Wahoo Kickr Climb: Test, review en aanbieding

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 7, 2024

Heb je in een Wahoo fietstrainer geïnvesteerd? Dan beleef je hier ongetwijfeld veel plezier aan. De fietstrainer doet zijn werk ongetwijfeld prima en je bent in staat om veel (intensieve) trainingen uit te voeren.

Het leuke van Wahoo is dat dit merk meerdere uitbreidingen aanbiedt. Met verschillende accessoires breid je de mogelijkheden van de fietstrainer verder uit, zoals met de Wahoo Kickr Climb het geval is.

In deze Wahoo Kickr Climb review bespreken wij deze accessoire als aanvulling op je Wahoo fietstrainer uitgebreid.

Wat is de Wahoo Kickr Climb precies?

De Wahoo Kickr Climb is een geweldige aanvulling voor je Wahoo fietstrainer. Dit langwerpige object moet je bij je voorwiel plaatsen.

Zet het voorwiel vast in dit voorwerp en stel vervolgens de helling naar wens in. Je kunt met dit handige accessoire hellingen tot wel 20% simuleren.

Door van de Wahoo Kickr Climb gebruik te maken, maak je je trainingen dus nog realistischer. Dit gebeurt ook nog eens op een simpele manier: puur door de positie van je fiets aan te passen.

Je neemt hierdoor een andere houding aan en je moet hierdoor nóg meer kracht leveren. Overigens is het ook nog mogelijk om met de Wahoo Kickr Climb een daling tot 10% in te stellen.

Hoe kun je de Wahoo Kickr Climb gebruiken?

De Wahoo Kickr Climb is te gebruiken in combinatie met een Wahoo Kickr fietstrainer. Het gaat hierbij om één van de volgende drie varianten:

Bestaan er alternatieven voor de Wahoo Kickr Climb?

Ja, enige tijd geleden kwam het merk Elite met de Elite Rizer op de proppen. Deze uitbreiding heeft het merk Elite echter volledig op de Wahoo Kickr Climb gebaseerd.

Als je één van de fietstrainer van Wahoo hebt, kun je daarom het beste voor de Wahoo Kickr Climb kiezen.

Voor wie is de Wahoo Kickr Climb geschikt?

Heb je een Wahoo fietstrainer op bijvoorbeeld je zolder of in de sportkamer staan? Train je regelmatig op deze fietstrainer? En wil je het trainen op de fietstrainer nog intensiever en realistischer maken?

Als je op deze drie vragen ‘ja’ kan beantwoorden, is de Wahoo Kickr Climb voor jou geschikt. Met deze uitbreiding op de fietstrainer breng je je trainingen naar een nog hoger niveau.

Je moet nog meer kracht leveren, je traint meerdere spiergroepen nog intensiever en je kunt dus nog gerichter naar een bepaald doel toe trainen.

Ben je meer een recreatieve fietser? Dan is het wellicht enigszins overbodig om voor de Wahoo Kickr Climb te kiezen.

Met deze fietstrainer train je heel gericht en intensief, waardoor deze accessoire zich minder leent voor de recreatieve fietstochten op een fietstrainer.

Heb je eerder al geïnvesteerd in de beste fietstrainer van Wahoo? Dan mag de Wahoo Kickr Climb eigenlijk niet ontbreken.

Dit is een geweldige uitbreiding waarmee je nóg meer van je fietstrainer kunt genieten. In deze Wahoo Kickr Climb review vertellen we je hier graag meer over.

Wat zijn de voordelen van de Wahoo Kickr Climb?

De Wahoo Kickr Climb is wat ons betreft een waanzinnige uitbreiding voor je fietstrainer van Wahoo. Dit is voornamelijk aan onderstaande voordelen te danken:

  • Je maakt de trainingen nóg intensiever/zwaarder voor jezelf. Vind je het heerlijk om helemaal kapot te gaan tijdens je trainingen? Dan is de Wahoo Kickr Climb voor jou op het lijf geschreven. Met deze uitbreiding maak je de trainingen namelijk op een simpele manier nóg zwaarder voor jezelf.
  • Je traint hier gericht meerdere spiergroepen mee. Met de Wahoo Kickr Climb ben je in staat om gericht meerdere spiergroepen te trainen. Dit doe je op een intensieve manier, waardoor je ook in staat bent om erg gericht te trainen. Ideaal als je bijvoorbeeld naar een bepaald doel toe wilt trainen.
  • Ideaal in combinatie met trainingssoftware. Maak je op je Wahoo fietstrainer gebruik van bijvoorbeeld Zwift? Dan geniet je met de Wahoo Kickr Climb van een extreem groot voordeel: dit apparaat past automatisch de helling aan op basis van de virtuele trainingsroute. Je maakt je trainingen hiermee dus nóg realistischer.
  • Voor stijgingen en dalingen geschikt. Eerder in deze Wahoo Kickr Climb review benoemden we al dat je stijgingen tot wel 20% kunt simuleren met deze uitbreiding. Je kunt daarnaast ook nog dalingen tot wel 10% simuleren, waardoor ook het afdalen een ware kunst gaat worden. Al met al geniet je van veel interessante aanvullingen op je ‘normale’ training.
  • Ook geschikt voor staand klimmen. Ben je met een virtuele trainingsroute in een gebergte uitgekomen? Dan moet je veel kracht op je pedalen leveren, waarvoor het aan te raden is om op de pedalen te staan. Met de Wahoo Kickr Climb is dit mogelijk. Zelfs tijdens het staan voelt deze uitbreiding op je Wahoo fietstrainer erg stabiel aan. 
  • Makkelijk in gebruik. Wij zijn van mening dat de Wahoo Kickr Climb makkelijk in gebruik is. Om je hier een duidelijke indruk van te geven, verwijzen wij je graag naar onderstaande video. In deze video van Wahoo zie je precies hoe een indoor fietser deze uitbreiding op een Wahoo fietstrainer gebruikt:

Wat zijn de nadelen van de Wahoo Kickr Climb?

Raden wij je direct aan om deze uitbreiding voor je Wahoo fietstrainer aan te schaffen? Nee, dat is niet het geval.

Bij deze interessante uitbreiding moet je namelijk ook met een paar nadelen rekening houden:

  • Deze uitbreiding is niet voor iedereen geschikt. Alleen als je echt serieus en intensief wilt trainen, is de Wahoo Kickr Climb een aanwinst voor je Wahoo fietstrainer. Ben je een recreatieve fietser die in de wintermaanden ‘gewoon’ zijn/haar kilometers wilt maken? Dan is deze Wahoo Kickr Climb minder geschikt voor je.
  • Deze uitbreiding is vrij prijzig. De Wahoo Kickr Climb is een prijzige uitbreiding voor je fietstrainer. Wat je precies voor deze accessoire moet betalen, vertellen we graag verderop in deze Wahoo Kickr Climb review. We kunnen in ieder geval stellen dat de Wahoo fietstrainer én deze uitbreiding samen een klein fortuin kosten.
  • Niet met alle fietstrainers te gebruiken. De Wahoo Kickr Climb is speciaal voor enkele fietstrainers van Wahoo ontwikkeld. Als je een fietstrainer van een ander merk hebt, kun je bijvoorbeeld niet gebruik maken van deze uitbreiding.

Wat zijn onze ervaringen met de Wahoo Kickr Climb?

Enige tijd geleden kregen wij de beschikking over de Wahoo Kickr Climb. Tot onze blijdschap, aangezien we al goede verhalen over deze accessoire hadden gehoord.

Toen we deze Wahoo Kickr Climb eenmaal uit mochten proberen, werden we nog enthousiaster. De uitbreiding biedt veel trainingsmogelijkheden aan, voelt erg realistisch aan en is voor zowel stijgen als dalen geschikt.

Ongeacht of je stijgt of daalt, voelt je training erg realistisch aan. Dit komt ook doordat de Wahoo Kickr Climb automatisch communiceert met een app waar je gebruik van maakt.

Bijkomend voordeel: deze uitbreiding zorgt voor de gewenste stabiliteit. Toen wij staand op de pedalen de Mont Ventoux beklommen, gaf onze Wahoo fietstrainer geen enkele krimp. Dat was te danken aan de fietstrainer zelf, maar ook aan deze uitbreiding.

Wat wij wel iets minder vinden, is het prijskaartje. Je betaalt een klein fortuin voor deze uitbreiding, maar daar krijg je dan wel een hoop voor terug. Wij kunnen het ons echter goed voorstellen dat je een dergelijk bedrag niet wilt of kunt betalen.

Wat kost de Wahoo Kickr Climb?

De adviesprijs van de Wahoo Kickr Climb ligt op de 549 euro. Ja, dit lees je goed en wij hebben geen typefout gemaakt. Voor deze uitbreiding voor je Wahoo fietstrainer betaal je 550 euro!

Dit vinden wij toch wel heel erg aan de prijs. Zéker omdat je voor je Wahoo fietstrainer ook al minimaal een paar honderd euro betaald hebben.

Wij raden je daarom het volgende aan: Wacht een Wahoo Kickr Climb aanbieding af. Meerdere van onze partners stunten met een interessante korting op deze Wahoo accessoire.

Indien de korting ‘slechts’ 10% betreft, geniet je al van een besparing van 55 euro. Houd dus goed de aanbiedingen in de gaten.

Of ga voor een andere fietstrainer outlet aanbieding.

Wat zijn de ervaringen van andere kopers?

Meerdere serieuze sporters hebben op internet hun mening over de Wahoo Kickr Climb achtergelaten. Opvallend hierbij is dat nagenoeg elke sporter wegloopt met deze accessoire voor een Wahoo fietstrainer.

In de reviews valt te lezen dat deze uitbreiding zijn werk perfect doet én dat de uitbreiding voor een geweldig realistisch gevoel zorgt.

Ook het feit dat er nog gerichter getraind kan worden, wordt door de kopers benoemd. We hebben nergens opmerkingen over het prijskaartje gelezen. Zodra je deze uitbreiding gebruikt, ben je mogelijk dit prijskaartje direct vergeten.

Onze conclusie over de Wahoo Kickr Climb

De Wahoo Kickr Climb is naar onze mening een geweldige aanvulling. Deze uitbreiding voor een Wahoo fietstrainer brengt de trainingen naar een nóg hoger niveau. Je kunt nog realistischer klimmen, nog realistischer dalen en nog intensiever trainen.

Wel moet je rekening houden met het prijskaartje. Ben je echter bereid om pakweg 500 euro te investeren?

Wacht dan op een interessante aanbieding van één van onze partners en sla dan je slag. Aan de Wahoo Kickr Climb ga je in ieder geval veel plezier beleven!


Meer van Wahoo:Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *