Wahoo Kickr Bike – Test en Review

Laatst bijgewerkt door Joni op september 3, 2023

De Wahoo Kickr Bike is één van de meest geavanceerde fietstrainers ter wereld.

Deze machine heeft werkelijk alles om in je eigen huis op een uiterst realistische wijze te fietsen. Bovendien kun je er heel veel plezier mee maken!

Wij hebben de Wahoo Kickr Bike uitvoerig onder de loep genomen. In deze Test en Review beschrijven we deze fietstrainer tot in detail, en geven we ook de voor- en nadelen van de Wahoo Kickr Bike.

Tot slot noemen we nog een alternatief voor deze fietstrainer. Lees dus gauw verder en ontdek of de Wahoo Kickr Bike past bij jou.

De Wahoo Kickr Bike in het kort

Wahoo Kickr Bike training

Een Wahoo fietstrainer is een begrip in de wereld van het wielrennen. Dankzij de Kickr-lijn, met onder andere de Wahoo Kickr Snap en de Wahoo Kickr Core, heeft het merk veel fans over de hele wereld.

De Kickr Bike is het toppunt van de Kickr-lijn en bevat tal van nieuwe innovaties.

Een Direct Drive-fietstrainer met heel veel power

De Wahoo Kickr Bike is een luxe en krachtige fietstrainer. Bij deze Direct Drive-trainer heb je je eigen fiets helemaal niet meer nodig. Je kunt gewoon fietsen op de machine.

Voor krachtpatsers is de Wahoo Bike ideaal. Deze fietstrainer heeft namelijk een maximaal vermogen van 2200 Watt.

Dat is echt uitzonderlijk. Er zijn maar weinig fietstrainers die zich hier mee kunnen meten, afgezien van de Tacx Neo Bike.

Een Smart-fietstrainer voor heel veel plezier

Zwift training wahoo kickr bike

De Wahoo Kickr Bike maakt fietsen ook leuk. Het is namelijk een echte Smart Bike.

Deze fietstrainer kan hellingsgraden tot 20 procent omhoog en tot 15 procent omlaag simuleren. Klimmen en afdalen heeft nog nooit zo realistisch gevoeld op een fietstrainer.

Met trainingsapps als Zwift kun je ook gave, interactieve trainingen afwerken. Je kunt bijvoorbeeld virtueel de Mont Ventoux of de Stelvio beklimmen, gewoon vanuit je huiskamer.

De mogelijkheden zijn eindeloos met de Wahoo Bike.

Voordelen van de Wahoo Kickr Bike

We hebben al aangegeven dat de Kickr Bike ontzettend sterk is en garant staat voor interactief plezier. Daarnaast heeft deze fietstrainer nog meer voordelen.

Te gebruiken met iedere groepset

Soms is het bij Direct Drive-fietstrainer een beetje lastig om er een juiste groepset op te krijgen.

Bij de Wahoo Bike is dat niet het geval. Je kunt deze fietstrainer gewoon gebruiken met je groepset van Shimano, SRAM of Campagnolo.

Fietstrainer op maat voor jouw lichaam

Wahoo Kickr Bike helling

Een goede houding op de fiets is van groot belang om blessures te voorkomen en je prestaties te verbeteren. De Wahoo Kickr Bike helpt je hierbij.

Je kunt de fiets op maar liefst vijf punten verstellen. Ook is het mogelijk om je eigen zadel of stuur op deze fietstrainer te monteren.

Stille fietstrainer zonder geluidsoverlast

De Wahoo Bike heeft een gebalanceerde riemaandrijving en een solide constructie om bewegingen en schokken op te vangen. Hierdoor maakt deze fietstrainer weinig geluid.

Veel gebruikers noemen de Wahoo Kickr Bike de stilste fietstrainer waar ze ooit op hebben gefietst.

Nadelen van de Wahoo Kickr Bike

Uiteraard heeft iedere fietstrainer op de markt ook zo zijn nadelen. Bij de Wahoo Kickr Bike zijn het slechts kleine nadelen, maar we noemen ze toch.

Niet gemakkelijk op te bergen

De Wahoo Kickr Bike weegt 42 kilo. Dat til je natuurlijk niet zomaar even op. En hoewel de fietstrainer wel wieltjes heeft, is het toch niet zo makkelijk om ‘m te verplaatsen.

De fietstrainer aan de kant zetten of een tijdje opbergen is dus wel even een klusje. 

Geen klikpedalen meegeleverd

Pedalen Wahoo Kickr Bike

Bij de Wahoo Kickr Bike krijg je platformpedalen meegeleverd. Deze pedalen zijn bekend van gewone fietsen.

De kans is natuurlijk groot dat je klikpedalen wil gebruiken. Die zul je er dan zelf op moeten monteren. Pak bijvoorbeeld even de klikpedalen van je racefiets.

Geen houder voor je mobiel of tablet

De Kickr Bike heeft geen houder voor een mobiel of een tablet. Je hebt wel een klein display met informatie over de hellingsgraad en het schakelen.

Als je interactief wil fietsen en daarbij beelden wil bekijken, dan zul je dus zelf iets voor de fietstrainer neer moeten zetten.

Alternatief voor de Wahoo Kickr Bike

De Wahoo Kickr Bike is zeer geavanceerd en dat merk je ook aan het prijskaartje. Je betaalt zo’n 3.000 euro voor een nieuwe Kickr Bike.

Zoek je een iets goedkoper alternatief? Dan komen we uit bij de Tacx Neo Bike.

Tacx Neo Bike

Tacx Neo Bike Huiskamer

De Tacx Neo Bike is een Direct Drive-fietstrainer en tevens een Smart Bike.

Deze complete fietstrainer van Tacx heeft zelfs ventilatoren, die je op basis van je snelheid of je hartslag verkoelen met een aangename rijwind. Dat is nog eens cool!

Een nieuwe Tacx Neo Bike is wat goedkoper dan een nieuwe Wahoo Kickr Bike. Voor een Tacx Neo Bike betaal je ongeveer 2.500 euro. Dat is dus ook een mooie deal.

Conclusie

De Wahoo Kickr Bike is een luxe, slimme en krachtige fietstrainer.

Deze Direct Drive Smart Bike is geschikt voor iedere liefhebber van fietsen en met name voor de krachtpatsers onder ons.

Ga je er eentje kopen? Vergelijk dan de prijzen hieronder. We wensen je veel plezier met de Wahoo Kickr Bike!

Categorieën: Indoor fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *