Elite Justo – Onze Review & Test

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 7, 2024

Een fietstrainer is ideaal voor serieuze wielrenners. Zomers heb je alle mogelijkheden om lange tochten op je wielrenfiets te maken, maar dit is in de winter een compleet ander verhaal.

Ben jij op zoek naar een goede fietstrainer? Dan is de Elite Justo wellicht wat voor jou.

Lees de review en kom erachter of dit voor jou de beste fietstrainer is!

Over de Elite Justo Smart Trainer

De Elite Justo Smart trainer, zoals deze fietstrainer voluit heet, is een populaire Elite fietstrainer. Deze fietstrainer is bijvoorbeeld voor de meeste fietsen geschikt, is stabiel en beschikt over inklapbare poten.

Ook de specificaties van deze fietstrainer mogen er zijn:

  • Nauwkeurige meting: afwijking van maximaal 1.0%
  • Hoog vermogen: maximaal 2300 Watt
  • Hellingspercentage: maximaal 24%

Deze percentages laten zien dat dit niet zomaar een fietstrainer is. Nee, dit is een fietstrainer voor de echt serieuze wielrenner. Voor de wielrenner die serieus wil trainen.

Voor de wielrenner die zijn/haar prestaties nauwkeurig op wil meten. En voor de wielrenner die gedurende de winter óók een progressie door wil maken.

Dat dit een hoogwaardige fietstrainer is, blijkt ook uit de samenstelling. Het is namelijk zaak dat je je fiets zonder achterwiel op deze fietstrainer monteert. Je geniet hiermee van een realistische ervaring; het is net alsof je op je fiets ‘gewoon’ buitje aan het fietsen bent.

Elite Justo nader bekeken

Om deze Elite Justo review te schrijven, hebben wij deze fietstrainer uitgebreid uitgeprobeerd. Net zoals we dat eerder bij de Elite Rizer al deden.

Bij de Elite Justo waren wij vanaf het eerste moment enthousiast. Dit had alleen al te maken met hoe deze fietstrainer aanvoelt.

Toen wij deze trainer voor het eerst uit de doos haalden, merkten wij direct het vrij forse gewicht op. Dit relatief forse gewicht zorgt voor de gewenste stabiliteit.

Gaandeweg onze test werden we alsmaar enthousiaster over deze fietstrainer. De belangrijkste bevindingen die we hierbij opgedaan hebben, bespreken we graag hieronder in het kort.

Stabiel intensief trainen

Zoals al gesteld, is de Elite Justo een vrij zware fietstrainer. Deze fietstrainer weegt 17 kilogram, waardoor ‘ie als een blok op de grond staat. Dit stelt je in staat om op een stabiele manier intensief te trainen op deze fietstrainer.

Wat hierbij absoluut ook helpt, zijn de inklapbare poten. Deze inklapbare poten zorgen ervoor dat de fietstrainer echt geen kant op kan.

Voor veel fietsen geschikt

Met de Elite Justo richt het merk Elite zich op alle serieuze wielrenners. Het soort fiets dat je als wielrenner hebt, maakt eigenlijk niet uit. Deze fietstrainer is standaard compatibel met 130-135 x 5 mm quick release en een 142 x 12 mm steekas.

Heb je een net iets andere samenstelling van je fiets? Dan kun je een losse adapter gebruiken, zodat je je fiets met 135 x 10-12 quick release of 148 x 12 steekas kunt gebruiken.

Connectiviteit

De Elite Justo is volgens ons één van de beste slimme fietstrainers van dit moment. Dit komt onder meer doordat je ‘m aan tal van apparaten en apps kunt koppelen. Denk hierbij aan Zwift, Kinomap, Rouvy en TrainerRoad.

Bij aanschaf van de Elite Justo krijg je een gratis jaarabonnement op de Elite My E-Training app. Met die app wordt trainen op de Elite Justo nog leuker.

Geluidsstil en fijn trainen

Op de Elite Justo is het onwijs fijn trainen. Dit is te danken aan de stabiliteit, connectiviteit, het hoge vermogen en minimale geluidsniveau.

Zelfs als je heel intensief traint, hoor je eigenlijk maar één ding: het schakelmechanisme van je fiets. De fietstrainer zelf maakt nagenoeg geen lawaai.

Nauwkeurige metingen

Vind je het belangrijk om je trainingen en prestaties nauwkeurig op te meten? Dan zit je met de Elite Justo gebakken. Dit is volgens ons één van de beste nauwkeurige metingen.

Elke meting die deze fietstrainer maakt, is tot op een afwijking van 1.0% nauwkeurig. Als we dit met andere fietstrainer vergelijken, valt op dat dit heel nauwkeurig is. Na afloop van je training vertrouw je met een gerust hart op de gemeten waarden.

Interactieve direct drive fietstrainer

Tot slot willen we nog benoemen dat dit een interactieve direct drive fietstrainer betreft. Dit betekent dat je de fiets zonder achterwiel op deze fietstrainer kunt monteren.

Wel is het goed om het volgende te weten:

  • Deze Elite fietstrainer wordt zonder cassette geleverd. Je zou dus een geschikte cassette aan moeten schaffen; deze cassette moet hetzelfde aantal versnellingen als je fiets hebben.
  • Voor de montage heb je een cassette sleutel nodig. Mogelijk krijg je deze sleutel al meegeleverd bij aanschaf van de cassette. Ga dit even goed na en bestel anders nog separaat een geschikte sleutel.

Vergeleken met andere Elite fietstrainers

Als we naar het aanbod van Elite kijken, zien we meerdere interessante fietstrainers en accessoires naar voren komen.

De Elite Rizer is hier een prima voorbeeld van. Met deze fietstrainer is het fietsen nog realistischer, dankzij de automatische simulatie van de hellingshoek.

Daar kan de Elite Justo niet aan tippen, maar de Justo blinkt wel op andere punten uit. Zo is dit één van de meest veelzijdige fietstrainers van het merk Elite. Op welke manier je met deze fietstrainer gaat trainen, is echt volledig aan jou.

Als we naar het prijskaartje kijken, zien we dat de Justo echt tot de top van het aanbod van Elite behoort. Weinig andere fietstrainers zijn zo duur als de Justo.

Wil je liever iets minder geld aan een goede fietstrainer uitgeven? Kijk dan eens naar de Elite TUO, Elite Suito-T of Elite Direto XR-T fietstrainers. Deze trainers zijn een stuk goedkoper, staan goed aangeschreven en hebben hun meerwaarde reeds bewezen.

Houd wel rekening met het volgende: qua mogelijkheden kan geen van bovengenoemde Elite fietstrainers aan de Elite Justo tippen. De Elite Justo is qua mogelijkheden gewoonweg één van de beste fietstrainers.

Onze tip: als je op zoek naar de beste fietstrainer bent, kun je niet om de Elite Justo heen. Dit is het geval binnen het aanbod van Elite, maar ook het geval binnen het totale aanbod van fietstrainers.

De voor- en nadelen

Voor het overzicht zetten wij de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtje:

VoordelenNadelen
Hoog vermogenZonder cassette geleverd
Veel connectiviteitsmogelijkhedenVrij prijzig
Staat erg stabiel (inklapbare poten) 
Trainen zonder achterwiel = erg realistisch 
Veel trainingsmogelijkheden 
Nauwkeurige metingen 
Top kwaliteit 
Fluisterstil trainen 
Voor veel fietsen geschikt 

Ervaringen van wielrenners

De Elite Justo is een geliefde fietstrainer onder wielrenners. Dit blijkt onder meer uit gesprekken die wij gevoerd hebben met wielrenners.

Deze wielrenners gaven onder meer aan dat de trainingsmogelijkheden ongekend zijn. Dit is, wat ons betreft, aan het hoge vermogen, de connectiviteit en het realistische gevoel te danken.

Daarnaast bleek dat de fietstrainer van een top kwaliteit is. Zelfs bij volledige belasting geeft de Elite Justo geen krimp, waardoor je met een gerust hart onwijs intensief kunt trainen. Juist dát is wat veel wielrenners willen doen gedurende de winterperiode.

Ook benoemden veel wielrenners nog de nauwkeurige metingen. Alle metingen die de Elite Justo verricht, zijn betrouwbaar en stellen je in staat om je prestaties naar een hoger niveau te tillen. Gericht trainen is met de Elite Justo absoluut mogelijk.

Conclusie: Elite Justo kopen of niet?

Ben je op zoek naar één van de beste fietstrainers van dit moment? En ben je bereid om relatief veel geld aan je nieuwe fietstrainer uit te geven?

Dan raden wij je al maar te graag aan om voor de Elite Justo te kiezen. Naar onze mening is dit één van de beste fietstrainers van dit moment.

Je geniet van veel trainingsmogelijkheden, nauwkeurige metingen, veel gebruiksgemak, de gewenste stabiliteit en tal van andere voordelen.

Wat wil je nog meer? Wij zijn in ieder geval groot fan van de Elite Justo!

Bekijk de prijs bij onderstaande aanbieders en wie weet stuit je ook nog eens op een goede fietstrainer aanbieding.Meer fietstrainers:

Categorieën: Indoor fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *