Garmin Edge 840: Hoge verwachtingen | Vooruitblik

Laatst bijgewerkt door Joni op mei 23, 2023

Garmin is druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe fietscomputers, zoals de Garmin Edge 840.

Veel fietsliefhebbers kijken reikhalzend uit naar de lancering. Deze fietscomputer schijnt de perfecte combinatie te zijn van een Garmin 830 met een Garmin 1030.

Helaas moeten we nog even wachten, want de Edge 840 is nog niet op de markt. Wel druppelen er steeds meer details binnen over de functies en de vormgeving van deze nieuwe fietscomputer.

In dit artikel blikken we vooruit op wat komen gaat.

De verwachtingen van de Garmin Edge 840

Groot scherm in kleine behuizing

Garmin Edge 840 fietscomputer

Net als bij smartphones zien we bij fietscomputers de randen rondom het scherm steeds meer verdwijnen.

Met een groot scherm in een kleine behuizing heb je twee voordelen: het apparaat is lekker compact, terwijl het scherm lekker groot is. Naar verwachting is dit precies wat we gaan zien bij de Garmin Edge 840.

Insiders verwachten ook dat de resolutie van de Garmin Edge 840 omhoog gaat. Bij een hogere resolutie krijg je een nog scherper scherm. Dat maakt alles minder blokkerig.

Waarschijnlijk krijgt de anti-reflectielaag tegen de zon ook een update. Zo is de Edge 840 in alle omstandigheden perfect af te lezen.

Benieuwd naar de pre-sale of huidig aanbod? Klik dan hieronder:


Betere accu, betere processor en meer geheugen

Naar verwachting krijgt de Garmin Edge ook een betere accu.

De accu van de nieuwe Garmin Edge 840 gaat waarschijnlijk zo’n 24 uur mee. Dat is 4 uur meer dan de oude Garmin Edge 830 en net zo veel als de Garmin Edge 1030.

De processor krijgt volgens de laatste geruchten ook een upgrade. Met een snellere processor hoeft de fietscomputer minder lang na te denken. Zo zit je veel minder te wachten en kun je onbezorgd de weg op.

Ook het geheugen krijgt naar alle waarschijnlijkheid een boost. Waar de Garmin Edge 830 het nog met 16 gigabyte moet doen, krijgt de Garmin Edge 840 waarschijnlijk 32 GB aan opslagruimte.

Wij zijn hier blij mee, want het betekent dat je meer kaarten op je fietscomputer kan hebben.

Allerlei nieuwe functies?

Garmin Edge 840

Uiteraard zal de Garmin Edge 840 ook een aantal nieuwe functies krijgen. Of misschien wel heel veel nieuwe functies.

Naar deze functies is het nog even raden. Gelukkig kunnen we de geruchten wel even bij langs gaan. Volgens de geruchten gaat het in ieder geval om meer dynamische prestatiemetingen als VO2-Max.

Daarnaast gaat het om warmte- en hoogte-acclimatisatie en voedings- en hydratatie-waarschuwingen. Je krijgt dus nog meer gegevens over je omgeving en je voeding erbij.

Bij de nieuwste fietscomputers gaat het dus niet alleen over het meten van je prestaties, maar ook over het meten van allerlei andere zaken die van invloed zijn op je prestaties.

Zo krijg je een steeds breder beeld van je inspanningen en van je mogelijkheden tot verbetering. Hier kunnen fanatieke fietsers vaak de meeste winst behalen.

Conclusie over de Garmin Edge 840

Fietscomputer Garmin Edge 840

De geruchten over de Garmin Edge 840 maken veel fietsliefhebbers enthousiast.

Wij kijken ook uit naar deze nieuwe fietscomputer, die boordevol functies zal zitten, maar toch ook lekker compact zal zijn. Het is alleen nog even wachten op de lancering.

Garmin heeft nog niet bekend gemaakt wanneer we de Garmin Edge 840 mogen verwachten.

Insiders verwachten wel dat het nieuwe toestel in 2022 op de markt komt. Waarschijnlijk stromen de bestellingen dan gelijk binnen, want veel fietsers kijken er naar uit.

Mocht je nu meteen een fietscomputer nodig hebben, dan is het misschien niet handig om te wachten. Je weet immers nog niet hoe lang je dan precies moet wachten.

Een goed alternatief voor de Garmin Edge 840 is dan de Garmin Edge 830. Dat is ook nog altijd een uitstekende fietscomputer.

Benieuwd naar de pre-sale of huidig aanbod? Klik dan hieronder:


Meer fietscomputers:


Categorieën: Accessoires

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *