tacx en Elite.

Wat heb ik nog meer nodig voor deze fietstrainer?

wahoo_kickr_core_zijkant

Het is wel even goed om te weten dat je na de aanschaf van je Kick core vermoedelijk nog niet helemaal uitgewinkeld bent.

Ervan uitgaande dat je nog geen passende cassette hebt, moet je deze er nog bij aanschaffen om de Kickr Core te gebruiken.

Als je een cassette hebt (en natuurlijk je eigen fiets), ben je in feite klaar voor gebruik.

Eventueel kan je nog een mat aanschaffen voor onder je trainer. Zeker als je op verdieping fietst is dat wel een aanrader.

Zo’n mat kost gelukkig niet meer dan een paar tientjes.

Optioneel zijn; een ventilator, de Kickr Climb voor grotere hellingen, en externe meters. Denk aan een hartslagmeter of een powermeter.

Ervaringen met de Kickr Core

Zoals je tot nu toe gelezen hebt zijn mijn ervaringen met deze fietsmakker heel erg goed. Ik ben meer dan tevreden over de prestaties van deze slimme fietstrainer.

Natuurlijk, het is verre van ideaal dat hij niet inklapbaar is. Maar ik heb gelukkig de ruimte om ‘m op te bergen, dus dat is geen probleem.

Ook heb ik gewoon een vlakke ondergrond. Dus dat de poten niet verstelbaar zijn maakt mij ook niet zoveel uit.

Ook de ervaringen van andere fietsers lijken enorm goed te zijn.

Als ik even een rondje langs de reviews op alle webshops waar hij te koop staat maak, zie ik dat hij heel goed wordt beoordeeld.

Het is echt een gewaardeerde fietstrainer.

Wahoo Kickr Core vs Tacx Flux 2

Natuurlijk is het altijd goed om een objectieve vergelijking te maken vóórdat je een fietstrainer koopt. Op die manier ontdek je namelijk of een bepaald model wel écht de juiste keus voor je is.

Zo voorkom je mogelijk een nare miskoop.

Een van de modellen waarmee de Kickr Core het meest vergeleken wordt, is de Flux 2. Dit model is qua prijs zeer vergelijkbaar met de Kickr Core.

Als we de specs even naast elkaar zetten, komen ze gelijkwaardig uit de test. De Kickr Core is 0,5% nauwkeuriger. Daarentegen heeft de Flux 2 weer 200 watt meer vermogen.

Wat ik beter vind aan de Flux 2, is dat deze een ingebouwde cadanssenor heeft. Maar als je zelf al je eigen sensor gebruikt, maakt dat niet zoveel uit. Ook is dit model opvouwbaar

De Kickr Core is een stukje stiller. Als je dit belangrijk vindt, is de Core dan ook de beste keus.

Waar vind ik een Wahoo Kickr Core aanbieding?

Ben jij warm gelopen voor de Wahoo Kickr Core? Ik geef je geen ongelijk. Het is namelijk gewoon een prachtige fietstrainer.

Maar, stel dat je hem wilt kopen. Dan wil je uiteraard niet méér betalen dan dat eigenlijk nodig is.

Zoals je misschien wel weet bieden veel winkels hem aan. Hierdoor ontstaat concurrentie tussen de verschillende aanbieders, wat goed nieuws is voor ons als wielrenners.

Wij profiteren daardoor namelijk van lagere prijzen en bovendien zo nu en dan een goede fietstrainer aanbieding.

Er is niet altijd een aanbieding beschikbaar. Maar mocht die er zijn, dan vind je die via deze link.

Ons oordeel: is hij het kopen waard?

De Wahoo Kickr Core is een zeer complete smart trainer, die het kopen zeker waard is.

Wat ik vooral goed vind is zijn geruisloosheid, de vele verbindingsmogelijkheden met externe apparaten en het heerlijke weggevoel dat hij nabootst.

Ook is hij nauwkeurig, kun je meer dan genoeg vermogen leveren, en kan je effectief met helling trainen.

Mocht je dus een goede fietsmaat zoeken voor jouw indoor trainingen, dan komt dit model prima van pas.






Meer van Wahoo:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *