SeaSucker fietsendragers: Aanbod & Kwaliteit

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 7, 2024

SeaSucker is een Amerikaans merk dat onder andere fietsendragers maakt voor bevestiging op glas of metaal. Dat gebeurt met zuignappen en daardoor heb je geen trekhaak nodig. Je zet ze op je dak of je achterruit vast, plaatst je fiets(en) in de drager en gaat op weg.

SeaSucker fietsendragers zijn niet goedkoop, maar ze zijn zeer flexibel en van hoge kwaliteit.

Lees hier meer over deze veelzijdige fietsendragers, de voor- en nadelen en over wat huidige gebruikers ervan vinden.

SeaSucker: Wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?

seasucker fietsendragers

Een SeaSucker is een fietsendrager voor sporters. Je zet de 2 onderdelen door middel van 150 mm vacuümcups op je dak of op je achterklep van de auto vast.

Deze cups kunnen fietsen van maximaal 20 kilo dragen en zijn gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen. Team Jumbo-Visma maakt er ook gebruik van.

Dit systeem heeft vele voordelen, maar ook enkele nadelen. We zetten ze hier voor je op een rijtje.

👍 Voordelen:

 • Geen trekhaak nodig; SeaSuckers passen op elke auto.
 • De fietsen komen niet voor je verlichting te staan.
 • Gemakkelijk te monteren en te demonteren.
 • Klein op te bergen.
 • Maximaal draagvermogen is 20 kilo.
 • Regenbestendig.
 • Voorzien van UV-stabilisator.

👎 Nadelen:

 • Prijzig.
 • Diefstalgevoelig.
 • Je kunt geen elektrische fietsen meenemen op je SeaSucker fietsendrager.

Verschillende soorten SeaSucker fietsendragers

Voor Team Jumbo-Visma en de UCI heeft SeaSucker speciaal een fietsendrager ontworpen voor 9 fietsen. In de winkel heb jij de keuze uit 3 verschillende modellen:

Hoe bevestig en verwijder je de Seasucker op je dak of achterklep?

seasucker fietsendrager review

Seasucker is dus een fietsendrager zonder trekhaak en dat betekent dat je hem op je dak of achterklep kunt bevestigen. Dit doe je met zuignappen. Deze hebben een pompje en een handig systeem waardoor je zeker weet dat de zuignap goed vastzit.

Maak het oppervlak schoon, plaats de zuignap op de gewenste plek en druk het pompje simpelweg in tot je geen oranje meer ziet.

Verwijderen doe je door het lipje aan de zuignap omhoog te trekken. Daarna is het vacuüm verdwenen en pak je de SeaSucker fietsendrager van je auto.

SeaSucker fietsendragers bestaan uit 2 onderdelen, 1 voor je steekas of voorwiel en 1 voor je achterwiel. Je krijgt er een klittenbandje bij waarmee je voorkomt dat de krank van je fiets tegen het dak van je auto aankomt.

Verschillende SeaSucker accessoires

De standaard SeaSucker fietsendrager wordt geleverd inclusief beide onderdelen en het klittenbandje voor je krank.

Er zijn ook een aantal accessoires beschikbaar.

 • Een adapter voor verschillende voorwielen (mountainbike, crossfiets, gravelbike).
 • Een adapter zodat je je fiets via de steekas aan het voorwiel vastzet.
 • Monkey Bars (verwijderbare dakrails) met fietsendrager add-on.
 • Voorwielhouder zodat je je voorwiel niet in de achterbak moet opbergen.

Hoe is de kwaliteit?

seasucker fietsendrager kopen

De kwaliteit van SeaSucker fietsendragers is uitmuntend. Ze gaan erg lang mee. Het feit dat ze worden gebruikt door de UCI zegt wat dat betreft al genoeg.

Een ander bewijs van de hoge kwaliteit is dat je op je SeaSucker producten een levenslange garantie krijgt. Hieronder vallen materiaal- en fabricagefouten.

Laat je je SeaSucker vacuümcups lang in de zon liggen, dan kan het rubber of het kunststof beschadigen.

Er is een UV-stabilisator in de cups verwerkt, waardoor de zon bij normaal gebruik op je auto geen schade kan aanrichten. Berg je SeaSucker fietsendrager onderdelen dus altijd veilig op als je ze niet gebruikt.

Ervaringen van huidige gebruikers

De ervaringen van fietsers die de SeaSucker fietsendrager(s) in gebruik hebben zijn overweldigend positief.

Het kan zijn dat je in het begin wat onzekerheid voelt, omdat je fiets niet op veel plaatsen is vastgebonden. Bij traditionele fietsendragers op de trekhaak heb je dat niet.

Maar wat vele gebruikers snel merken is dat je probleemloos 130 kilometer per uur kunt rijden op de snelweg en dat je fietsen daarna nog net zo stevig op je auto bevestigd zijn als voorheen.

Het is lastig om een negatieve ervaring met de SeaSucker fietsendragers te vinden. De enige opmerking die geplaatst kan worden is dat ze diefstalgevoelig zijn. Verwijderen is echt vrij gemakkelijk, dus houd daar rekening mee.

De prijzen

seasucker fietsendrager dak

Zoals al even aangegeven, zijn de SeaSucker fietsendragers niet de goedkoopste fietsendragers op de markt. Tegelijkertijd zijn ze ook niet de duurste en voorkom je extra kosten omdat je een trekhaak moet laten installeren.

Daarbij zijn ze soms zelfs goedkoper dan andere soortgelijke fietsendragers, zoals de concurrent TreeFrog.

De prijzen verschillen enigszins, maar je kunt rekenen op de volgende uitgave (op het moment van schrijven):

 • SeaSucker Talon (1 fiets): €360
 • SeaSucker Mini Bomber (2 fietsen): €530
 • SeaSucker Bomber (3 fietsen): €660
 • SeaSucker Monkey Bars: €560
 • SeaSucker accessoires: ca. €30 – €145

Over SeaSucker

seasucker kopen

SeaSucker is een Amerikaans merk, gevestigd in Florida. Ze ontwerpen en produceren niet alleen de SeaSucker fietsendragers, maar ook bootaccessoires, autodragers en houders voor kleine elektronische apparaten.

Door de innovatieve vacuüm technologie (ontwikkeld in 2005) onderscheiden ze zich van andere merken. Het idee voor de SeaSucker fietsendragers kwam in 2009 tot stand. Deze achterklep- en dakdragers worden nu wereldwijd verkocht.

Is een SeaSucker de prijs waard?

Wij vinden dat SeaSucker fietsendragers de prijs meer dan waard zijn. Ze zijn gemakkelijk op te bergen, snel te bevestigen, veilig, duurzaam en je kunt ze op elke auto gebruiken.

Daarbij ben je zeker dat je kwaliteit ontvangt en zal je lang van je SeaSucker fietsendrager gebruik maken.

SeaSucker fietsendragers zijn wel gericht op fietssportliefhebbers, zoals racefietsers en mountainbikers.

Ze zijn niet geschikt voor elektrische fietsen, bijvoorbeeld, want je kunt er een fiets van maximaal 20 kilo mee vervoeren. Een standaard stadsfiets kan wel op de SeaSucker.

Zoek je een goede fietsendrager en vind je het niet erg om iets meer te betalen voor gegarandeerde kwaliteit en duurzaamheid, dan is SeaSucker het merk voor jou.
Veelgestelde vragen

Hoe hard mag ik rijden met een SeaSucker fietsendrager op mijn auto?

SeaSucker zuignappen zijn erg sterk. Hoe hard je met de fietsendrager op de auto mag rijden, is gewoon hetzelfde als de maximale snelheid.

Wat zijn de SeaSucker Monkey Bars?

SeaSucker Monkey Bars zijn bevestigingsrails die je met een zuignapsysteem op je auto vastzet. Daarmee kan je ook een dakkoffer of kajak op je dak vervoeren. Met de speciale adapters maak je van de Monkey Bars ook een fietsendrager. Het is dus een multifunctionele oplossing voor als je meer dan alleen fietsen op je dak wilt kunnen meenemen.

Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *