Led fietsverlichting kopen? De beste fietsverlichtingen met led

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 3, 2023

Als fietser wil je goed zichtbaar zijn in het verkeer. Led fietsverlichting is daarom niet te missen. De verlichting maakt het fietsen een stuk veiliger.

Jij kunt beter worden gezien door andere verkeersgebruikers. En tegelijkertijd overzie je zelf ook het wegdek en de omgeving een stuk beter.

In dit artikel vertellen we je alles wat je over de led fietsverlichting moet weten. We beginnen met een top 7 van de beste soorten.

Daarna wegen we de voor- en nadelen tegen elkaar af en ontdek je waar je bij led fietslampjes op moet letten.

Top 7: Beste led fietsverlichting

Ben jij op zoek naar nieuwe led fietsverlichting? Wij helpen je graag in je zoektocht. Wij zochten uit welke fietslampen de beste prijs- en kwaliteitverhouding bieden. Als je fietslampjes aanschaft, wil je immers een goede kiezen.

De volgende fietslichten stellen niet teleur:

1: Beste led verlichting fiets – Lezyne Micro Drive Pro 800XL

De Lezyne Micro Drive Pro is de led fietslamp die het best uit de test komt. Dit is namelijk een bijzonder krachtige koplamp. De lamp heeft een vermogen van 800 lumen.

Gebruik je dit fietslampje als voorlicht? Dan weet je zeker dat je de omgeving goed ziet. En dat je zelf ook goed zichtbaar bent.

Verder is de accuduur maar liefst 87 uur. En is het fietslicht leeg? Dan laad je hem makkelijk op met de USB kabel.

Nog een voordeel zijn de vele lichtstanden. Dat zijn er namelijk 8. Bovendien is de fietslamp erg waterbestendig.
2: Led fietslampje voorlicht – Garmin Varia UT800 smart

Een echte topper onder de led fietsverlichting is de Garmin Varia UT800. De Garmin Varia UT800 is niet zomaar een oplaadbare led fietslamp. Dit fietslampje beschikt namelijk ook over een innovatieve technologie.

De led fietslamp is voorzien van slimme functies. De technologie past namelijk automatisch de intensiteit van het licht aan. Dat doet de fietslamp om zo efficiënt mogelijk met de levensduur van de accu om te gaan.

Op de meest krachtige stand gaat de batterij 1,5 uur mee en op de minder felle stand maar liefst 25 uur.
3: Led fietslamp oplaadbaar – Sigma Buster 800

Ben je op zoek naar een krachtige fietslamp voor voorop? Dan sluit de Sigma Buster 800 aan bij jouw wensen. Dit is de ideale led verlichting voor op de fiets. De koplamp is krachtig, oplaadbaar met USB en spatwaterdicht.

De 800 lumen geven je een krachtig licht. De lamp zorgt ervoor dat je van een verre afstand goed te zien bent. Erg handig is ook dat je verschillende verlichtingsstanden kunt gebruiken. Ga voor knipperlicht, sterk of juist wat zwakker licht.

De ring kun je stevig vastmaken aan jouw stuur. Met een schroef draai je de montagering aan.
4: Fietsverlichting led AXA – AXA Greenline set

Een mooie set fietsverlichting is de Greenline set van het merk AXA. Bij aanschaf ontvang je een voor- en achterlicht van bovengemiddelde kwaliteit. Stuk voor stuk hebben de lampen een vermogen van 50 lux.

Via een USB kabel zijn de lampen op te laden. Dat is een stuk duurzamer dan fietslampjes op batterijen. Bovendien gaan de fietslampen erg lang mee. Bij de minst felle stand van het licht kun je maar liefst 13 uur van de lampen genieten.

Je zet de AXA Greenline led fietsverlichting makkelijk op jouw fiets vast. Dat doe je met de elastische band, die je om jouw frame kunt klemmen. 
5: Oplaadbare fietslamp – ELOPS CL 500

Een led fiets licht dat zich ook in kwaliteit onderscheidt, is de ELOPS CL 500. Het unieke van deze led fietslamp is dat je hem zowel voor- als achterop kunt gebruiken.

Het licht kun je in een rode- en witte kleur afstellen. Ook kun je het laten knipperen. Meer dan genoeg standen dus.

Erg handig is ook dat je de usb fietsverlichting op meerdere manieren kunt bevestigen. Je kunt gebruik maken van een clip systeem, maar ook van een elastische of klevende bevestiging. Bovendien is de ELOPS CL 500 fietslamp waterdicht
6: Led usb fietsverlichting – SWILIX set

Een led fietsverlichtingsset die ook erg kan worden aangeraden, is die van SWILIX. Deze complete set bestaat uit een voor- en achterlamp. Beide lampen zijn oplaadbaar via USB.

De led fietsverlichting kun je instellen in 4 verschillende standen. Ga je voor de minst krachtige stand? Dan gaan de lampjes wel 10 uur mee.

Er is nog een groot pluspunt van de SWILIX led usb fietsverlichting. De behuizing is namelijk waterdicht. Als het gaat regenen of je tijdens het fietsen last krijgt van opspattend water, hoef je je niet druk te maken.
7: Goede led verlichting fiets – ELOPS ST 110

Erg handige led verlichting voor op de fiets is ook deze set van ELOPS. In tegenstelling tot de andere led lampen, werken deze fietslichten op batterijen. Daarom zijn ze ook een stuk goedkoper.

De lampen zijn erg geschikt voor stadsverkeer. De sterkte van de lampen is 25 / 15 lux. Vanuit veel hoeken geven de lampen je een goede zichtbaarheid. Bovendien zijn de fietslampjes spatwaterdicht.
De voor- en nadelen van led fietsverlichting

Het merendeel van de fietsverlichting werkt op led. Toch zijn er ook alternatieven, zoals de halogeenlamp. Probeer je te achterhalen of led fietsverlichting iets voor je is? Weeg dan de voor- en nadelen eens tegen elkaar af.

Die zetten we voor je op een rijtje:

Voordelen led fietslicht

  • Krachtig licht

Led lampjes zijn erg krachtig. In het kleine formaat van de led lamp kan veel power worden gestopt.

  • Compact formaat

Vergeleken met andere soorten lampen, is led erg compact. Het kleine formaat neem je eenvoudig met je mee. En neemt weinig ruimte in beslag op jouw fiets.

  • Lange accuduur

Led fietsverlichting gaat erg efficiënt om met de beschikbare energie. Dat zie je terug aan de lange accuduur. Gemiddeld ligt de accuduur rond de 5 uur. Dat kan echter veel langer zijn. Vooral als je op een spaarzame manier met de lampjes omgaat. Dan zet je de lamp bijvoorbeeld op de eco stand. 

  • Meerdere standen

Bij het led fietslicht komen vaak veel standen voor. Je kunt ze niet alleen aan en uit zetten, maar ook gebruik maken van een knipperstand. Daarnaast is het vaak mogelijk om de helderheid in te stellen.

  • Licht van gewicht

Misschien heb je het zelf ook al eens gemerkt: een led fietslampje weegt bijna niets. Dat is een pluspunt, omdat je het fietslampje daardoor makkelijk meeneemt.

  • Kunnen tegen een stootje

Erg fijn aan led fietsverlichting is dat de lampjes goed tegen een stootje kunnen. Daar gaat de lamp intern niet snel van kapot.

  • Gaan lang mee

Een groot pluspunt is dat de led fietslamp lang meegaat. Dat maakt het een duurzame keuze.

Nadelen led fietslicht

  • Duurder dan de halogeenlamp

Vergelijk je de led fietslamp met een halogeenlamp? Dan zie je dat led verlichting voor op de fiets wat duurder is om aan te schaffen. Daar staat wel tegenover dat de lamp langer meegaat.

  • Kwaliteit varieert

Het is niet zo dat alle led fietslichten van goede kwaliteit zijn. Die kwaliteit is zelfs erg uiteenlopend. Dat kan het lastig maken om in te schatten aan welke fietslampen je een goede hebt.

Led fietsverlichting kopen? Hier let je op:

Zoek je naar een goede led fietslamp? Dan heb je veel opties om uit te kiezen. Dat kan het lastig maken om het overzicht te houden. Daarom helpt het om wat meer van de fietsverlichting te weten.

We zetten belangrijke eigenschappen en onderlinge verschillen voor je onder elkaar:

Soorten fietsverlichting led

Er zijn veel soorten fietsverlichting. Allereerst heb je natuurlijk het onderscheid tussen een fietslampje als voorlicht en een als achterlicht.

Een fietslamp voor voorop is wit van kleur. Terwijl het fiets achterlicht een rode kleur heeft.

Wat ook een verschil kan zijn, zijn de losse of geïntegreerde fietslampen. Een los setje fietslampen kun je op meerdere fietsen gebruiken. Je neemt de lampjes makkelijk met je mee.

Daar staan geïntegreerde fietslampen tegenover. Op sommige fietsen zit de led fietsverlichting al gemonteerd. Dat kunnen fietslampen in het frame zijn, maar ook in de spatborden. Die werken dan bijvoorbeeld op een dynamo.

Lumen led fietsverlichting

Een veel gestelde vraag is hoeveel lumen je met fietsverlichting nodig hebt. Dat aantal lumen kan namelijk behoorlijk variëren.

Soms hebben fietslampjes 100 lumen en soms ook meer dan 1000. Daarbij geldt: des te meer lumen, des te krachtiger het licht. Wat je nodig hebt, hangt af van waar je de fietslichten voor nodig hebt.

Gebruik je de lampen voor het fietsen door de stad? Dan heb je aan zo’n 0 tot 200 lumen meer dan genoeg. Steden zijn namelijk al vrij goed verlicht. Een enorm sterke fietslamp is dan niet nodig.

Ga je echter graag met een racefiets op pad? Dan kan het wel handig zijn om voor meer lumen te gaan. Ook omdat je dan zelf het wegdek altijd goed wilt kunnen zien. Dat heb je vanaf 400 lumen.

Het wordt aangeraden om bij racefiets verlichting voor 500 tot 1000 lumen te kiezen.

Voor het mountainbiken heb je nog krachtiger licht nodig. De mountainbikepaden zijn immers vaak slecht verlicht. Daar komt bij, dat je onderweg veel obstakels tegenkomt, die goed wilt kunnen zien. Zo kun je ongevallen voorkomen.

Bij mountainbike verlichting ga je dus al snel richting de 600 lumen. Idealiter ga je voor verlichting met zo’n 1000 lumen of meer.

Laadmethode

led fietsverlichting

Er zijn led fietslampjes die werken op batterijen en die oplaadbaar zijn. Beide laadmethodes hebben voordelen.

Zo is een fietslampje op batterijen over het algemeen erg goedkoop. Ze zijn een stuk beter te betalen dan de oplaadbare fietslampjes.

Dat is aantrekkelijk als je zoekt naar een goedkoop fietslampje. Daarnaast zijn de fietslampjes op batterijen bij meer winkels beschikbaar.

Nog een voordeel is dat je de batterijen altijd bij je kunt hebben. Als het fietslampje leeg is, kun je de batterij daardoor meteen vervangen. Dit geeft je meer flexibiliteit dan bij een oplaadbare fietslamp.

Want als een fietslamp oplaadbaar is, heb je een kabel en elektriciteit nodig om de accu op te laden.

Daar staan ook veel voordelen van de oplaadbare fietslamp tegenover. Ten eerste is dit een duurzame keuze. Je verbruikt minder batterijen en dat is beter voor het milieu.

Op termijn ben je met de usb fietsverlichting daarnaast goedkoper uit. Het is beter voor de kosten om niet telkens nieuwe batterijen te kopen.

Bovendien gaan de oplaadbare fietslampjes vaak langer mee. En blijven ze krachtig licht geven. Dat zorgt ervoor dat je veilig kunt blijven fietsen in het donker. Je blijft altijd goed zichtbaar, ook als de accu bijna leeg is.

Accuduur

Of je nu een fietslicht op batterijen hebt, of een fietslamp die oplaadbaar is. Bij beide soorten is het belangrijk om te letten op accuduur. De accuduur geeft aan hoe lang je met het lampje kunt doen.

Oftewel; hoe lang je de fietslamp kunt gebruiken voordat je het op moet laden. Of de batterijen moet vervangen.

Daarbij geldt vaak: hoe langer de accuduur, hoe beter. Als de accu lang mee gaat, hoef je de fietslamp minder vaak op te laden. Dat is extra handig als je lange- of meerdaagse fiets ritten gaat maken.

Als je alleen korte stukken fietst, loop je minder snel tegen een lege accu aan.

De gemiddelde accuduur van een led fietslampje is ongeveer 5 uur. De stand van de fietslamp is voor het energieverbruik ook van belang. De eco stand vraagt minder van de accu dan de meest krachtige stand.

Vergeet ook niet te kijken naar oplaadtijd. Het verschilt namelijk hoe lang het duurt voordat een accu opgeladen is. Een korte oplaadtijd zorgt ervoor dat je snel weer op pad kunt.

Prijs

Hetgeen je voor een led fietslicht betaalt, is erg uiteenlopend. Voor de ene fietslampjes betaal je slechts €15,-. Terwijl je voor de ander zeker €60,- kwijt bent.

De prijs hangt er samen met de kwaliteit. Over het algemeen haal je met dure led lampen ook goede led lampen in huis.

Daarnaast ligt het er maar net aan welk type led lamp je voor je fiets bestelt. Zo zijn oplaadbare fietslampen duurder dan fietslampen op batterijen. En is het duurder om een set te kopen, dan losse lampen.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste led fietslampen geselecteerd?

Om tot de top 7 te komen zijn veel led fietslampen met elkaar vergeleken. Daarbij is gezocht naar de meest optimale prijs- en kwaliteitsverhouding. De unieke eigenschappen werden tegen elkaar afgewogen. En ook de reviews namen we mee in het besluit. Na een uitgebreide vergelijking zijn de beste 7 geselecteerd.

Waarom led fietsverlichting?

Led fietsverlichting heeft veel voordelen. Vaak is de led fietslamp oplaadbaar. Daarnaast zijn ze licht van gewicht en beschikbaar in allerlei soorten, kleuren en maten. De fietslampjes kunnen goed tegen een stootje en gaan lang mee.

Hoeveel lumen nodig bij fietsverlichting led?

Dat ligt eraan waar je de fietslamp voor wilt gebruiken. Voor stadsverlichting heb je aan 200 lumen genoeg. Terwijl je bij het racefietsen tussen de 500 en 1000 lumen nodig hebt. Bij het mountainbiken wordt nog meer lumen aangeraden.

Waar koop je led fietsverlichting?

Een led fietslamp kun je bij veel winkels kopen. Populair voor een fietslicht zijn winkels als Bol.com en de Decathlon. Je zou ook kunnen kijken bij de Hema, AH of Action.


Meer fietsverlichting:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *