Hapro fietsendrager koopgids

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 6, 2024

Een Hapro fietsendrager is goedkoop en gemakkelijk in gebruik. Veel mensen kiezen voor Hapro vanwege de sublieme prijs-kwaliteitverhouding.

Het gebruiksgemak is bovendien groot. Met de snelle Easy Grip waarmee Hapro haar fietsendragers uitrust, is het bevestigen een handomdraai gebeurd.

Op deze pagina bespreken we de fietsendragers van het merk Hapro en vergelijken we de verschillende modellen.

Het aanbod Hapro fietsendragers

hapro_fietsendrager_koopgids

Voor het hele gezin de fietsen meenemen tijdens de vakantie? Dan komt het erg goed uit als er een trekhaak aan je auto zit.

Je hoeft al die fietsen dan niet boven je hoofd op het dak van de auto te tillen. In plaats daarvan zet je gewoon een Hapro fietsendrager op je trekhaak.

Misschien heb je al eens rondgekeken naar een fietsendrager op de trekhaak. Dan heb je waarschijnlijk al gezien dat de prijs en kwaliteit flink uiteen kunnen lopen.

De ene drager is de andere niet. Er zijn verschillen in grootte en gewicht. Ook heeft elke fietsendrager zo zijn eigen mogelijkheden.

Om je hierover wat meer te informeren, bespreken we in deze Koopgids de Hapro fietsendragers. Deze is licht van gewicht en kan flink wat kilo’s dragen.

Bovendien is elke Hapro fietsendrager gedeeltelijk opvouwbaar.

Hapro Atlas Active I

hapro_atlas_active_i

De meest eenvoudige fietsendrager van Hapro is de Atlas Active I. Hij is geschikt voor 1 fiets. Dit kan een gewone fiets zijn maar ook een elektrische fiets. De Active I kun je namelijk beladen tot 30 kilo.

De breedte van de wielen maakt daarbij niet uit. De wielgoten waarin de fietswielen komen te staan hebben een V-vorm. Ze lopen daardoor van breed tot smal.

Je zet de fietswielen in de goten vast met snelspangespen. Die gespen kun je met een slot borgen tegen diefstal.

Ook de fietsendrager zelf kan met een slot bij de trekhaak tegen diefstal worden beschermd.

Monteren op de trekhaak is heel eenvoudig dankzij het nieuwe Easy Grip koppelingssysteem.

Aangezien je de beugel van het fietsenrek kunt neerklappen, blijft er maar een klein pakketje over als je de Hapro fietsendrager opruimt. Hij mag dan zijn gemaakt van staal, toch weegt hij maar 6,9 kilo.

Is de Hapro Atlas Active I fietsendrager echt iets voor jou, denk er dan even over na welke versie je het liefst bestelt.

Er is namelijk een uitvoering voor trekhaken met een 7-polige stekkerdoos een uitvoering voor trekhaken met een 13-polige aansluiting. Ze verschillen iets in prijs.

De Atlas Active I met 13-polige stekker is iets duurder. Maar bij deze uitvoering wordt ook een verloopstekker naar 7-polig meegeleverd. Bovendien is het model een beetje anders.

De houder van nummerbord en achterlichten is namelijk iets breder uitgevoerd. Daardoor worden in de lichtopstelling ook de mistlamp en het achteruitrijlicht ondersteund.




Hapro Atlas 2 Premium Blue E bike Fietsendrager

hapro_atlas_2

Maar de kans is groot dat je niet alleen je eigen fiets wilt meenemen, maar ook die van je partner of kind. Dan heb je dus een fietsendrager nodig waar je twee fietsen op kunt zetten. De Hapro Atlas 2 premium blue, uit de Hapro Atlas 2 serie, biedt jou die mogelijkheid.

Deze fietsendrager is inmiddels zo ver ontwikkeld dat hij standaard van het vervoer van twee elektrische fietsen uitgaat. Die zijn vaak iets breder dan een gewone fiets. De afstand tussen de twee wielgoten is hiertoe vergroot.

De twee fietsen mogen samen maar liefst 60 kilo wegen. Hoewel de meeste auto’s op hun trekhaak wel zo’n kogeldruk verdragen, moet je dit vooraf wel even checken. Deze Hapro fietsendrager is natuurlijk ook geschikt om twee gewone fietsen op mee te nemen.

Monteren op de trekhaak is eenvoudig met het snelle bevestigingssysteem. Ideaal is ook de mogelijkheid om deze fietsendrager voor 2 fietsen te kantelen. Zo kan je tijdens de reis altijd de achterklep open doen.

Het maakt niet uit of je een aansluiting met 7 polen of met 13 polen naast je trekhaak hebt. Deze Hapro fietsendrager voor 2 fietsen past op beide.

Berg je hem na de reis weer op in je kelder, schuur of garage, dan hoef je niet erg zwaar te tillen. Deze Hapro Atlas II fietsendrager weegt namelijk maar 16,5 kilo.

Bovendien is de beugel met de klemmen voor de fietsframes opvouwbaar.




Hapro Atlas Active III 7-Polige Fietsendrager

hapro_atlas_active_iii

Nog een extra fiets achterop? Hapro fietsendragers zijn er ook in een uitvoering voor 3 fietsen. Je kunt zelfs kiezen uit 2 versies. Deze komen beide uit de Hapro Atlas 3 serie.

Zo is er de Atlas Active III die alleen bestemd is voor 7-polige trekhaaksystemen en de Hapro Atlas 3 Premium Blue Fietsendrager die zowel 7-polige als 13-polige stekkersystemen aankan.

We beschrijven hier eerst de 7-polige Active III.

Ook de Active III biedt dezelfde beveiliging als de fietsendragers van Hapro waar minder fietsen op passen. Zo kun je ook nu de fietsendrager zelf en de snelspanbanden voor de fietsframes met een slot beveiligen tegen diefstal.

Het laadvermogen van de Atlas Active III bedraagt 60 kilo. Dankzij de brede wielsleuven kun je er allerlei soorten fietsen op meenemen. Dit kunnen natuurlijk ook elektrische fietsen zijn.

Gezien het gewicht van deze elektrische fietsen, kom je dan misschien uit bij een maximale belading met 2 fietsen. De maximum draaglast van 60 kilo mag immers niet worden overschreden.

Ook deze fietsendrager kan worden gekanteld. Tijdens de rit blijft je achterbak dus altijd bereikbaar.

Berg je de Active III na gebruik weer op, dan hoef je slechts 17,8 kilo te verplaatsen. Ook bij deze Hapro fietsendrager is de beugel met de frameklemmen inklapbaar.

Is een fietsendrager voor 2 fietsen ook voldoende voor je? Dan kun je de Hapro Atlas Active 2 overwegen.




Hapro Atlas 3 Premium Blue 13-polige Fietsendrager

hapro_atlas_3_premium_blue

Kies je voor de Atlas 3 Premium Blue voor 3 fietsen, dan heb je als voordeel dat je kunt kiezen tussen twee aansluitmogelijkheden.

Deze Hapro fietsendrager is standaard zowel geschikt voor 7-polige als 13-polige stopcontacten naast de trekhaak.

De Premium Blue is iets verder doorontwikkeld dan de Active III. Je ziet dit aan de lichtunit waarin ook het achteruitrijlicht en het mistlicht zijn opgenomen.

Kijk je naar het maximum laadvermogen, dan ligt dit met 65 kilo 5 kilo hoger dan bij de Atlas Active III.

Let er wél op dat jouw trekhaak een kogeldruk van 65 kilo aankan. Anders breng je de balans van je auto in gevaar.

Kan je inderdaad tot 65 kilo op jouw trekhaak laten rusten, dan kun je op de Atlas III misschien net die ene fiets meenemen die net niet op de Active III past.

Met 18 kilo weegt dit fietsenrek slechts 2 ons meer dan de Active III fietsendrager.

Op de afstand tussen de opgeladen fietsen is 1 centimeter bezuinigd. Bij deze Hapro fietsendrager voor 3 fietsen bedraagt hij namelijk 19 centimeter.




Hapro Atlas Active 4 fietsdrager 7 en 13-polige variant

hapro_active_4_fietsen

Bij het meenemen van 4 fietsen zien veel mensen zich genoodzaakt om voor 2 van de 4 fietsen te kiezen voor het dak. Kies jij hier ook voor, test dan ruim voordat je op vakantie gaat het rijden met 2 fietsen op het dak even uit.

Het is natuurlijk makkelijker als je de fietsen voor het hele gezin achterop de auto kunt meenemen. Stel dat je twee kinderen hebt, dan kom je in totaal op 4 fietsen uit.

Gelukkig voert Hapro ook een fietsendrager voor 4 fietsen in haar assortiment. Fietsen op het dak laden is dan niet nodig.

Tijdens je vakantiereis is dat veel eenvoudiger. Je kunt bijvoorbeeld gewoon een parkeergarage in en op tolwegen loop je niet het risico dat je per ongeluk een te lage tolpoort neemt.

Gezien het gewicht van deze 4 fietsen is het logisch dat iedereen zijn elektrische fiets thuis zal moeten laten. Anders ga je met de geladen fietsendrager ruim over de toegestane kogeldruk van 60 kilo heen. Bij deze Hapro fietsendrager voor 4 fietsen gaan we er dus vanuit dat je 4 gewone fietsen meeneemt.

Heb je een trekhaak met een 7-polige aansluiting, dan ben je het voordeligst uit. Hapro fietsendragers met een 7-polige aansluiting zijn namelijk altijd iets goedkoper dan de variant met een 13-polige aansluiting.

Ook nu is de Atlas Active 4 met 13-polige aansluiting voorzien van een grotere lichtbalk aan de achterzijde. Mistlicht en achteruitrijlicht zijn hierin meegenomen.

Zoals bij elke Hapro fietsendrager zijn ook nu de wielgoten en frameklemmen verstelbaar. Ook kan de kentekenplaat voor de fietsendrager heel snel worden bevestigd.

Het gewicht van deze Hapro fietsendrager zal niet direct rugpijn veroorzaken. Dit bedraagt namelijk maar 17,8 kilo.

Rijden met 4 fietsen achterop je auto is niet anders dan rijden met 2 of 3 fietsen op de trekhaak. Dit komt doordat je altijd binnen de kogeldrukgrens van maximaal 60 of 65 kilo moet blijven.




Welke Hapro fietsendrager ga jij kopen?

Hapro fietsendragers werden al meerdere keren door de Consumentenbond aan een test onderworpen. Al twee keer ontvingen ze daarbij het predicaat ‘Beste koop’.

Afwerking en constructie, stevigheid, opberggemak en anti-diefstalbeveiliging speelden daarbij een belangrijke rol.

Ben je van plan om een Hapro fietsendrager aan te schaffen, dan twijfel je misschien nog tussen 7-polig en 13-polig.

Toch vormt dit verschil niet echt een probleem. Je kunt namelijk altijd een verloopstekker kopen die jouw fietsendrager van 7-polig naar 13-polig of omgekeerd vertaalt.

Bij aanschaf is een Hapro fietsendrager 7-polig steeds een stuk voordeliger. Een 13-polige fietsendrager heeft echter een uitgebreidere lichtbalk en is ook qua kleurstelling iets moderner.

In het gebruik is er verder eigenlijk geen verschil.

We hopen dat onze informatie je helpt om een afgewogen keuze te maken. In ieder geval wensen we jou veel plezier als je met de fietsen op stap gaat!

Waar koop je een Hapro fietsendrager?

Hapro verkoopt verschillende fietsendragers en die hebben allemaal zo hun eigen capaciteiten.

Zo is het vervoer van een losse fiets mogelijk, maar je kunt ook 2 fietsen, 3 fietsen of zelfs 4 fietsen achterop je auto meenemen.

Belangrijk is steeds de flexibiliteit van de Hapro fietsendrager. Zo zet je er heel eenvoudig een eenvoudige fiets of mountainbike op, maar je neemt ook je elektrische fiets gemakkelijk mee.







Meer fietsendrager merken:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *