Yakima FoldClick 2 – Lees hier onze Review & Test

Laatst bijgewerkt door Kaz op maart 17, 2023

Ben je op zoek naar een fietsendrager voor 2 elektrische fietsen? En is je oog hierbij op de Yakima FoldClick 2 gevallen?

Dan heb je in ieder geval een prima zoektocht achter de rug. Deze fietsendrager van Yakima staat namelijk goed aangeschreven en kent al de nodige tevreden gebruikers.

Maar, is de aanschaf van de Yakima FoldClick 2 ook voor jou aan te raden? Het antwoord op die vraag vind je in deze Yakima FoldClick 2 review.

In deze review bespreken we deze fietsendrager van A tot Z en geven we onze persoonlijke mening.

Yakima FoldClick 2 bekeken en beoordeeld

Om deze review te kunnen schrijven, kregen wij de beschikking over deze fietsendrager. We hebben hierdoor een duidelijk beeld van de drager, de mogelijkheden en de onmogelijkheden gekregen.

Onze belangrijkste bevindingen delen we graag hieronder.

Voor alle fietsen geschikt

Een belangrijk voordeel van de Yakima FoldClick 2 is de veelzijdigheid. Deze fietsendrager heeft namelijk een maximaal draaggewicht van 60 kilogram, waardoor de fietsendrager voor 2 fietsen geschikt is.

Om wat voor soort fietsen dit gaat, is totaal niet aan de orde. Zelfs elektrische fietsen vervoer je op een veilige manier op de Yakima FoldClick 2.

Inklapbaar

Zoals de naam van deze fietsendrager al doet vermoeden, is de drager volledig inklapbaar. Nadat je ‘m ingeklapt hebt, neemt deze drager onwijs weinig ruimte in beslag.

Je kunt ‘m hierdoor zelfs in de kofferbak van je auto opbergen. Ook is het mogelijk om de drager in bijvoorbeeld je garage of schuur op te bergen. Ook in zo’n ruimte is het ideaal dat je deze drager echt heel compact in kunt klappen.

Om je een indruk van de inklapbaarheid te geven, zetten we beide afmetingen even voor je op een rijtje:

  • Afmetingen uitgeklapt: 128,5 x 64,5 x 67 centimeter
  • Afmetingen ingeklapt: 74 x 30,5 x 67 centimeter

Kantelfunctie

Heb je je fietsen op de Yakima FoldClick 2 vastgezet? En bedenk je je dan toch nog dat je iets uit de kofferbak van je auto moet pakken? Geen enkel probleem.

Deze fietsendrager beschikt namelijk over een kantelfunctie. Je behoudt hierdoor altijd toegang tot de kofferbak van je auto. Handig als je op reis gaat met je auto, fietsen en fietsendrager.

Erg stevig

Wij hebben opgemerkt dat de Yakima FoldClick 2 een stevige fietsendrager is.

Dit uit zich op twee verschillende gebieden:

  • Deze fietsendrager staat erg stevig op de trekhaak vast. Het vastzetten van de drager op de trekhaak gaat bovendien erg simpel.
  • De fietsen staan erg stevig op de drager vast. Dit is onder meer te danken aan de verwijderbare grijparmen, de wielgoot en het systeemslot. Met laatstgenoemde slot zet je je fietsen ook erg veilig op de drager vast.

Licht van gewicht

Wat ons bij de Yakima FoldClick 2 ook direct opviel, was het gewicht. Deze fietsendrager weegt nog geen 16 kilogram. Opvallend licht, zéker in vergelijking met andere fietsendragers.

Leg je deze Yakima fietsendrager bijvoorbeeld naast een Thule fietsendrager? En kies je daarbij voor een Thule fietsendrager die óók bovenstaande voordelen en mogelijkheden biedt?

Dan weegt de fietsendrager van Thule al snel minimaal 19 kilogram. Er zijn zelfs varianten die meer dan 20 kilogram wegen.

Met de Yakima FoldClick 2 haal je dus een lichtgewicht fietsendrager in huis. Het klopt dat het nog lichter zou kunnen, maar je moet niet vergeten dat deze drager óók voor e-bikes geschikt is.

Dat betekent dat de drager sowieso al steviger (en daarmee zwaarder) uitgevoerd moet worden.

Prijs en aanbieding

Dat we over deze Yakima fietsendrager te spreken zijn, blijkt duidelijk uit deze review. Er zijn echter ook enkele punten waar we iets minder enthousiast over zijn.

Eén van deze punten is het prijskaartje. De adviesprijs van de Yakima FoldClick 2 ligt namelijk op 625 euro. Deze fietsendrager zit hiermee in dezelfde prijsrange als de dragers van Thule.

Wij hadden graag gezien dat deze fietsendrager iets goedkoper zou zijn. Gelukkig is het wel zo dat je eventueel van een aanbieding kunt profiteren.

Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is de prijzen bij onze aanbieders in de gaten houden. Daarbij is het een groot voordeel dat deze fietsendrager door meerdere partijen aangeboden wordt.


Gebruikservaringen

De Yakima FoldClick 2 heeft in de afgelopen tijd meerdere awards in de wacht gesleept. Instanties die deze fietsendrager uitgeprobeerd hebben, zijn hier eigenlijk allemaal enthousiast over.

Dit geldt ook voor de mensen die deze fietsendrager gekocht hebben. Zij spreken vol lof over de functionaliteit, het lichte gewicht, de makkelijke montage, de stevigheid en de handige kantelfunctie.

We hebben hierbij ook opgemerkt dat er weinig negatieve woorden te vinden zijn. Slechts in één review kwamen we harde woorden tegenover de fietsendrager.

Die koper gaf namelijk aan dat er geen oprijgoot meegeleverd wordt. Dat klopt en daar communiceert Yakima ook duidelijk over. Gelukkig is het wel mogelijk om een passende oprijgoot aan te schaffen.

Voor wie is de Yakima FoldClick 2 geschikt?

Wat ons betreft is de Yakima FoldClick 2 voor heel veel mensen geschikt:

  • Als je 2 fietsen veilig en makkelijk wilt vervoeren
  • Als je 2 elektrische fietsen (of andere zware fietsen) wilt vervoeren
  • Als je een relatief lichte en fijn te gebruiken fietsendrager wilt aanschaffen
  • Als je een fietsendrager met veel handige functies wilt hebben

Eindoordeel & waar te koop?

Al met al zijn wij erg te spreken over de Yakima FoldClick 2. Yakima is niet het bekendste merk in de wereld van fietsendragers, maar heeft ons oprecht doen verrassen.

Deze fietsendrager is stevig, makkelijk in gebruik, voor alle soorten fietsen geschikt en van een top kwaliteit.

Bovendien is de fietsendrager voor heel veel mensen geschikt, zoals hierboven beschreven. Wij raden je de aanschaf van deze fietsendrager dan ook van harte aan.

Wil je de Yakima FoldClick 2 graag zo voordelig mogelijk aanschaffen? Check dan direct de beste prijs:


Meer fietsendragers:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *