Garmin Edge 830 Plus – Compacte alleskunner | Vooruitblik

Laatst bijgewerkt door Joni op mei 18, 2023

De Garmin Edge 830 Plus komt eraan en veel liefhebbers van fietsen zitten er met smart op te wachten. Deze fietscomputer belooft namelijk een nieuwe stap te zetten in de evolutie van Garmin.

Volgens de eerste berichten is de Garmin Edge 830 een hypermoderne, superkrachtige en vederlichte fietscomputer.

Perfect dus voor fietsers die het nieuwste van het nieuwste zoeken, geen groot scherm willen en geen onnodige kilo’s mee willen slepen.

In dit artikel kijken we vooruit naar de Garmin Edge 830 Plus. We behandelen alle geruchten en vergelijken de verwachtingen met zijn voorganger, de Garmin Edge 830.

Lees verder en ontdek alles over de nieuwe Garmin Edge 830 Plus.

De verwachtingen van de Garmin Edge 830 Plus

De meeste complete fietscomputer tot nu toe

Garmin Edge 830 Plus

Van alle geruchten en speculaties lijkt één ding vast te staan. De Garmin 830 Plus wordt de fietsnavigatie met de meeste functies ooit.

Als jij dus iemand bent die alles uit z’n fietscomputer wil halen en het heerlijk vindt om nieuwe functies te ontdekken, dan is de Garmin 830 Plus echt iets voor jou.

Als je de fietscomputer alleen voor de kilometerteller gebruikt, dan kun je dus wel even verder kijken.

Maar als je het enthousiasme al voelt bij het horen van functies als een geavanceerde ClimbPro om je met allerlei informatie te helpen bij beklimmingen, dan ben je aan het juiste adres.

Aan wat voor functies moet je nog meer denken?

Nou, bijvoorbeeld aan een verbetering van het turn-by-turn navigatiesysteem, meer dynamische prestatiemetingen als VO2-Max, warmte- en hoogte-acclimatisatie, voedings- en hydratatie-waarschuwingen, een ‘grouptrack’-functie voor extra veiligheid en aanzienlijk verbeterde connectiviteit.

De liefhebber zal z’n lol niet op kunnen.

Benieuwd naar de huidige pre-sale of aanbod? Klik dan hieronder:


Een scherper en beter display

Garmin Edge 830 Plus fietscomputer

Verder wordt er volop gespeculeerd over het display. Waarschijnlijk zal er een minder dikke rand rond het scherm zitten.

Hiermee blijft het display dus even groot, maar wordt het apparaat wel kleiner. Zo krijg je een compacte fietscomputer zonder in te leveren op het formaat van het scherm. Dat is toch wel de perfecte combinatie.

Het is ook goed mogelijk dat de Garmin Edge 830 Plus een hogere resolutie krijgt dan zijn voorganger.

Dan heb je dus een nog scherper scherm, uiteraard met anti-reflectielaag tegen de zon en daarnaast licht in het donker. Zo kun je altijd je scherm goed aflezen.

Toch raden we je aan om niet blind te vertrouwen op die geruchten over een hogere resolutie. Volgens andere geruchten bewaart Garmin de hogere resolutie namelijk voor de Garmin Edge 840.

Dan krijgt de Garmin Edge 830 Plus dus dezelfde resolutie als de Garmin Edge 830, waar trouwens ook niks mis mee is.

Een betere accu en meer geheugen

Ten opzichte van de Garmin Edge 830 krijgt de Garmin Edge 830 Plus waarschijnlijk ook een beter accu en meer geheugen.

De accu van de Edge 830 gaat zo’n 20 uur mee en de verwachting is dat de batterij van de Edge 830 Plus straks ongeveer 24 uur zonder oplader kan.

Qua geheugen verwachten insiders een upgrade van 16 gigabyte naar 32 GB. Dat is dus een mooie verdubbeling.

Al dat extra geheugen komt goed van pas als je bijvoorbeeld veel fietskaarten op je fietscomputer wil laten staan. Dan kun je onbezorgd op reis en hoef je minder vaak kaarten te downloaden.

Verschillende kleuren?

Garmin Edge 830 plus fietscomputers

Ten slotte wordt er volop gespeculeerd over verschillende kleuren voor de Garmin Edge 830 Plus.

Volgens ingewijden is het goed mogelijk dat deze fietscomputers niet alleen in een zwarte behuizing verkrijgbaar zal zijn.

Het lijkt ons een goed idee. Misschien zien we straks wel allemaal groene, blauwe of rode fietscomputers.

Als het past bij je fiets, ziet dat er natuurlijk geweldig uit. Maar misschien is dit gerucht ook wel een losse flodder. We hebben deze vorm van speculatie namelijk ook bij eerdere toestellen langs horen komen.

Conclusie over de Garmin Edge 830 Plus

We zullen nog even moeten afwachten hoe de Garmin Edge 830 Plus er straks precies uitziet. Ook naar de specificaties is het nog even gissen.

Wel rekenen we op veel nieuwe functies, een beter display, een betere accu en meer geheugen. Alle geruchten wijzen in ieder geval die kant op.

De lancering van de Garmin Edge 830 Plus is naar alle waarschijnlijkheid in 2022. Wij kijken in ieder geval enorm uit naar deze fietscomputer.

Heb je echter nu meteen een nieuwe nodig? Dan is de Garmin Edge 830 nog altijd een hele goede keus.

Benieuwd naar de huidige pre-sale of aanbod? Klik dan hieronder:


Bekijk ook:


Categorieën: Accessoires

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *