Driewieler voor volwassenen / senioren kopen? Alle info!

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 17, 2022

Naarmate je ouder wordt, kun je last van meer en meer lichamelijke klachten krijgen. Eén van de klachten waar veel ouderen last van krijgen, is het niet meer behouden van het evenwicht.

Dit kan vervelende gevolgen hebben, bijvoorbeeld bij een harde val op de grond. Gelukkig zijn hier meerdere hulpmiddelen voor, zoals een driewieler voor volwassenen.

Een driewieler fiets voor ouderen biedt talloze voordelen. Wat deze voordelen precies zijn, zetten wij graag in dit artikel uiteen. Daarnaast vertellen wij je in dit artikel meer over de verschillende soorten driewielers voor volwassenen.

Waarom een driewieler fiets voor volwassenen?

Er zijn meerdere redenen om voor een driewieler fiets voor volwassenen te kiezen:

 • Meer stabiliteit. Ten opzichte van een normale fiets biedt een driewieler fiets meer stabiliteit. Met name als je last van je balans/evenwicht hebt, is dit één van de belangrijkste voordelen.
 • Ook geschikt voor lagere snelheden. Als je met een normale fiets (erg) langzaam fietst, kost het veel moeite om in evenwicht te blijven. Op een driewieler fiets is hier geen sprake van, aangezien zo’n fiets veel meer in balans is. Een driewieler fiets is daarom méér geschikt voor lagere snelheden.
 • Je kunt niet omvallen. Tijdens het fietsen moet je wel eens stoppen, bijvoorbeeld bij een stoplicht. Op een normale fiets kan het lastig zijn om af te stappen en je voet stevig op de grond neer te zetten. Op een driewieler fiets heb je hier nóóit last van. Op zo’n fiets kun je immers niet omvallen, ook niet als je stilstaat.
 • Makkelijk op- en afstappen. Bijkomend voordeel is dat je op een driewieler fiets makkelijk op- en af kunt stappen. Dit is te danken aan de vormgeving van de fiets, waarbij met name het ontbreken van een hoog frame opvalt. Uiteraard is dit ook een voordeel voor ouderen die minder lenig zijn.
 • Goed voor de gezondheid. Met een driewieler fiets ben je in staat om op een late leeftijd nog steeds te fietsen. Dit is niet alleen praktisch, maar is ook nog eens goed voor de gezondheid. Je behoudt hiermee je conditie, je traint hiermee je spieren en je houdt je lichaam een stuk soepeler.
 • Fijn te besturen. Een bijkomend voordeel is dat je een driewieler fiets op een fijne manier kunt besturen. Dit is te danken aan de dubbele wielen aan de achterzijde, aan het stuur en aan de houding die je op zo’n fiets aanneemt.
 • Je blijft langer mobiel. Dankzij een driewieler fiets blijf je langer mobiel. Je bent hierdoor niet afhankelijk van anderen, je kunt van de frisse buitenlucht genieten en je blijft dus lekker in beweging. Dit is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je brein. Door lekker te fietsen, verminder je bijvoorbeeld je stresslevel.

Al met al zijn er voldoende redenen om voor een driewieler fiets te kiezen. Veel redenen zijn van toepassing op ouderen, maar ook jongere volwassenen kunnen prima voor een hippe volwassenen driewieler kiezen!

Voor wie is een driewieler voor volwassenen geschikt?

Wat ons betreft is een driewieler voor veel volwassenen geschikt. Ben je al wat ouder? Kies dan voor een driewieler fiets voor ouderen. Dankzij zo’n fiets blijf je mobiel, lekker in beweging en geniet je van alle bovenstaande voordelen.

Ben je nog wat jonger, maar heb je moeite om je evenwicht te bewaren? Ook dan biedt een driewieler voor volwassenen uitkomst.

Op zo’n fiets ben je altijd volledig in balans, waardoor je niet eens over je evenwicht na hoeft te denken. Zeker als je last van medische klachten hebt, is dit een belangrijk voordeel.

Wil je graag langere afstanden afleggen, maar heb je hier de kracht/conditie niet voor? Ook dan biedt een driewieler uitkomst. Of beter gezegd: dan biedt een elektrische driewieler uitkomst.

Voor de langere afstanden biedt vooral een sportieve driewieler voor volwassenen uitkomst. Op zo’n fiets geniet je van de gewenste balans, terwijl je ook nog eens op hoge snelheden kunt rijden.

Indien je op een gerichte manier aan je conditie/uithoudingsvermogen wilt werken, kun je dus ook voor een driewieler kiezen.

Moet je kortere afstanden afleggen? Dan kun je ook eens naar een loopfiets voor volwassenen kijken. Zo’n loopfiets biedt talloze voordelen en kun je vergelijken met een volwassenen variant van een driewieler voor een peuter & baby. Maar dan in het groot.

Zelfverzekerd de weg op

Een driewieler voor volwassenen komt dus in tal van situaties goed van pas. Hier willen wij graag nog één situatie aan toevoegen: als je minder zeker op je huidige fiets bent. Dit is iets waar vooral ouderen last van hebben.

Naarmate je ouder wordt, neemt mogelijk de onzekerheid op de fiets toe. Je vindt het bijvoorbeeld lastig om bij een stoplicht af te stappen en om vervolgens veilig over te steken.

Met een driewieler maak je dit voor jezelf een fluitje van een cent. Je kunt ‘gewoon’ blijven zitten, waardoor je in principe geen enkele moeite hoeft te doen.

Veilig oversteken is nog nooit zo makkelijk geweest!

Hoe vind je de beste driewieler voor volwassenen?

Spreken de voordelen van een driewieler voor volwassenen je aan? Dat is goed voor te stellen. Zo’n fiets is uniek in zijn soort en biedt daardoor unieke voordelen aan.

Een terechte vraag is wel voor wélke driewieler je het beste kunt kiezen. Met het antwoord op deze vraag helpen wij je een handje. Dat doen we door hieronder meerdere vragen te stellen.

Het is de bedoeling dat je voor jezelf over deze vragen na gaat denken. Door op elke vraag een passend antwoord voor jezelf te bedenken, kun je gericht naar de beste driewieler voor volwassenen op zoek gaan.

Wat is de reden dat je een driewieler voor volwassenen overweegt?

Heeft dit wellicht te maken met je medische gesteldheid? Heeft dit te maken met je leeftijd? Of is er een andere reden waarom je graag een driewieler voor volwassenen wilt hebben/kopen?

De reden waarom je een driewieler wilt kopen, is van essentieel belang om al direct een flinke schifting in het huidige aanbod te maken.

Denk daarom héél goed na waarom je zo graag een driewieler wilt hebben.

Waar wil je de driewieler voor gebruiken?

Weet je eenmaal wáárom je een driewieler wilt kopen? Dan weet je ongetwijfeld ook waar je de driewieler voor wilt gebruiken.

Wil je de driewieler gebruiken om korte afstanden te overbruggen? Of wil je juist de driewieler gebruiken om lange afstanden te overbruggen?

Denk al met al goed na over het gewenste gebruik. Wanneer wil je de driewieler gebruiken? Waarvoor wil je de driewieler gebruiken? En wáár wil je de driewieler gebruiken?

Naar wat voor soort driewieler gaat je voorkeur uit?

In het huidige aanbod vind je behoorlijk veel soorten driewielers. Mede daarom is het belangrijk om na te denken over het soort driewieler waar je voorkeur naar uit gaat.

Wil je bijvoorbeeld een driewieler hebben waarin je een meer liggende houding aan moet nemen? Zo’n driewieler is ideaal als je sportief wilt zijn, maar is minder geschikt voor ouderen.

Voor ouderen is het beter om voor een stabiele driewieler met lage instap te kiezen. Zo’n driewieler fiets voor ouderen biedt juist voor oudere mensen talloze voordelen.

Een andere optie die je hebt, is om voor een elektrische driewieler te kiezen. Een elektrische driewieler is met name interessant als je (flinke) afstanden moet overbruggen.

Dit kun je eventueel ook op een niet-elektrische variant doen, maar dat kost wellicht teveel moeite. Op een elektrische driewieler geniet je in ieder geval van veel gemak.

Hoeveel geld wil je uitgeven?

Ook moet je goed nadenken over je aanwezige budget. Wat je precies voor een driewieler fiets voor volwassenen moet betalen, bespreken we graag verderop in dit artikel.

Welke eisen stel je verder aan de driewieler?

Het is ook belangrijk om over andere eisen na te denken. Heb je bijvoorbeeld specifieke eisen met betrekking tot de wielmaat van de fiets?

Des te groter de wielen zijn, des te comfortabeler het fietsen is. Maar, een grotere wielmaat zorgt in veel gevallen wel voor een hogere opstap.

Of heb je specifieke eisen met betrekking tot het design van de driewieler? Wij hebben in ieder geval opgemerkt dat de designs behoorlijk uiteenlopen.

Je kunt voor een relatief sober design kiezen, maar ook voor een hippe driewieler voor volwassenen. Ongeacht wat je smaakvoorkeuren zijn, kun je altijd wel een geschikte driewieler vinden.

Hoeveel kost een driewieler fiets voor senioren / volwassenen?

Wat je voor een driewieler fiets voor volwassenen moet betalen, verschilt van soort tot soort. Je kunt in ieder geval rekening houden met een investering van minimaal een paar honderd euro.

Wil je echter voor één van de beste driewielers voor volwassenen gaan? Dan moet je al snel een bedrag van 1000 euro, 1500 euro of zelfs méér dan dat betalen.

Het uiteindelijke prijskaartje is van talloze factoren afhankelijk:

 • Het soort fiets. Je kunt je vast voorstellen dat een elektrische variant duurder is dan een niet-elektrische variant.
 • Het merk. Elk merk hanteert zijn eigen prijsstelling, waardoor er tussen merken onderling een groot prijsverschil aanwezig is.
 • De kwaliteit. De kwaliteit van een driewieler fiets gaat altijd hand in hand met het prijskaartje. Als je de beste driewieler fiets wilt hebben, zou je daarom moeten investeren.
 • Eigenschappen van de fiets. Uiteraard spelen ook nog talloze eigenschappen een belangrijke rol. Denk hierbij aan de vormgeving, materiaalgebruik, afwerking en eventuele extra’s.

Wil je een goedkope driewieler voor volwassenen aanschaffen? Dan heb je meerdere mogelijkheden. Eén van de mogelijkheden is om te wachten op een aanbieding. Meerdere van onze partners stunten in ieder geval regelmatig met een aanbieding.

Een andere optie is om een tweedehands driewieler te kopen. Of dit verstandig is, bespreken we graag hieronder.

Tot slot kun je ook nog bewust voor een goedkope driewieler fiets kiezen. Bij zo’n fiets moet je wel rekening houden met een mindere kwaliteit.

Driewieler fiets volwassen: tweedehands of nieuw kopen?

Als je zo min mogelijk geld uit wilt geven, is een tweedehands variant aan te raden. Maar, je moet bij zo’n variant wel met de nodige nadelen rekening houden.

Zo weet je nooit precies wat de staat van de fiets is. Heeft de fietsen een verborgen gebrek? Je merkt dit niet op bij de aankoop, maar pas als je de fiets zelf gebruikt. Ook weet je niet of de fiets ooit (ernstige) schade heeft gehad of ooit onderhouden is.

Verder weet je niet hoelang je van zo’n fiets kunt genieten. Gaan er onverhoopt onderdelen van de fiets kapot? Dan zit je met de gebakken peren. Bij een nieuwe driewieler fiets is hier geen sprake van, aangezien je op zo’n fiets garantie hebt.

Tot slot moet je met verouderde technologieën rekening houden. Dit is zéker het geval als je voor een elektrische driewieler kiest.

Wij zijn al met al meer fan van het kopen van een nieuwe driewieler. Het klopt dat je hier meer geld voor moet betalen, maar je geniet hier gewoonweg meer van. Niet alleen op de korte termijn, maar vooral ook op de lange termijn.

Waar koop je een driewieler voor volwassenen?

Een driewieler voor volwassenen koop je het beste bij een specialist. Enkele specialisten hebben we alvast voor je op een rijtje gezet:


Misschien ook interessant:

Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *