Hapro Atlas 2 – Review & Ervaringen (Getest)

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 18, 2023

Zoek jij een goede fietsendrager voor 2 fietsen? En overweeg je voor de Hapro Atlas 2 te gaan? In dit artikel geven we je meer informatie. 

We zoomen in op de verschillende soorten Hapro Atlas 2 fietsendragers. Per fietsendrager krijg je de belangrijkste eigenschappen en een review.

Met deze informatie kom je te weten óf en welke Hapro Atlas 2 fietsendrager iets voor jou is. 

Soorten Hapro Atlas 2 fietsendragers

Als je op zoek gaat naar een fietsendrager, kom je de fietsendragers van Hapro al snel tegen. Het fietsendrager merk heeft veel verschillende fietsendragers in het assortiment, waaronder de Hapro Atlas 2.

Met de Hapro Atlas 2 kunnen meerdere fietsendragers worden bedoeld. Het is een overkoepelende naam.

Dit zijn de soorten binnen deze serie:

 1. Hapro Atlas 2 Active
 2. Hapro Atlas 2 Premium 
 3. Hapro Atlas 2 Premium Blue

Om je een beter beeld van de fietsendragers te geven, zetten we de eigenschappen op een rij. Daarnaast geven we per Hapro Atlas 2 fietsendrager een review. 

1: Hapro Atlas 2 Active

We beginnen met de Hapro Atlas Active 2. Dit is de Hapro Atlas 2 fietsendrager die het eerst is uitgebracht. Dit zijn de belangrijkste eigenschappen, gevolgd door onze review. 

Eigenschappen van de Hapro Atlas Active 2

 • Geschikt voor 2 fietsen 
 • Laadvermogen: 60 kg
 • Gewicht: 14,5 kg
 • Kantelbaar: ja
 • Opvouwbaar: ja
 • Diefstalbeveiliging: ja
 • Stekker aansluiting: 7-Polig

Review Hapro Atlas Active 2

De eerste fietsendrager van Hapro die wij testen, is de Hapro Atlas 2 Active. En na onze test, zijn wij erg over de fietsendrager te spreken.

De fietsendrager is, in vergelijking met andere fietsendragers, niet duur. Terwijl de fietsendrager erg stevig, stijlvol en makkelijk te gebruiken is. 

Een nadeel vinden wij het formaat nadat je de fietsendrager hebt opgevouwen. Alleen de beugel is opvouwbaar, niet de wielgoten. Daardoor is het wellicht lastig de fietsendrager op te bergen.

Daar staat wel het lichte gewicht als voordeel tegenover. Dit maakt het verplaatsen en optillen van de fietsendrager eenvoudig. 

De afstand tussen de wielgoten is 20 cm. Dat is in principe genoeg voor 2 e-bikes. Maar wij merkten dat meer ruimte nog handiger is. Daarnaast ontbreekt de 13 polige stekker, waardoor je qua verlichting minder opties hebt. 
2: Hapro Atlas 2 Premium

Hapro-Atlas-2-Premium-beste-fietsendrager-elektrische-fietsen

De tweede versie van de Hapro Atlas 2 fietsendrager, is de Premium. De belangrijkste eigenschappen en de review zetten we onder elkaar:

Eigenschappen van de Hapro Atlas 2 Premium

 • Geschikt voor 2 fietsen 
 • Laadvermogen: 60 kg
 • Gewicht: 15 kg
 • Kantelbaar: ja
 • Opvouwbaar: ja
 • Diefstalbeveiliging: ja
 • Stekker aansluiting: 7/13-Polig

Review Hapro Atlas 2 Premium 

Op veel fronten is de Hapro Atlas 2 Premium te vergelijken met de Active. Het design en het gebruiksgemak komen met elkaar overeen. De fietsen kun je snel op de fietsendrager monteren en ze staan goed vast. 

Het verschil tussen de Hapro Atlas 2 Active en Premium is, dat de Premium een robuuster frame heeft met 13 polige stekker. Daarnaast is de afstand tussen de fietsen toegenomen. Bij deze Hapro Atlas 2 fietsendrager is er 26 cm tussen de wielgoten

De vernieuwde eigenschappen maken de Hapro Atlas 2 fietsendrager nog gebruiksvriendelijker. Als je elektrische fietsen op de drager wilt zetten, kost dat minder moeite.  
3: Hapro Atlas 2 Premium Blue

Hapro-Atlas-2-Premium-beste-fietsendrager-elektrische-fietsen

De derde soort en de opvolger van de Premium, is de Hapro Atlas 2 Premium Blue. Ook van deze fietsendrager geven we je een beter beeld. We zetten de eigenschappen op en rij en delen onze bevindingen. 

Eigenschappen van de Hapro Atlas 2 Premium Blue

 • Geschikt voor 2 fietsen 
 • Laadvermogen: 60 kg
 • Gewicht: 16,5 kg
 • Kantelbaar: ja
 • Opvouwbaar: ja
 • Diefstalbeveiliging: ja
 • Stekker aansluiting: 7/13-Polig

Review Hapro Atlas 2 Premium Blue

Ten opzichte van de Hapro Atlas 2 Premium, is de Premium Blue nog steviger. Het model is voorzien van een extra stevige bout. De bout zorgt ervoor dat de fietsen nog beter vastgezet kunnen worden. Dat amakt de fietsendrager dus nog stabieler. 

Daarnaast is ook dit model voorzien van mooie kleuraccenten. En kun je zowel kiezen voor de 7- als 13 polige stekker.

Al met al is de kwaliteit van de Hapro Atlas 2 Premium Blue erg goed. De fietsendrager is uiterst stabiel en kan met gemak 2 relatief zware fietsen vervoeren. Ook als die fietsen een breder frame hebben.

Aangezien de prijs met de extra kwaliteit in verhouding is, raden wij de fietsendrager aan. 
Conclusie: Is de Hapro Atlas 2 je geld waard?

Zoek je een fietsendrager voor 2 fietsen met een optimale prijs- kwaliteit verhouding? Dan is de Hapro Atlas 2 de investering zeker waard. De fietsendragers voldoen aan de wensen. Ze zijn gebruiksvriendelijk, stevig en niet te duur. 

De Hapro Atlas 2 fietsendragers zijn niet te zwaar, terwijl ze wel de nodige stevigheid bieden. Het draagvermogen is ruim voldoende om allerlei soorten fietsen mee te nemen. Ook e-bikes of mountainbikes. 

Bovendien is het bevestigingssysteem ideaal. In slechts één handomdraai zet je de fietsen stevig vast.

Welke Hapro Atlas 2 is de beste keuze?

Dat hangt ervan af wat voor soort fietsen je wilt vervoeren en wat je budget is. 

Wil je voor de meest goedkope fietsendrager gaan? Dan is de Hapro Atlas 2 Active de beste keuze. De fietsendrager is stabiel, makkelijk in gebruik en niet te duur. Voor het aansluiten van de verlichting moet jouw auto een 7-polige stekker aansluiting hebben. 

De Hapro Atlas 2 Active biedt minder ruimte tussen de fietsen. Dat kan een nadeel zijn bij fietsen met een wat breder frame, zoals e-bikes. Daarom raden wij voor de elektrische fietsen de Hapro Atlas 2 Premium en Premium Blue aan.

Deze fietsendragers hebben meer afstand tussen de wielgoten. Ook de 13 polige stekkeraansluiting is een goede toevoeging. 

Wat zijn goede alternatieven? 

Zijn de Hapro Atlas 2 fietsendragers niet wat je zoekt? Ga dan voor een alternatief. Specifiek voor een fietsendrager voor 2 fietsen, is ook de Thule EasyFold XT 933 een aanrader. Dit is een stevige en compacte fietsendrager. 

Ben je echter op zoek naar een fietsendrager voor 3 fietsen? Dan kan de Hapro Atlas 3 een goede optie zijn. De fietsendragers van deze serie zijn vergelijkbaar met de Hapro Atlas II. Maar zijn ook geschikt voor 3 fietsen.
Veelgestelde vragen

Hoeveel fietsen kan ik met de Hapro Atlas 2 meenemen?

De Hapro Atlas 2 fietsendragers zijn geschikt voor het vervoeren van 2 fietsen. Dat kunnen ook e-bikes of mountainbikes zijn. 

Welke Hapro Atlas 2 fietsendragers zijn er?

Onder de Hapro Atlas 2 fietsendragers vallen de Active, Premium en Premium Blue variant. 

Is de Hapro Atlas 2 beveiligd tegen diefstal?

Ja, alle drie de Hapro Atlas 2 fietsendragers beschikken over diefstalbeveiliging. De fietsen kunnen op de fietsendrager vast worden gezet. En ook de fietsendrager zelf kan aan de trekhaak worden vergrendeld. 

Is de Hapro Atlas 2 fietsendrager uitbreidbaar?

Nee, de Hapro Atlas 2 fietsendragers zijn niet uitbreidbaar. Ze zijn alleen geschikt voor 2 fietsen. 


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

1 reactie

Dik Lampen · maart 15, 2024 op 2:28 pm

Goedemiddag.
Ik heb een vraag over de verschillende versies van fietsendrager Hapro Atlas zoals 2; 2 Premium Fold : 2 Premium XFold.
Weet U welke wel en welke niet passen op een RMC trekhaak oude type, die met een langwerpige strip boven op de kogel.
Dank voor uw reactie.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *