Beste fietsendrager met oprijgoot kopen? TOP 3

Laatst bijgewerkt door Simon op maart 23, 2023

fietsendrager-oprijgoot

Wanneer je graag fietst, is het hebben van een fietsendrager geen overbodige luxe. Zeker een fietsendrager met een oprijgoot kan enorm van pas komen.

Vandaag de dag zijn er veel verschillende fietsendragers met oprijgoot verkrijgbaar. Zit jij ook te denken aan het aanschaffen van een fietsendrager met oprijgoot?

Dan ben je vast benieuwd wat nou de beste opties zijn. En waar let je dan precies op? Dat ga je allemaal lezen in dit artikel.

Waarom een fietsendrager met oprijgoot?

thule-oprijgoot

Wat is nu precies het voordeel van een fietsendrager met oprijgoot? Nou, dat ga ik je uitleggen.

Überhaupt is het gemak van een fietsendrager hebben ontzettend groot en veelzijdig. Ik denk dat ik voor heel veel mensen spreek, als ik zeg dat het fietsen op je eigen fiets heel erg prettig is.

Zeker als je van plan bent om op vakantie te gaan of een dagje weg, dan is het meenemen van je eigen fiets een groot voordeel. In dat geval heb je een fietsendrager nodig die je achter of bovenop je auto kan plaatsen. Het meest ideale is een fietsendrager met een oprijgoot.

Een oprijgoot is geen standaard onderdeel dat aan de fietsendrager vast zit. Normaliter is het de bedoeling dat je deze oprijgoot apart bij je fietsendrager koopt.

Hierbij is het natuurlijk wel zo dat je kiest voor een fietsendrager waar daadwerkelijk een oprijgoot op bevestigd kan worden, anders heb je er helemaal niks aan. Dat zou zonde zijn.

Een oprijgoot kan bevestigd worden door middel van een haakje die op de fietsendrager past. Dat haakje voorkomt dat de oprijgoot gaat verschuiven. In de meeste fietsendrager zit een gat, waar je de oprijgoot in kan bevestigen.

Wanneer je de oprijgoot aan de fietsendrager hebt geplaatst, is het een fluitje van een cent om je fiets op de fietsendrager te plaatsen. In plaats van de fiets tillen, rijd je de fiets via de oprijgoot er gemakkelijk op.

Bestaan er fietsendragers voor elektrische fietsen met oprijgoot?

Fietsendragers voor elektrische fietsen met oprijgoot bestaan absoluut. Ik kan me ook goed voorstellen dat je je dit afvraagt. Elektrische fietsen zijn namelijk steeds meer in opkomst tegenwoordig. Dit geldt voor zowel jong en oud.

Ze worden dagelijks steeds meer gebruikt voor de ritjes naar het werk, school of fietstochtjes. Uiteraard wil je je elektrische fiets ook kunnen meenemen achter de auto.

elektrische-fiets-oprijgoot

Elektrische fietsen zijn zwaarder dan de gemiddelde stadsfiets. Deze til je niet zomaar even op. Dat komt vooral doordat de accu van de elektrische fiets heel wat gewicht meedraagt. Daarom is een oprijgoot een échte uitkomst voor de elektrische fietsen.

Over het algemeen zijn de standaard fietsendragers ook geschikt voor het dragen van elektrische fietsen.

Houdt hierbij goed de specificaties, draaggewicht en kenmerken van de fietsendrager in de gaten. Met name het draaggewicht is een belangrijke factor. De fietsendrager moet het gewicht van de elektrische fiets wel kunnen dragen.

Beste fietsendrager met oprijgoot

Goed, je hebt besloten dat je over wil gaan op de aanschaf van een fietsendrager waar een oprijgoot op geplaatst kan worden.

Maar er zijn zoveel beschikbare fietsendragers, voor welke moet je nu kiezen? Om je hierbij een handje te helpen, heb ik hieronder een top 3 samengesteld die je hieronder kan vinden.

1. Pro-User Diamant Fietsendrager – 2 fietsen – Trekhaak

pro-user-diamant-2

Het is geen toeval dat deze fietsendrager op de eerste plek staat binnen deze top 3. Deze fietsendrager van Pro-User Diamant is namelijk al meerdere keren door de consumentenbond uitgeroepen tot beste fietsendrager. Hoe ontzettend tof is dat?

Deze mooie fietsendrager is gemaakt van het materiaal staal en aluminium. Door dit sterke materiaal heeft hij een draaggewicht van 60 kg.

Dit maakt dat hij heel erg geschikt is voor het vervoeren van onder andere elektrische fietsen, mocht je die hebben natuurlijk.

Buiten de elektrische fiets, is deze fietsendrager van Pro-User Diamant ook geschikt voor de normale stadsfiets, racefiets en de mountainbike.

Door de frame klemmen, blijven alle fietsen erg stevig op hun plek staan. De Pro-User Diamant is inklapbaar, zodat hij gemakkelijk op te tillen en op te bergen is. Uiteraard kan op deze fietsendrager een oprijgoot gemonteerd worden, daar gaat het immers om, toch?

Deze kan je optioneel bijbestellen en gewoon lekker gebruiken. Bestel je de fietsendrager nu, dan krijg je hem geleverd in een limited editie en krijg je een gratis opberghoes erbij.

De fietsendrager van Pro-User Diamant kost momenteel in totaal 319 euro. Voor alles wat je erbij krijgt, is dit wat mij betreft een prima deal.
2. Thule VeloCompact 925 Fietsendrager – 2 Fietsen – Kantelbaar

thule-velocompact-925

Deze fietsendrager van Thule is in de wielbasis aan te passen, zodat bijna iedere fiets er op zal passen. De fietsen zijn gemakkelijk te bevestigen op de fietsendrager door de fietsarmen met vergrendelbare knoppen.

Door middel van snel spanners, zal je fiets ontzettend stevig staan en hoef je niet bang te zijn voor ongelukken op de snelweg.

Zoals je in de titel ziet, is de VeloCompact 925 makkelijk te kantelen. Dit doe je met het voetpedaal. Doordat je de fietsendrager kan kantelen, zal hij beter in je kofferbak passen. Ideaal voor op vakantie of een dagje weg. Het maximale draaggewicht is 46kg. Het maximale gewicht is 25kg per fiets.

Op de fietsendrager is het mogelijk om een oprijgoot te bevestigen en kost momenteel in totaal 379 euro.
3. Pro-User Fietsendrager – Diamant Sg2 – 2 fietsen – Trekhaak – Inklapbaar

pro-user-diamond-sg2

Hoewel deze laatste fietsendrager van Pro-User erg lijkt op de eerstgenoemde, is hij toch een beetje anders. Het zal je direct opvallen dat het prijskaartje wat groter is.

Deze fietsendrager is, zoals je ziet, ook inklapbaar. Het verschil is dat je dit inklappen kan doen door middel van een handig voetpedaal. Geen gedoe met bukken of knielen.

De Diamant SG2 kan 60kg dragen, dus ook weer perfect voor het vervoeren van elektrische fietsen. De fietsendrager beschikt over een Europese typegoedkeuring.

Deze is gegeven door de RDW. Met deze fietsendrager worden vakanties of dagjes weg écht een feestje. Deze variant van Pro-User kost rond de 400 euro. Uiteraard is het ook hierbij weer mogelijk om een oprijgoot te bevestigen.
Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsendrager?

Voordat je daadwerkelijk de fietsendrager kan gaan aanschaffen, zijn er van tevoren wel een paar dingen waar je op moet letten en rekening mee moet houden.

Welke dingen dat zijn, dat lees je hieronder in het overzicht.

  • Draaggewicht van fietsendrager: Zeker wanneer het gaat om elektrische fietsen, is het belangrijk om te kijken hoeveel gewicht de fietsendrager kan dragen. Elektrische fietsen wegen immers zwaarder dan een normale stadsfiets. Ook als je over een stadsfiets beschikt, is het handig om rekening te houden met het draaggewicht.
  • Gewicht van de fietsendrager: Hierbij geldt dat hoe lichter de fietsendrager is, hoe sneller hij kapot kan gaan.
  • Waar wil je de fietsendrager plaatsen: Heb jij een trekhaak op je auto en kan je daar de fietsendrager op bevestigen? Of plaats je hem liever zonder trekhaak op het dak of liever op de achterklep van je auto? Er zijn verschillende varianten fietsendragers die voor deze mogelijkheden geschikt zijn.
  • Afmetingen van de fietsendrager: Koop geen te grote, maar ook zeker geen te kleine fietsendrager. Kijk ook naar het formaat van de fietsen en kom erachter wat je nodig hebt hiervoor.
  • Gebruik je de fietsendrager voor elektrische fietsen: Let dan op het draaggewicht van de fietsendrager. Zorg dat hij het gewicht kan dragen.

Conclusie

In dit artikel heb je onder andere gelezen wat een fietsendrager met oprijgoot is en of ze voor elektrische fietsen ook geschikt zijn.

Fietsendragers zijn de perfecte oplossing om je fietsen mee temen op vakantie of op een fietstochtje. Een fietsendrager met oprijgoot zorgt ervoor dat je de fietsen gemakkelijk op de fietsendrager krijgt en je geen zere rug krijgt van het tillen.

Ben jij op zoek naar een fietsendrager met oprijgoot en zou je er graag eentje willen aanschaffen? Dan verwijs ik je graag door naar de bovenstaande top 3.

Hierin staan de allerbeste fietsendragers beschreven die zeer geschikt zijn voor het gebruik van een oprijgoot. Ik weet zeker dat er iets voor je tussen zit!

💡 Misschien ook interessant voor jou:Heb je vragen of opmerkingen? Laat even een reactie achter hieronder!

Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *