Twinny Load fietsendrager – Complete koopgids

Laatst bijgewerkt door Simon op juni 19, 2023

Twinny Load fietsendragers

Het hebben van een goede fietsendrager is een verrijking voor iedereen die graag met de fiets weg gaat. Of het nu op een langdurige fietsvakantie is, of gewoon een lekker weekendje weg met de camper, we nemen graag onze fietsen mee op pad.

In jouw zoektocht naar de perfecte fietsendrager kan het goed zijn dat je een Twinny Load fietsendrager al wel een keer bent tegengekomen.

Maar welke fietsendragers heeft het merk eigenlijk? En wat maakt deze fietsendragers zo uniek ten opzichte van andere fietsendragers?

In dit artikel bespreken we alles op het gebied van de geliefde fietsendragers van het merk Twinny Load!

De verschillende modellen

Hoewel het bedrijf Twinny Load al een aantal jaren failliet is, zijn de fietsendragers van het merk nog in volle omloop. Zo bieden veel webwinkels nog modellen aan van het merk.

Maar welke modellen zijn er dan precies? En wat maakt deze zo speciaal?

Hieronder hebben we enkele verschillende uitvoeringen van de Twinny Load fietsendrager die nu nog in de verkoop is voor je op een rijtje gezet.

Twinny Load e-Base fietsendrager

twinny_load_e-base_fietsendrager

We bijten het spits af met de Twinny Load e-Base. Deze Twinny Load fietsendrager is misschien al wel een beetje een oud model, maar dat betekent niet dat deze overbodig is geworden!

Ontwikkeld om 2 elektrische fietsen mee te kunnen nemen is de Twinny Load e-Base een stevige fietsendrager. Zo is deze belastbaar tot maximaal 50 kg, waardoor je relatief zware elektrische fietsen gemakkelijk mee kunt nemen.

De Twinny Load fietsendrager is goedgekeurd door de RDW, waardoor je met een goed gevoel de weg op kunt.

Je kunt de fietsendrager eenvoudig monteren op de trekhaak dankzij de Swing-koppeling. Deze zorgt ervoor dat het monteren van de fietsendrager een gemakkelijk karwij is.

Eenmaal bevestigd is de Twinny Load e-Base voorzien van een handig kantelsysteem. Hierdoor kun je te allen tijde bij je kofferbak, ook als de fietsen op de fietsendrager zitten.

De fietsen kun je eenvoudig in de daarvoor bestemde goten plaatsen en vastmaken met de riemen. Ook zijn er per fiets twee riemen die je door de wielen kunt halen, waardoor je elektrische fietsen gegarandeerd stevig op hun plek blijven staan.

De fietsendrager is gemakkelijk te koppelen via de 13-polige stekkeraansluiting. Hierdoor is hij te gebruiken met de meeste moderne auto’s.
Twinny Load Easy Fietsendrager

twinny_load_easy_fietsendrager

We gaan door met een wat simpeler, maar daardoor ook goedkoper model van het Nederlandse merk. De Twinny Load Easy is een van de meer simpele modellen die het bedrijf op de markt heeft gebracht.

Maar ondanks dat de fietsendrager misschien wat simpel lijkt, betekent dat niet dat hij niets waard is. Zo is deze Twinny Load fietsendrager te belasten tot 30 kg. Hierdoor is hij niet geschikt voor elektrische fietsen, maar kun je eenvoudig je stadsfietsen, mountainbikes of racefietsen meenemen.

Je kunt de Twinny Load Easy makkelijk monteren aan de trekhaak. Dit doe je door simpelweg de fietsendrager op de trekhaakkogel te plaatsen. Na de klik zit hij vast en is de fietsendrager klaar voor gebruik.

Het frame van de fietsendrager is gemaakt van metaal, waar hij zijn stevigheid aan te danken heeft. Dit frame is verder voorzien van schuimrubber, waardoor de fietsendrager ook geen schade toebrengt aan je fietsen.

Na gebruik is de fietsendrager gemakkelijk te verwijderen en op te klappen. Hierdoor kun je hem gemakkelijk opbergen in de kofferbak.

De manier waarop de fietsendrager is gemaakt zorgt ervoor dat je kentekenplaat en de achterlichten van je auto zichtbaar blijven. Hierdoor hoef je hem dus niet aan te sluiten op een stroomtoevoer.
Dakdragerset Twinny Load S99

dakdragerset_twinny_load

Heb je geen trekhaak? Dan kan het goed zijn dat je op zoek bent naar een fietsendrager voor op het dak. In dat geval is de Twinny Load S99 dakdragerset misschien wel de perfecte oplossing voor jou.

Het grote voordeel aan het gebruiken van dakdragers is dat deze een stuk zwaarder te belasten zijn dan andere fietsendragers. Zo is de S99 te belasten tot maar liefst 75 kg. Hierdoor kun je eenvoudig elektrische fietsen meenemen.

Maar met zo een groot voordeel als dit komt er ook nadelen van dezelfde proporties. Zo ben je met fietsen op je dak een stuk vatbaarder voor wind en pas je niet altijd door tunnels. Ook zijn dakdragers niet altijd op iedere auto te gebruiken. Het is dus belangrijk om te controleren of jouw auto compatibel is met deze dakdragers.

De S99 dakdragers zijn gemaakt van een stevig staal. Ook zijn deze voorzien van veiligheidssloten met 2 sleutels voor extra veiligheid.
Twinny Load e-Carrier II

twinny_load_e-carrier_2

Tot slot hebben we nog de Twinny Load e-Carrier II. Deze sterke en stevige Twinny Load fietsendrager is een van de laatst ontworpen en uitgebrachte modellen van het Nederlandse merk. Het is dan ook de logische opvolger van de Twinny Load e-Carrier.

Deze Twinny Load fietsendrager is gemaakt om twee elektrische fietsen zonder problemen te kunnen vervoeren. Zo is de fietsendrager te belasten tot een gewicht van 59 kg. Hierdoor kun je zelfs zwaardere elektrische fietsen met gemak meenemen.

De fietsendrager is gemaakt om bevestigd te worden op de trekhaak. Het monteren hiervan is dan ook extra makkelijk dankzij de Swing-koppeling waarvan de fietsendrager is voorzien.

Als je de fietsendrager bevestigd hebt, dan hoef je je ook geen zorgen te maken over de toegankelijkheid van je kofferbak. De fietsendrager is voorzien van een kantelsysteem, waardoor je gemakkelijk gebruik kunt blijven maken van je kofferbak.

De fietsen zijn eenvoudig vast te zetten het stevige systeem van klemmen en riemen. De klemmen plaats je om het frame van je fiets en zet je stevig op slot met een bijgeleverde sleutel.

Over de zichtbaarheid van je kentekenplaat en achterlichten hoef je je ook geen moment zorgen te maken. Zo is de Twinny Load e-Carrier II voorzien van een 13-polige stekkeraansluiting. Hierdoor is de fietsendrager te gebruiken met de meeste moderne auto’s. Heb je toch een 7-polige stekker? Dan kun je gemakkelijk een verloopstekkertje ertussen plaatsen.
Oude modellen

Door de jaren heen zijn er heel wat fietsendragers van dit merk gekomen en gegaan. Veel van de fietsendragers zijn nadat ze op de markt kwamen nog jarenlang zeer geliefd geweest.

Nog altijd zijn we regelmatig oudere modellen van dit merk verschijnen in het straatbeeld.

Enkele voorbeelden van inmiddels niet meer leverbare fietsendragers zijn de:

  • Twinny Load Traditional C / Load Swing C
  • Twinny Load Traditional CK
  • Twinny Load Plus
  • Twinny Load Classic
  • Twinny Load Prestige
  • Twinny Load Ergo CK

Het bedrijf zelf

Wij zijn in ons deel van de wereld gek op fietsen. We zijn er zelfs zo gek op dat we graag onze fietsen meenemen, waar we ook heen gaan. Dit is precies waar de mensen achter het Nederlandse bedrijf Twinny Load achter kwamen.

Opgericht door medewerkers van de Felua-groep, die genoeg hadden van de modderige crossfietsen van hun kinderen. Sinds de oprichting in de jaren 80 heeft het bedrijf zich gestort op het ontwikkelen van de beste fietsendragers voor iedere gelegenheid.

Voor een langere periode ging dat ook goed en wist het bedrijf in haar topjaren meer dan 75.000 Twinny Load fietsendragers te verkopen.

Helaas zat de internationale concurrentie al gauw op de hielen van het bedrijf uit Epe. Dit zorgde ervoor dat het bedrijf in de jaren erop slechts 10.000 modellen wist te verkopen.

Nadat het bedrijf in 2008 al helemaal zelfstandig werd met alleen de Felua-groep als aandeelhouder, wist het geen overnamekandidaat te kunnen vinden. Hierdoor heeft het bedrijf de deuren moeten sluiten.

Maar helemaal verdwenen is het merk niet. Vandaag de dag zijn er nog genoeg modellen van de Eper fietsendrager in omloop en in de verkoop. Ook is het krijgen van verschillende onderdelen nog gemakkelijk. Verschillende webwinkels en fietsenmakers hebben nog onderdelen voor deze fietsendragers in de verkoop.

Conclusie

Het kopen van de juiste fietsendrager kan een hele hoop kopzorgen schelen. Je wilt immers ervan verzekerd zijn dat als je een weekend weg gaat of op vakantie gaat met je fietsen dat je deze makkelijk mee kunt nemen.

Het kan dan ook goed zijn dat je geïnteresseerd bent in het aanschaffen van een Twinny Load fietsendrager. Hoewel deze fietsendragers van Nederlandse bodem van prima kwaliteit zijn, is het bedrijf zelf al een paar jaar failliet.

Dit faillissement zorgt ervoor dat je eigenlijk altijd een oud model in handen krijgt. Dit wil zeggen dat, ondanks de goede kwaliteit van een Twinny Load fietsendrager er toch andere merken zijn die innovatiever zijn.

Toch weet het Nederlandse merk toch nog een leuke selectie op de markt te hebben, zelfs na hun faillissement. Zo zijn de modellen allemaal gemakkelijk te monteren en heb je vaak niet meer dan hooguit een inbussleutel nodig.

Ben je al in het bezit van een Twinny Load fietsendrager, maar ben je op zoek naar onderdelen? Ook deze kun je gelukkig nog makkelijk bemachtigen. Zo zijn er veel verschillende fietsenwinkels en fietsenwinkel webwinkels waar verschillende onderdelen te koop zijn voor jouw geliefde fietsendrager.

De fietsendragers van Twinny Load zijn van prima kwaliteit en door de leeftijd die de meeste hebben vaak ook voor een redelijk vriendelijke prijs te bemachtigen. Zo kun jij ongestoord je fietsen overal mee naar toe nemen!


Meer fietsendrager merken:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *