Hapro Atlas 3 – Review & Ervaringen (Getest)

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 18, 2023

Heb jij de Hapro Atlas 3 fietsendrager op het oog? En wil je weten of de kwaliteit goed is? Daar kom je in dit artikel achter. We geven je een volledige review van de Hapro Atlas 3 fietsendragers. 

Eerst gaan we in op de verschillende soorten en de eigenschappen van de fietsendragers. Vervolgens geven we per Hapro Atlas 3 fietsendrager een review. Zo kom je te weten of de Hapro Atlas 3 fietsendrager de moeite waard is. 

Soorten Hapro Atlas 3 fietsendragers

Hapro is een bekend fietsendrager merk. De fietsendragers van Hapro staan bekend om de gebruiksvriendelijkheid en het voordelige prijskaartje. Onder de Hapro Atlas 3 serie, vallen de volgende soorten: 

 1. Hapro Atlas 3 Active 
 2. Hapro Atlas 3 Premium 
 3. Hapro Atlas 3 Premium Blue 

We geven je per Hapro Atlas 3 model de eigenschappen en een review. Op die manier ontdek je welke Hapro Atlas 3 fietsendrager iets voor jou is. 

1: Hapro Atlas 3 Active

De eerste Hapro Atlas III fietsendrager waar we op inzoomen, is de ‘Active’. Dit zijn de belangrijkste eigenschappen en onze bevindingen:

Eigenschappen van de Hapro Atlas 3 Active 

 • Geschikt voor 3 fietsen 
 • Laadvermogen: 60 kg
 • Gewicht: 17,8 kg
 • Kantelbaar: ja
 • Opvouwbaar: ja
 • Diefstalbeveiliging: ja
 • Stekker aansluiting: 7-Polig

Review Hapro Atlas 3 Active 

De ‘Active ’ is de meest voordelige Hapro Atlas 3 fietsendrager van de 3. Voor dat relatief lage bedrag is het een erg stevige fietsendrager. Die ook nog eens gebruiksvriendelijk is. 

Je neemt eenvoudig 3 fietsen mee. Ook als de wielen wat breder zijn, zoals bij een mountainbike of e-bike.

De fietsen zijn makkelijk op de fietsendrager te plaatsen en staan stevig vast met de verstelbare framehouders. Dat geldt ook voor het bevestigen van de fietsendrager zelf. Het bevestigingssysteem is erg fijn in gebruik. 

De 7-polige stekker kan een nadeel zijn. Hierdoor kun je geen gebruik maken van bijvoorbeeld de mistlichten of de achteruitrijlichten.

Daarnaast is alleen de beugel inklapbaar, waardoor de fietsendrager niet super compact is. Dat kan onhandig zijn als je de fietsendrager wilt opbergen of vervoeren. 
2: Hapro Atlas 3 Premium

De tweede Hapro Atlas III fietsendrager die we bespreken is de ‘Premium’. We zetten de belangrijkste eigenschappen op een rij en geven een review:

Eigenschappen van de Hapro Atlas 3 Premium 

 • Geschikt voor 3 fietsen 
 • Laadvermogen: 60 kg
 • Gewicht: 17,3 kg
 • Kantelbaar: ja
 • Opvouwbaar: ja
 • Diefstalbeveiliging: ja
 • Stekker aansluiting: 7/13-Polig

Review Hapro Atlas 3 Premium 

Wij hebben de Hapro Atlas III Premium getest en de fietsendrager viel goed in de smaak. De prijs en kwaliteit zijn bij deze fietsendrager goed in verhouding.

Het is een stevige fietsendrager voor 3 fietsen. Er zijn veel gelijkenissen met de Hapro Atlas 3 Active fietsendrager. 

Een goede toevoeging is de 13-polige stekkeraansluiting. Hiermee kun je meer soorten lampen op de fietsendrager aansluiten. Toch kun je bij dit model ook voor de 7-polige stekker gaan. Dat geeft je veel opties. Een fijne eigenschap is daarnaast de handgreep
3: Hapro Atlas 3 Premium Blue

hapro_atlas_3_premium_blue

Ook de Hapro Atlas III Premium Blue hoort in het rijtje thuis. Dit is de opvolger van de Hapro Atlas 3 Premium. Dit zijn de belangrijkste eigenschappen, gevolgd door onze review:

Eigenschappen van de Hapro Atlas 3 Premium Blue

 • Geschikt voor 3 fietsen 
 • Laadvermogen: 65 kg
 • Gewicht: 18 kg
 • Kantelbaar: ja
 • Opvouwbaar: ja
 • Diefstalbeveiliging: ja
 • Stekker aansluiting: 13-Polig

Review Hapro Atlas 3 Premium Blue

De Hapro Atlas 3 Premium Blue lijkt erg op zijn voorganger. De eigenschappen komen erg met elkaar overeen.

Een absolute verbetering is de 5 kg extra laadcapaciteit. Hiermee neem je met nog meer gemak 3 fietsen mee. Het gewicht van de fietsen blijft makkelijker onder het maximum. 

Verder is het frame van de fietsendrager ten opzichte van de vorige iets verstevigd. Het is voorzien van een nieuwe draaiknop, zodat de fietsendrager nog robuuster is. Het monteren van de trekhaakdrager gaat erg makkelijk en snel.

Bovendien is het ook een fluitje van een cent om de fietsen op de fietsendrager te plaatsen. 
Conclusie: Is de Hapro Atlas 3 je geld waard?

Als het aan ons ligt, is de Hapro Atlas III zeker de investering waard. Dat komt door de uitstekende prijs- en kwaliteitverhouding. Alle 3 de fietsendragers zijn eenvoudig in gebruik. Je kunt zowel de fietsen- als de fietsendrager zelf makkelijk bevestigen en vastzetten. 

De fietsendragers van Hapro zijn niet voor niets al vaker door de Consumentenbond als ‘Beste Koop’ uitgeroepen. 

Welke Hapro Atlas 3 is de beste keuze?

Heb je een fiets met brede banden? Dan is de Hapro Atlas 3 Active de beste keuze. Dit is daarnaast de goedkoopste variant. Dus ook als je niet meer dan nodig uit wilt geven, is dit de juiste fietsendrager.

Jouw auto moet wel een aansluiting voor een 7-polige stekker hebben om de verlichting aan te sluiten. 

Zoek je een trekhaakdrager met 13 polige stekker? Dan zijn de Hapro Atlas III Premium en Premium Blue betere opties. Deze fietsendragers bieden net iets meer stevigheid.

Vooral de Hapro Atlas 3 Premium Blue. De fietsendrager heeft 5 kg extra laadvermogen. Qua design zijn de fietsen vergelijkbaar. 

Wat zijn goede alternatieven?

hapro atlas 3 review

Zoek je geen fietsendrager voor 3 fietsen, maar voor 2 fietsen? Dan is de Hapro Atlas 2 of de Hapro Atlas Active 2 een goed alternatief. De Hapro Atlas 2 serie is namelijk geschikt voor 2 fietsen.

Vanwege het flinke laadvermogen, kunnen dat ook e-bikes zijn. De wielgoten zijn daar bovendien breed genoeg voor. 

Ook voor een fietsendrager met 3 fietsen bieden we een alternatief. Binnen deze categorie is de Thule EasyFold XT 3 een fietsendrager van topkwaliteit.

Ondanks het flinke draagvermogen om 3 fietsen mee te nemen, kan dit model nog erg compact worden opgevouwen.
Veelgestelde vragen

Hoeveel fietsen kan ik met de Hapro Atlas 3 meenemen?

De Hapro Atlas 3 fietsendragers zijn geschikt voor 3 fietsen. Het laadvermogen van de fietsendrager laat het toe om e-bikes te vervoeren. 

Is de Hapro Atlas 3 beveiligd tegen diefstal?

Ja, de Hapro Atlas III beschikt over diefstal beveiliging. Je kunt de fietsen aan de fietsendrager vastzetten. Ook kun je de fietsendrager aan de trekhaak vergrendelen. 

Is de Hapro Atlas 3 geschikt voor elektrische fietsen?

Ja. Het laadvermogen van de Hapro Atlas 3 fietsendragers is 60 kg (Active & Premium) of 65 kg (Premium Blue). Dat is voldoende voor het vervoeren van e-bikes. De Active Hapro Atlas III heeft daarnaast extra brede wielgoten. Dit is geschikt voor de wat dikkere banden van de elektrische fiets.  

Welke stekkeraansluiting heeft de Hapro Atlas 3?

Dat verschilt per soort Hapro fietsendrager. De Hapro Atlas 3 Active heeft alleen een 7 polige stekker. Terwijl de Hapro Atlas 3 Premium en Premium Blue ook over een 13 polige stekker beschikken.


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *