Waterfiets kopen? Ontdek alles wat je moet weten!

Laatst bijgewerkt door Joni op mei 23, 2023

Wil je op een leuke manier in beweging komen? En ben je gek op water? Dan lijkt een waterfiets voor jou het meest ideale vervoersmiddel te zijn.

Met een waterfiets kun je fietsen op het water. Dit leek lange tijd onmogelijk te zijn, maar de waterfietsen bewijzen het tegendeel.

Je neemt op de fiets plaats, je trapt en de waterfiets beweegt zich voort. Op deze manier maak je prachtige tochten, geniet je van het lekkere weer en geniet je van het water om je heen.

Is het aan te raden om een waterfiets te kopen? Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een waterfiets? En welke soorten waterfietsen bestaan er op dit moment?

Dit zijn enkele vragen die ik in dit artikel uitgebreid voor je ga beantwoorden.

Waarom voor een waterfiets kiezen?

  • Super leuke manier om in beweging te komen. Een waterfiets is een ideaal vervoersmiddel om in beweging mee te komen. Op zo’n fiets verbrandt je dus veel calorieën.
  • Gezond, ontspannend en verfrissend. Het fietsen op een waterfiets is gezond, is ontspannend en werkt ook nog eens verfrissend. Je bent lekker in de buitenlucht bezig, je haalt een frisse neus en je kunt ook nog een frisse duik nemen.

De verschillende soorten waterfietsen

Als je een waterfiets wilt kopen, kun je uit veel varianten kiezen. De belangrijkste soorten zet ik graag voor je op een rijtje. 

Opblaasbare waterfiets

Opblaasbare waterfiets

Dit is één van de meest simpele varianten van een waterfiets. Je blaast/pompt deze waterfiets op, waarna je binnen enkele minuten kunt fietsen. Op het water, op je eigen waterfiets en op een veilige manier.

Nadat je klaar bent met het fietsen, laat je de waterfiets snel weer leeglopen.

Waterbike SUP

Waterfiets SUP

Heb je wel eens van een SUP board gehoord? Dit is een board waar je op kunt staan, waarna je je met een SUP peddel voort kunt bewegen. Daar is met de waterbike SUP een andere variant op uitgevonden.

Een waterbike SUP is eigenlijk een board met daarop een fietsframe gemonteerd. Je kunt op het zadel van de fiets plaatsnemen, waarna je kunt trappen.

Door je trappende bewegingen komt de propeller in beweging. Deze beweging zorgt ervoor dat je op de waterfiets naar voren of naar achteren beweegt. 

Elektrische waterfiets

Een elektrische waterfiets is grotendeels vergelijkbaar met de waterbike SUP. Bij déze variant krijg je echter ondersteuning van een elektromotor, waardoor je zelf een stuk minder hoeft te doen. 

Hydrofoil

Hydrofoil elektrische waterfiets

Een vrij unieke variant is de Hydrofoil. Dit is een snelle fiets waarmee je op het water kunt fietsen.

Met name als je een geoefende wielrenner of mountainbiker bent, is dit een ideaal vervoersmiddel op het water.

Wil je weten hoe zo’n hydrofoil precies werkt? Daarvoor verwijs ik je graag naar onderstaande video. In deze video zie je iemand in een prachtig gebied rondjes maken op een hydrofoil.

Let goed op de houding van de man, op de bewegingen die hij maakt en op het gemak:

Waar moet je op letten bij het kopen van een waterfiets?

Heb ik je met dit artikel helemaal enthousiast gemaakt? En wil je daarom graag zo snel mogelijk een waterfiets kopen?

Dan doe je er verstandig aan om goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Soort waterfiets

Ten eerste zou je een keuze moeten maken tussen de verschillende soorten waterfietsen.

Spreekt een elektrische waterfiets je het meeste aan? Ga je liever voor de opblaasbare waterfiets? Of heeft de unieke hydrofoil toch jouw voorkeur? De keuze is volledig aan jou.

Hoe je op dit gebied nou de juiste keuze kunt maken? Ik raad je aan om daarvoor goed naar onderstaande aandachtspunten te kijken.

Wanneer wil je de waterfiets gebruiken?

Denk goed na over de momenten waarop je van de waterfiets gebruik wilt maken.

Wil je dit bijvoorbeeld in het buitenland tijdens je vakantie doen? Of heb je een meer of plas in de buurt waar je van je waterfiets gebruik kunt maken?

Hoe wil je de waterfiets gebruiken?

Waterfietsen

Je moet niet alleen nadenken over het ‘wanneer’, maar ook over het ‘hoe’.

Met andere woorden: op welke manier wil je van de waterfiets gebruik maken? Hoe zie je het gebruik maken van de waterfiets voor je? En wil je mogelijk samen met iemand anders van de waterfiets gebruik maken?

Hoeveel geld wil je uitgeven?

In het huidige aanbod van waterfietsen vind je uiteenlopende prijskaartjes terug. Je kunt prima voor een goedkope waterfiets kiezen, waarbij je al snel bij een eenvoudige opblaasbare variant uitkomt.

Mocht je een elektrische waterfiets of hydrofoil willen hebben, moet je echter vrij diep in de buidel tasten.

Is een waterfiets kopen voor jou wel de beste optie?

Ook raad ik je graag aan om heel kritisch naar je mogelijke potentiële aankoop te kijken. Doe je er wel verstandig aan om een waterfiets te kopen?

Je kunt er namelijk ook voor kiezen om bij bijvoorbeeld een plas of meer een waterfiets te huren. Dit is uiteraard in het buitenland op veel plekken ook mogelijk.

Een andere optie die je ook nog hebt, is om zelf een waterfiets te maken. Zeker als je handig bent, is dit bijzonder leuk.

Je maakt zelf het ontwerp, je denkt zelf na over de werking en je steekt lekker de handen uit de mouwen!

Wil je een waterfiets kopen? Klik hieronder en vergelijk het huidige aanbod:
💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *