VirtuFit Etappe 2.0i – Review en Ervaring

Laatst bijgewerkt door Simon op mei 7, 2023

De VirtuFit Etappe 2.0i is een revolutionaire spinningfiets met een breed scala aan mogelijkheden. Door het uitzonderlijke ontwerp en de grote hoeveelheid functies valt hij in de smaak bij veel fanatieke fietsers.

In deze review werp ik graag een kritische en onafhankelijke blik op de VirtuFit Etappe 2.0i. Ik bespreek hem van top tot teen, zodat je een uitstekend beeld krijgt van deze spinningfiets.

Is hij het kopen waard voor jou? Je gaat er snel achterkomen!

Wat ik van de Etappe 2.0i vind

etappe_2_spinningfiets

VirtuFit is een fitnessmerk met een goede reputatie. Ze ontwikkelen kwalitatief indrukwekkende apparaten. Steeds vaker verschijnen er nieuwe geavanceerde toestellen op de markt.

Tot voor kort was de Etappe 1 van VirtuFit een erg geliefde spinfiets. Dit was echter meer een budget model met beperkte functies. Zijn grotere broer, de Etappe 2.0i doet daar een flink schepje bovenop.

Het is een wereld van verschil. Deze spinningfiets biedt namelijk behoorlijk wat bijzondere functies, waarover ik je meer vertel hieronder.


Heerlijk geruisloos spinnen

Om te beginnen is het fijn om te weten dat je kunt spinnen zonder herrie aan te moeten horen. Zeker de wat oudere spinningfietsen maken nog wel eens lawaai. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

VirtuFit heeft hier gelukkig rekening mee gehouden.

Zo wordt deze fiets aangedreven door een riem in plaats van een ketting. Ook heeft hij een magnetische weerstand.

etappe_20i_frame

En als kers op de taart is het vliegwiel bedekt met een kap. Daardoor hoor je hem echt amper.

Trainen met apps

applicaties_etappe_2

Ook dit aspect mag absoluut niet ontbreken op de moderne spinningbike. Nee, trainen met apps is voor veel fietsers heel belangrijk.

Ook voor mij.

Het lastige is alleen dat je vaak een keus moet maken. Er zijn namelijk weinig spinningfietsen die je aan meerdere apps kunt koppelen.

Je raadt het wellicht al; de VirtuFit Etappe 2.0i is daar een uitzondering op.

Je kunt hem o.a. koppelen aan Kinomap, FitShow en Zwift.

Het trainingscomfort

Ook qua comfort kom je niets tekort. Wat dacht je van het multi-grip stuur mét elleboog ondersteuning? Deze elleboog steunen kun je ook nog eens verstellen.

Natuurlijk zijn het zadel en het stuur ook nauwkeurig afstelbaar. Het zadel zit trouwens goed, echt niets mis mee. Het is een echt racezadel, net zoals zijn voorganger – de Etappe 1 – ook heeft.

Montage

De montage kun je laten doen, of zelf doen. Het zal ongeveer 45 minuten in beslag nemen volgens de handleiding.

Uit mijn ervaring gaat dat vaak een stuk sneller. Zeker als je hem samen monteert.

Ik heb de Etappe 2.0i zelf niet hoeven monteren, maar de handleiding vind ik er helder uitzien.

Heeft deze spinbike een interessante prijs?

VirtuFit staat erom bekend apparaten aan te bieden voor mooie betaalbare prijzen. Je betaald gelukkig dus niet de hoofdprijs.

Momenteel ligt de adviesprijs rond de 800 euro. Een prima prijs als je het mij vraagt. Zeker als je bedenkt wat hij je allemaal biedt.

Bovendien is hij af en toe in de aanbieding, waarbij je mogelijk geld kunt besparen.

Wat zeggen anderen over de Etappe 2.0i?

Op het moment dat ik deze review schrijf is deze spinningbike nog gloednieuw. Hij is nog een paar maanden op de markt, dus er zijn nog niet heel veel reviews over te lezen.

Gezien de grote vraag die er nu al is, verwacht ik dat er binnenkort een stuk meer gebruikerservaringen te vinden zijn! Dat heeft even tijd nodig.

Wat zijn de grootste voordelen?

virtufit_etappe_20i_spinbike

De VirtuFit Etappe 2.0i Spinbike weet mij op heel veel vlakken te verrassen.

Maar als ik de grootste voordelen zou moeten benoemen?

Dan zou ik zeggen; het geruisloze gebruik, de koppeling met apps en de trainingsprogramma’s.

Het is echt een unieke bike zoals je die eigenlijk nooit tegenkomt. De trainingsprogramma’s zie je bijvoorbeeld op vrijwel geen enkele andere spinningfiets. Zeker niet zo’n groot aantal.

Ook het keurig bedekte vliegwiel, de koppelingsoptie met de allergrootste fietsapps en het sportieve design vallen bij mij in de smaak.

Niet alleen bij mij overigens, ook bij vele andere fietsers.

Voor wie is dit (niet) het ideale toestel?

Als je echt een budget spinfiets zoekt, dan kun je beter even verder zoeken. Zoals gezegd is de adviesprijs ongeveer 800 euro en dat zal niet heel veel minder worden.

Als ik hem echter vergelijk met andere spinningfietsen uit deze prijsklasse, dan is hij dan ruimschoots waard.

Als je de prijs ervoor over hebt kan ik hem eigenlijk iedereen aanraden. Ik denk dat vooral de geoefende fietsers erg blij gaan zijn met de Etappe 2.0i.

Maar ook als minder ervaren thuissporter heb je er veel aan. Zeker als je veel luxe en veel mogelijkheden wilt.

Kortom, ik acht hem vooral geschikt voor iedereen die zoekt naar een uitgebreide en comfortabele spinningfiets.

Conclusie: Etappe 2.0i wel of niet kopen?

Onderaan de streep is deze spinbike me dus niets tegengevallen. Integendeel; ik ben enorm enthousiast geraakt over dit machtige apparaat!

Ik heb me altijd al afgevraagd waarom niet meer spinningfietsen trainingsprogramma’s bieden. En ook waarom er vrijwel nooit koppelingsmogelijkheden voor meerdere apps zijn..

Het is alsof VirtuFit mijn gedachten kon lezen. Deze spinningfiets maakt het namelijk wél allemaal mogelijk!

De beste prijs bekijk je hieronder:


Zijn er goede alternatieven?

Zoals je zojuist gelezen hebt vind ik de VirtuFit Etappe 2.0i een hele goede spinningbike. Ik kan me echter voorstellen dat er mogelijk ook mensen zijn die hier anders over denken.

Als je graag een alternatief zoekt, is het aanbod natuurlijk groot.. Je kunt kiezen voor een alternatief van hetzelfde merk, of in een heel ander straatje gaan kijken.

Hieronder vind je een aantal spinningfietsen die een goed alternatief voor je zouden kunnen zijn:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

6 reacties

Roel · februari 6, 2022 op 5:29 pm

ik ben in de markt voor een spinning bike. Ik ben geen wielrenner en denk dat ik gepushed moet worden door o.a. virtuele mogelijkheden, maar mis eigenlijk de werking hiervan in alle reviews.
Ik heb nu meerdere reviews o.a. op deze site gelezen en het is niet duidelijk. Bijna alles is mooi, stabiel en goed voor de thuissporter, maar hoe goed loopt bijvoorbeeld de koppeling met die apps? Wordt bijvoorbeeld door de app de weerstand aangepast, of moet je zelf de knop aandraaien als je de alpe d’huez beklimt? gaat het parcours sneller als je sneller fietst, of blijft het gelijk (zoals een youtube training). Dit komt uiteraard door mijn onwetendheid, maar zie het nergens terug.
Zo zou ik ook wel willen weten wat nu het verschil maakt tussen deze fiets en de VirtuFit indoor cycle S2i.

ja, ze zijn beide uitverkocht 🙂

    Simon · februari 7, 2022 op 11:50 am

    Hey Roel, dank voor je reactie en eerlijke feedback. Ik vind de koppeling met apps niet het allerbelangrijkste, vandaar dat hier ietwat minder aandacht aan gegeven wordt. Wat betreft je vragen: vooralsnog zijn er helaas nog maar amper spinningbikes waarbij de weerstand automatisch aangepast wordt a.d.h.v. Zwift of andere apps. De weerstand moet je dus zelf verstellen tijdens het virtuele trainen. Verschil tussen deze fiets en de S2i is bijvoorbeeld dat de Etappe 2.0i een sportiever design heeft en een uitgebreidere trainingscomputer. Daarentegen is de S2i stabieler en massiever en heeft deze SPD duo pedalen, je kunt je fietsschoenen dus evt. inklikken. Mocht je meer vragen hebben, laat het gerust even weten.

Roel · februari 13, 2022 op 4:30 pm

Dank je Simon voor je antwoord. Ik heb als niet fietser al veel info van jullie site gehaald hoor! Het is als leek gewoon erg lastig om de meerwaarde (en vaak dus meerprijs) van iets zwaarder frame etc in te schatten en wanneer is het de moeite om meer uit te geven voor bepaalde features.
Neig nu naar de etappe 2.0i die qua prijs en mijn usercase past.

Steven · februari 19, 2023 op 8:46 am

Hallo, ik heb vorige maande de Etappe 2.0i aangeschaft. Had eerst problemen dat er geen weerstand was, maar na alles eens te herinstalleren krijg ik nu wel weerstand bij het verleggen van de versnellingen. Echter vind ik weinig verschil qua weerstand tussen de verschillende versnellingen. Enkel bij de laatste zware versnellingen moet je wat zwaarder doortrappen, maar de weerstand valt hier ook wat tegen. Is dit normaal? Bij mijn vorige trainer moest ik echt op de trappers staan om op de zwaarste versnelling door te trappen. Bedankt voor een eventuele reactie.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *