Yakima fietsendragers: Blik op het aanbod (2024)

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 7, 2024

Is je oog op een fietsendrager van Yakima gevallen? Of ben je toevallig online dit merk tegengekomen?

Voordat je een nieuwe fietsendrager van Yakima koopt, is het advies om je even goed in dit merk te verdiepen.

Alle informatie over dit interessante fietsendrager merk vind je in deze Yakima review.

Over het aanbod van Yakima

yakima-foldclick-2-aanbieding

Het merk Yakima zorgt voor uitsluitend makkelijk te gebruiken fietsendragers. De fietsendragers komen veelal goed uit een fietsendrager test en staan goed aangeschreven.

Wat bij dit merk ook opvalt, is de diversiteit. In het aanbod van Yakima vind je op dit moment namelijk fietsendragers voor op het dak, de achterklep en de trekhaak. Dit stelt je in staat om op elke gewenste manier fietsen te vervoeren.

Ook ben je hierdoor in staat om verschillende hoeveelheden fietsen te vervoeren. Kies je bijvoorbeeld voor een fietsendrager voor op de trekhaak? Dan is het mogelijk om maar liefst 4 fietsen te vervoeren.

Belangrijk detail: Yakima gebruikt voor haar fietsendragers alleen de beste materialen. Ook test dit merk de fietsendragers uitgebreid, waardoor ze alleen de beste producten op de markt brengen.

Het merk geeft zelf aan dat je over de veiligheid en kwaliteit niet in hoeft te zitten.

Kortom: bij Yakima kun je uit veel soorten fietsendragers kiezen. Deze dragers zijn allemaal van een top kwaliteit en op hun eigen manier uniek. Bovendien geniet je met deze fietsendragers van veel gebruiksgemak.

De Yakima fietsendragers toegelicht

Yakima-FoldClick-fietsendrager-voor-elektrische-fietsen

Spreekt het merk Yakima je, om welke reden dan ook, aan? Dan raden wij je aan om onderstaande toelichtingen op je gemakje door te nemen. We bespreken hieronder namelijk in het kort de verschillende fietsendragers van dit merk.

FoldClick 2

De FoldClick 2 is een technisch wonder van Yakima. Dit komt onder meer door het Just Click systeem; met dit systeem klik je ‘m veilig op de trekhaak van je auto vast. Nadien is het ook nog mogelijk om de fietsendrager compact in te klappen.

Deze fietsendrager is slim vormgegeven, biedt veel gebruiksgemak en is voor 2 fietsen geschikt. Ben je op zoek naar een fietsendrager voor elektrische fietsen?

Dan kun je ook voor deze fietsendrager kiezen, dankzij het maximale draagvermogen van 60 kilogram.
FoldClick 3

Heb je baat bij een fietsendrager voor 3 fietsen? Dan sluit de FoldClick 3 op je wensen aan. Deze fietsendrager lijkt veel op bovenstaande variant, maar is voor 3 fietsen geschikt.

Het maximale draagvermogen is hierbij 58 kilogram. Je kunt hierdoor dus géén 3 e-bikes op deze fietsendrager vervoeren.

Met deze fietsendrager geniet je van dezelfde voordelen. Het handige Just Click systeem zorgt ervoor dat je ‘m makkelijk op de trekhaak vastzet.

Nadat je met veel plezier deze fietsendrager gebruikt hebt, klap je ‘m moeiteloos in. Met een gewicht van 19 kilogram is dit niet de lichtste fietsendrager.
JustClick 2

De JustClick 2 is een fietsendrager van Yakima voor 2 fietsen. Deze drager heeft een maximaal draagvermogen van 60 kilogram, waardoor ‘ie ook voor 2 e-bikes geschikt is.

Met dank aan het eenvoudige kliksysteem is het een fluitje van een cent om deze fietsendrager vast te zetten. Helaas is het niet mogelijk om deze fietsendrager in te klappen.
JustClick 3

De JustClick 3 is de grotere broer van de JustClick 2. Zoals je ongetwijfeld al verwacht had, kun je op deze fietsendrager maar liefst 3 fietsen vervoeren.

Dit doe je op een fijne, makkelijke en veilige manier. Het maximale draagvermogen is 60 kilogram, waardoor ‘ie niet geschikt is voor 3 zware e-bikes. Ook bij deze fietsendrager ontbreekt het aan een inklapmechanisme.
Yakima fietsendragers voor op de achterklep

yakima_fietsendrager

Heb je op je auto geen trekhaak zitten? Dan kun je gelukkig ook voor een Yakima fietsendrager voor op de achterklep kiezen. Zo’n fietsendrager monteer je aan de achterzijde van je auto, waarna je hier maximaal 3 fietsen op kunt vervoeren.

Door de jaren heen heeft Yakima meerdere dragers op de markt gebracht. De Halfback 2 is bijvoorbeeld voor 2 fietsen geschikt, terwijl de HalfBack 3 voor maar liefst 3 fietsen geschikt is.

Dit geldt ook voor de FullBack3 en de Super Joe Pro 3. Heb je voldoende aan een fietsendrager voor 2 fietsen? Dan kun je ook nog voor de HangOut 2 kiezen.

Bij deze fietsendragers moet je wel met het draagvermogen rekening houden. Het maximale draagvermogen van de Yakima HangOut 2 is bijvoorbeeld 27 kilogram.

Dit betekent dat de beide fietsen maximaal 13,5 kilogram per stuk mogen wegen. Het vervoeren van een e-bike of andere zware fiets is hierdoor onmogelijk.

Yakima fietsendragers voor op het dak

Ook op het dak van je auto is het mogelijk om fietsendragers te vervoeren. Hiervoor heb je een dakdragersysteem nodig en een fietsendrager voor op het dak. Van deze fietsendragers biedt Yakima meerdere varianten aan.

Alle varianten die Yakima voor op het dak aanbiedt, zijn voor 1 fiets geschikt. Hoe deze fietsendragers precies werken, is wel per drager verschillend. Zo zijn er varianten waarbij je het voorwiel uit je fiets moet halen. Bij andere varianten is dat weer niet nodig.

Ook bij deze fietsendragers moet je rekening met het laadvermogen houden. Kies je bijvoorbeeld voor de ForkChop? Dan mag de fiets maximaal 20 kilogram wegen.

Bij Yakima is het ook mogelijk om verschillende accessoires aan te schaffen. Denk hierbij aan een vorkbevestiging, een universele wielvork en een slot voor je fiets op het dak.

Hoe is de kwaliteit van een Yakima fietsendrager?

De kwaliteit van de fietsendragers van Yakima is prima.

Dit heeft volgens ons met twee redenen te maken:

  • De fietsendragers worden uitvoerig getest. Voordat de fietsendragers op de markt worden gebracht, worden deze door het merk uitvoerig getest. Dit stelt het merk in staat om de fietsendrager te optimaliseren.
  • Yakima gebruikt de beste materialen. Aan de fietsendragers is duidelijk te zien dat Yakima alleen de beste materialen gebruikt. Dit blijkt uit het maximale draagvermogen, maar ook uit het gewicht van de fietsendrager zelf.

Bovendien hanteert Yakima een unieke ontwerpfilosofie. Deze filosofie richt zich erop om de fietsendragers zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Maar, dit zorgt er ook voor dat de dragers duurzaam en vernieuwend zijn. Uiteraard komt ook deze filosofie de algehele kwaliteit ten goede.

Over het merk Yakima

Voor de historie van het merk Yakima moeten we naar Washington. In de plaats Yakima wordt de firma al in 1973 opgericht. In eerste instantie ligt de focus hierbij op handgemaakte voetsteunen voor kano’s en kajaks.

Door de jaren heen begint de focus echter te veranderen. Zo komt Yakima in 1995 met de eerste vergrendelbare vorkbevestiging voor fietsen. In de jaren daaropvolgend is de focus specifiek op fietsendragers komen te liggen.

Bij dit merk valt hedendaags de diversiteit op. Veel merken richten zich op slechts één soort fietsendrager, terwijl Yakima alle mogelijke fietsendragers aanbiedt.

Dit doet het merk overigens nog steeds vanuit Amerika. Inmiddels is het bedrijf echter wel wereldwijd actief.

De bedrijfsvoering van Yakima is wel uniek te noemen. De producten kun je namelijk niet online kopen, maar alleen bij aangesloten dealers.

Ga naar de website van Yakima, klik op ‘Vind een Dealer’ en vul je woonplaats in. De website toont nu direct de dichtstbijzijnde dealers.

Yakima vs. de topmerken

yakima-fietsendrager

Yakima kan qua kwaliteit zeker de concurrentie met bijvoorbeeld de fietsendragers van Thule aan. Een groot verschil is echter de verkrijgbaarheid. De fietsendragers van Thule koop je overal, terwijl de Yakima fietsendragers enigszins beperkt beschikbaar zijn.

Ook is het aanbod van Thule nóg diverser te noemen. Zo kun je bij Thule ook een fietsendrager voor op de trekhaak voor 4 fietsen te kopen. Ook zijn de Thule fietsendragers vaak van meer handige extra’s voorzien.

Ben je echter op zoek naar een fietsendrager voor op een pick-up, de achterklep of het dak? Dan is Yakima zeker één van de meest interessante merken.


Meer fietsendrager merken:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *