Wahoo KICKR Fietstrainers onder de loep – Vergelijking

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 7, 2024

Ben je op zoek naar een fijne fietstrainer om te gebruiken met je eigen racefiets? Dan kunnen we je de fietstrainers van Wahoo aanraden.

Dit toonaangevende merk heeft verschillende modellen op de markt gebracht met prachtige functies.

In deze test en review nemen we de Wahoo KICKR uit 2017, de Wahoo KICKR Core en de Wahoo KICKR Snap onder de loep. Ook kijken we naar de Power en de Kickr Bike.

We vergelijken de fietstrainers qua prijs en kwaliteit en benoemen alle voordelen en nadelen. Ook letten we op aanbiedingen voor deze trainers.

Lees gauw verder en ontdek welke fietstrainer van Wahoo het beste bij jou past!

Een Wahoo fietstrainer kopen

Favoriete keuze van profs

Als je mensen vraagt om een merk van fietstrainers te noemen, komen ze meestal met Tacx. Fanatieke fietsers weten echter dat er nog een groot merk is: Wahoo.

Dit merk heeft zelfs de voorkeur van sommige profs. Wahoo maakt namelijk sterke, slimme en mooie fietstrainers.

Wahoo richt zich dan ook op fietsers die kunnen genieten van kwaliteit. Waar Tacx ook behoorlijk goedkope modellen heeft, gaat Wahoo enkel voor het beste van het beste. Hun machines stellen nooit teleur.

Direct drive of wheel-on fietstrainer

Wahoo heeft de keuze tussen direct drive fietstrainers en wheel-on fietstrainers. In beide gevallen gebruik je de fietstrainer in combinatie met je eigen racefiets, maar er zijn ook verschillen.

Bij een direct drive fietstrainer plaats je je fiets zonder achterwiel met de achterbrug op de trainer. Je hoeft alleen een cassette te monteren en je kunt meteen fietsen.

Direct drive fietstrainers staan bekend om hun kracht, nauwkeurige data en hun stilte.

Bij een wheel-on fietstrainer zet je je achterwiel op een rol die weerstand biedt. Hierbij is het aan te raden om je gewone achterband te vervangen door een trainerband, om slijtage te voorkomen.

Wheel-on fietstrainers zijn iets minder krachtig, nauwkeurig en stil, maar wel een stuk goedkoper.

Wahoo KICKR 2017: Toonaangevend model

wahoo kickr 2017

Een revolutionaire fietstrainer

We beginnen met de Wahoo KICKR 2017. Dit is een direct drive fietstrainer die veel lof heeft gekregen. Wahoo heeft met de verschillende innovaties van de KICKR namelijk een nieuwe standaard gezet op de markt voor de fietstrainers.

Zelfs Team Sky en later Team Ineos gebruiken KICKR-fietstrainers van Wahoo.

Deze Wahoo KICKR kan tot wel 2000 Watt weerstand genereren. Dat betekent dat hij een hellingsgraad van maar liefst 20 procent kan nabootsen.

De verandering van de weerstand gaat ook nog eens uiterst soepel. Zo voelt een berg virtueel beklimmen of afdalen realistischer dan ooit.

Helaas niet meer te kopen

Jammer genoeg is de Wahoo KICKR uit 2017 niet meer als nieuw te koop. Daarom hebben we ook geen aantrekkelijke aanbieding voor deze fietstrainer kunnen vinden.

Als je toch per se deze fietstrainer wil, is het mogelijk om een tweedehands model op te scharrelen.

Er is ook een makkelijkere optie. Wahoo heeft namelijk in de afgelopen jaren weer nieuwe fietstrainers op de markt gebracht. Het volgende model, de Wahoo KICKR Core, is een nieuwer en beter alternatief voor de KICKR uit 2017.

Toch liever op zoek naar een alternatief? Ook dan zijn er gelukkig voldoende opties. Er zijn online regelmatig goede fietstrainers in de aanbieding.

Wahoo KICKR Core: Voor de krachtpatsers

fietsen_op_wahoo_kickr_core

Interactieve fietstrainer met Zwift

De Wahoo KICKR Core is net als de KICKR uit 2017 een direct drive fietstrainer. Het is de perfecte fietstrainer voor interactief plezier, omdat hij makkelijk te koppelen is via Bluetooth Smart 4.0, ANT+ en ANT+ FE-C.

Je kunt dus lekker fietsen met Zwift, Bkool, TrainerRoad of een andere app.

Om de KICKR Core iets voordeliger te maken, heeft deze fietstrainer een iets minder sterke rem gekregen. Je kan een weerstand tot 1800 Watt genereren en daarmee bergen tot 16 procent simuleren.

Dat is voor vrijwel alle fietsers ook meer dan genoeg en wederom loopt alles heel soepel en voelt het zeer realistisch.

Mooie aanbieding voor de KICKR Core

Een nieuwe Wahoo KICKR Core kost je zo’n 750 euro. In vergelijking met de fietstrainers van Tacx krijg je zeker waar voor je geld. De KICKR Core is namelijk minstens zo sterk, slim en stil als de concurrentie.u

Zoals altijd kijken we ook even naar de reviews van gebruikers in Nederland en uit het buitenland. Het resultaat is duidelijk.

Overal krijgt de KICKR Core hoge scores en lovende recensies. Deze fietstrainer voldoet aan de verwachtingen en staat garant voor veel plezier op de fiets.
Wahoo KICKR Snap: Toegankelijke keuze

wahoo_kickr_snap

Wheel-on fietstrainer met Zwift

De Wahoo KICKR Snap is een zogenaamde wheel-on fietstrainer. Je zet je achterwiel op een remrol en fietsen maar. Wat dat betreft is de Wahoo KICKR Snap nog makkelijker te gebruiken dan een direct drive fietstrainer.

De KICKR Snap is ook een slimme fietstrainer. Je kan er virtuele routes mee fietsen, met behulp van apps als Zwift, Bkool en TrainerRoad.

Je kunt dus je online vrienden proberen verslaan en vervolgens je gegevens delen op een sociale app als Strava.

Makkelijk koppelen bij Wahoo

Net als de KICKR Core is de KICKR Snap overal mee te verbinden via Bluetooth Smart 4.0, ANT+ en ANT+ FE-C. Je kunt er dus ook bijvoorbeeld een hartslagmeter aan koppelen.

Dat hebben ze bij Wahoo goed voor elkaar en zo makkelijk mogelijk gemaakt.

Wheel-on fietstrainer zijn in de regel iets minder sterk dan direct drive fietstrainers. Dat is hier ook het geval. De KICKR Snap heeft een maximale weerstand van 1500 Watt en kan een stijgingspercentage simuleren tot 15 procent.

Hier kun je dus zeker een flinke berg mee beklimmen. En dat allemaal vanuit je eigen huis.

Goedkopere optie van Wahoo

Een wheel-on fietstrainer is altijd goedkoper dan een direct drive fietstrainer. Dat zien we ook terug bij de prijs van de Wahoo KICKR Snap.

Deze wheel-on fietstrainer kost je zo’n 440 euro. Dat is dus een stuk minder duur dan een direct drive fietstrainer.

Als je voor lief neemt dat deze fietstrainer iets minder nauwkeurig, sterk en stil is, is het echt een fantastische aankoop.

Hij is sterk genoeg voor de meeste fietsers en dankzij de interactieve functies kun je er ook genoeg plezier mee maken. Wij vinden het een goede koop.
Wahoo Kickr Power V5.0: De nieuwste direct drive

wahoo_kickr_power_v5

Een super stille fietstrainer met een gigantisch maximaal vermogen van 2200 watt. En ook niet eens een hellingpercentage tussen de -15 en 20%. Het zijn mega indrukwekkende specs.

Niet voor niets is de Kickr Power ondertussen uitgegroeid tot het absolute paradepaardje van de Wahoo trainers.

Hij is voorzien van de nieuwste technologieën en is super stil. Eigenlijk kun je deze trainer goed vergelijken met de oudere Kickr Core, maar dan met nóg betere eigenschappen.

Wahoo heeft er werkelijk alles aan gedaan om dit het compleetste toestel ooit te maken. Naar onze mening is dat aardig gelukt.

Het prijskaartje ligt rond de 1000 euro. Daarmee is het iets goedkoper dan de topmodellen van Tacx.
Wahoo Kickr Bike: pure luxe

wahoo-kickr-bike

Pure luxe komt uiteraard ook met een hoger prijskaartje. Wil je de Kickr Bike in huis halen, dan zul je redelijk diep in de buidel moeten tasten.

Het gaat hier namelijk niet om zomaar een indoor trainer.. Nee, dit is een echte smart bike. Oftewel; een kruising tussen een spinbike en een fietstrainer.

Je eigen fiets kun je in de schuur laten staan en hoef je niet meer mee naar binnen te nemen. Dat scheelt weer een hoop gesjouw. Op de Kickr Bike beleef je de meest realistische trainingen.

Deze smart bike heeft alles wat het hartje van de wielrenner begeert. De enige nadelen die wij kunnen bedenken zijn de hogere prijs, het gemis van een tablethouder en het gemis van de klikpedalen.
Conclusie

Wahoo is een toonaangevend merk op de markt van de fietstrainers. Met de Wahoo KICKR uit 2017, de Wahoo KICKR Core en de Wahoo KICKR Snap gaan ze op overtuigende wijze de concurrentie aan met de fietstrainers van Tacx.

Als je niet te veel geld wil uitgeven, dan kom je uit bij de Wahoo KICKR Snap. Deze fietstrainer is interactief en heeft ruim voldoende kracht voor de gemiddelde Nederlandse fietser.

Als je iets meer geld wil besteden, dan kom je uit bij de Wahoo KICKR Core. Deze direct drive fietstrainer is de opvolger van de Wahoo KICKR uit 2017 en levert ijzersterke prestaties. Zo kun je keihard trainen en ook nog eens lol maken op de fiets.

We hopen dat de juiste fietstrainer voor jou erbij zit. We wensen je veel succes met het maken van je aankoop en veel prettige fietskilometers op je nieuwe fietstrainer van Wahoo.


Meer van Wahoo:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *