Fietsendrager met lift kopen? Beste opties & Uitleg

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 7, 2024

Een fietsendrager met lift wordt gebruikt zodat je de fietsen zelf niet te hoog zou moeten heffen. Je kunt een fietsendrager voor elektrische fietsen met lift kopen, maar evengoed vind je fietsendragers met lift voor gewone fietsen.

Fietsendragers kan je vinden binnen verschillende prijsklassen, maar diegene met een lift zijn meestal wel de absolute toppers.

In dit artikel vind je meer informatie met betrekking tot de fietsendragers met lift. We zullen de beste koop bespreken en daarbij zullen we het ook hebben over fietsendragers met lift van ANWB.

Top 5 beste fietsendragers met liftsysteem

Als je een of meerdere elektrische fietsen hebt, dan wil je natuurlijk wel een fietsendrager met liftsysteem. Een elektrische fiets weegt behoorlijk wat en kan daarom schade toebrengen aan je lichaam als je steeds de zware fietsen moet tillen.

Daarom is het verstandig om een fietsendrager met lift aan te schaffen. Hieronder lees je onze 5 beste fietsendragers met liftsysteem.

  1. Pro-User Fietsendrager met lift – Diamant Bike Lift – 2 Fietsen
  2. Fietsendrager met lift voor elektrische fietsen – Fiamma Carry
  3. Fietsendrager met lift van de ANWB – Travel & Co Fietsendrager
  4. Fietsendrager met lift voor camper – Thule Lift V16
  5. Goedkope fietsendrager met liftsysteem – Tilly Light

1. Pro-User Fietsendrager met lift – Diamant Bike Lift – 2 Fietsen

diamant-bike-lift

Als eerste wil ik je graag kennis laten maken met de Pro-User fietsendrager – Diamant Bike Lift. Deze fietsendrager is geschikt voor twee fietsen en beschikt ook over een kantelfunctie.

Zo kun je terwijl je de fietsen op de fietsdrager hebt geplaatst, nog steeds gebruik maken van de kofferbak.

Dankzij deze fietsendrager met lift, hoef je nooit meer je zware elektrische fiets te tillen, maar neemt de lift van de fietsendrager die taak over.

Deze fietsendrager is bij meerdere winkels te verkrijgen, check hieronder direct de laagste prijs.
2. Fietsendrager met lift voor elektrische fietsen – Fiamma Carry

fiamma-carry-fietsendrager

Hoewel Fiamma niet echt een bekend merk is als het gaat om fietsdragers, is deze fietsendrager wel heel geschikt voor elektrische fietsen.

Het frame van deze fietsendrager is versterkt, zodat de fietsendrager met gemak twee elektrische fietsen kan dragen. Dankzij het liftsysteem van deze fietsendrager, hoef je zelf je fietsen niet meer de lucht in te tillen.

Deze fietsendrager is voornamelijk erg geschikt om te gebruiken voor de caravan. Dit is dan ook tevens de beste fietsendrager met lift voor de camper of caravan.
3. Fietsendrager met lift van de ANWB – Travel & Co Fietsendrager

fietsendrager met lift anwb

Als laatste wil ik je graag kennis laten maken met de ANWB Fietsendrager met lift. De ANWB heeft alles in huis om jouw reis tot een succes te maken.

Zo kun je bij de ANWB dus ook terecht voor een fietsendrager met lift. De fietsendrager van de ANWB is geschikt voor twee fietsen en is na gebruik weer makkelijk op te bergen. Deze fietsendrager is verkrijgbaar via de ANWB.
4. Fietsendrager met lift voor camper – Thule Lift V16

thule lift v16

De Thule Lift V16  is de ideale fietsendrager voor een camper of caravan. De fietsendrager is voorzien van een 12 volt elektrische motor. De motor kan de wielgoten verlagen, zodat je makkelijk jouw 2 fietsen op de fietsendrager monteert. Tillen is hierbij niet meer nodig. 

Het maximale vermogen van de fietsendrager is 50 kg. In de basis is dit een fietsendrager voor 2 fietsen. Echter kun je er ook voor kiezen om de fietsendrager uit te breiden met een derde wielgoot. Bovendien zijn de wielgoten verstelbaar. Hierdoor kun je allerlei soorten fietsen meenemen. 

Al met al is dit een erg gebruiksvriendelijke en praktische fietsendrager met lift. De diefstalbeveiliging, maakt de fietsendrager ook nog eens veilig.
5. Goedkope fietsendrager met liftsysteem – Tilly Light

tilly light fietslift

De Tilly Light is een goedkope fietslift voor 2 fietsen. De fietsendrager is voorzien van elektrische ondersteuning. Dit zorgt ervoor dat je de fietsendrager in hoogte kunt verstellen. 

Het maximale draagvermogen is 55 kg. Ruim voldoende dus, om 2 fietsen mee te nemen. Dat kunnen ook e-bikes zijn. De fietsen worden aan de wielen en aan het frame vastgezet. 

Verder heeft de fietsendrager een 7- en 13-polige stekker. En is het mogelijk de fietsendrager in te klappen. Eenmaal opgevouwen heeft de fietsendrager met lift een super compact formaat.Waarom een fietsendrager met lift?

liftsysteem-fietsendrager

Er zijn heel wat verschillende fietsendragers op de markt: gewone eenvoudige fietsendragers, fietsendragers voor meerdere of elektrische fietsen, opklapbare fietsendragers.

Het aanbod is echt enorm. Waarom zou je dan specifiek een fietsendrager kopen met lift? Wat zijn de voordelen van een fietsendrager met lift?

Wel, het logische voordeel van een fietsendrager die beschikt over een liftsysteem, is dat je de fiets zelf niet al te hoog hoeft te tillen om hem erop te krijgen.

Het is veel makkelijker om de fiets kort bij de grond op de drager te monteren, en hem pas nadien op de gepaste hoogte te plaatsen.

Voor gewone fietsen, of zeker voor koersfietsen, heb je niet noodzakelijk een fietsendrager nodig. Deze fietsen zijn namelijk op zichzelf al niet zo zwaar. Elektrische fietsen daarentegen, wegen wel een heel stuk meer.

Waarop letten bij het aanschaffen van een Fietsendrager met Lift?

Ben je van plan om een elektrische fiets mee te nemen? Dan is een fietsendrager met lift natuurlijk heel handig. Dankzij het liftsysteem hoef je een elektrische fiets niet zelf te tillen.

Wel zijn er een aantal zaken van belang als je op zoek gaat naar een Fietsendrager met lift.

Hefvermogen

Een van de belangrijkste dingen waarop je moet letten is of de fietsendrager dat je voor ogen hebt wel geschikt is voor je fiets.

Niet elke fietsendrager kan namelijk elke fiets dragen. Als je meerdere fietsen mee wilt nemen dan wegen 2 fietsen al snel 60 kg samen.

Terwijl lang niet alle fietsendragers dat gewicht kunnen dragen. Daarom is het vooral belangrijk om te kijken of de fietsendrager met lift geschikt is om jouw fiets te kunnen dragen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat lang niet alle fietsdragers het hefvermogen hebben om twee fietsen tegelijk te dragen.

Om ongelukken te voorkomen is het dan ook belangrijk om wel onder het hefgewicht van de fietsendrager te blijven.

Bevestiging

fietsendrager-met-lift

Naast het hefvermogen van de fietsendrager is het ook ontzettend belangrijk dat de fiets goed vastgezet kan worden.

Als jouw fiets net niet helemaal goed past op de fietsendrager, is het soms niet mogelijk om de fiets goed vast te zetten.

Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Zorg er daarom altijd voor dat je een fietsendrager aanschaft waarmee je jouw fiets helemaal kunt vastzetten.

Kantelbaar

mtb-trekhaak-drager-kantelbaar

Sommige fietsendragers zijn kantelbaar. Dat is handig want zodra jij je fietsen hebt geplaatst op de fietsendrager, is er zonder kantelfunctie vrijwel geen mogelijkheid meer om de kofferbak te openen.

Met behulp van een kantelbare fietsendrager, kun je desondanks toch de kofferbak nog openen.

Inklapbaar

Wanneer je de fietsendrager niet gebruikt, wil je er natuurlijk ook niet al te veel last van hebben.

Daarom is het een goed idee om bij het aanschaffen van een fietsendrager te kijken of de fietsendrager in te klappen is. De meeste inklapbare fietsendragers worden direct ingeklapt verkocht.

Zo kun je bij de aanschaf van een fietsendrager direct zien hoe groot de fietsendrager is zodra het is ingeklapt. Zo kun je voor jezelf een afweging maken of de fietsendrager veel ruimte in de kofferbak neemt of niet.

Wat kost een fietsendrager met lift gemiddeld?

Er zijn veel verschillende fietsendragers met lift te koop. In tegenstelling tot een normale fietsendrager is natuurlijk een fietsendrager met een liftsysteem wel een stuk duurder.

Een normale fietsendrager koop je al vanaf rond de 60 euro, maar als je op zoek bent naar een fietsendrager met lift begint de prijs toch al snel vanaf de 150 euro of meer.

De gemiddelde prijs ligt rond de 400 euro voor een goede fietsendrager met liftsysteem.

Verschillende soorten fietsendragers met lift

Voordat je daadwerkelijk overgaat tot het aanschaffen van een fietsendrager met lift, is het natuurlijk ook eerst goed om te weten welke soorten fietsendragers er allemaal zijn.

Naast de fietsendrager met lift, dat vooral gebruikt wordt voor elektrische fietsen is het natuurlijk ook mogelijk om een andere fietsendrager aan te schaffen.

Het voordeel is echter wel dat je met een fietsendrager met lift, je fiets niet hoeft te tillen.

Fietsendragers voor op de trekhaak

trekhaak-drager-3-fietsen

Een van de meest gebruikte fietsendragers is de fietsendrager voor op de trekhaak. De meeste fietsendragers voor op de trekhaak zijn geschikt om ongeveer 50 kg te tillen. Daarom is deze fietsendrager vaak geschikt is voor een elektrische fiets.

Bij een fietsendrager kun je de verlichting van je auto gemakkelijk aansluiten op de fietsendrager zoals je dat ook zou doen bij een (fietsen)aanhanger.

Zo ben je ondanks dat de fietsen de achterlichten van je auto blokkeren nog steeds goed zichtbaar.

Fietsendragers voor op het dak

fietsendrager-voor-een-fiets

Heb je geen trekhaak voor een fietsendrager, of wil je twee fietsen meenemen die veel te zwaar zijn voor een fietsendrager? Dan is het een goed idee om een fietsendrager voor op het dak te kopen.

Een van de grootste voordelen van een fietsendrager op het dak is dat de achterzijde van je auto vrij blijft. Hierdoor hoef je geen speciale verlichting aan te sluiten voor de drager en kun je altijd gemakkelijk bij de kofferbak.

Wel is het belangrijk om te weten dat je met een dakdrager geen elektrische fiets mag vervoeren. Dat komt omdat er een maximaal draag gewicht bestaat dat je mag dragen op het dak volgens de wet.

Ook zijn dak dragers niet het meest gunstig voor het verbruik van je auto. Fietsen op het dak vangen meer wind dan wanneer je een fietsendrager voor op de trekhaak gebruikt. Hierdoor neemt het brandstofverbruik van de auto toe.

Als laatste is het ook belangrijk om te weten dat het plaatsen van de fiets op een dakdrager vaak ook niet heel gemakkelijk gaat. Je moet de fiets tenslotte boven je lichaam tillen om de fiets erop te plaatsen.

Fietsendragers speciaal voor elektrische fietsen

fietsendrager-2-elektrische-fietsen

Zoals je kunt lezen zijn er veel verschillende soorten fietsendragers beschikbaar. Lang niet alle fietsendragers zijn geschikt om een elektrische fiets te dragen.

Een van de belangrijkste dingen is daarom ook het gewicht dat de fietsendrager kan dragen. De meeste normale fietsendragers zijn er niet op gemaakt om zware elektrische fietsen te tillen.

Daarom doe je er goed aan om een E-bike fietsendrager aan te schaffen. Dit is een fietsendrager die echt gemaakt is voor elektrische fietsen.

Elektrische fietsen zijn over het algemeen veel zwaarder dan een gewone fiets en kunnen tot wel 30 kilo wegen. Dat is veel te zwaar voor de meeste normale fietsendragers.

Fietsendrager voor je camper of caravan

fietsendrager-lift-caravan

Ook als je met de camper of caravan op stap gaat en je wilt jouw elektrische fiets meenemen, dan is het natuurlijk een goed idee om een fietsendrager aan te schaffen.

Gelukkig zijn er ook voor je camper of caravan fietsendragers met lift te verkrijgen. Bij een fietsendrager voor je camper of caravan is het extra belangrijk om rekening te houden met het gewicht dat de fietsendrager kan tillen.

Fietsendragers met lift voor meerdere fietsen

Welke fietsendrager met lift je gaat aanschaffen is natuurlijk helemaal afhankelijk van het soort fiets dat je hebt, maar ook van hoeveel fietsen je mee wilt nemen.

Het is goed om te weten dat er fietsendragers te verkrijgen zijn die 2 fietsen, 3 fietsen of zelfs 4 fietsen kunnen dragen.

Fietsendrager met lift is vooral voor elektrische fietsen

Als je regelmatig met de fiets weggaat en je fiets dus ook graag mee wilt nemen op bijvoorbeeld vakantie, dan is het met een gewone fiets vaak niet zo zwaar om de fiets op de fietsdrager te tillen.

Daarom is het ook goed om te weten dat een fietsendrager met lift echt vooral geschikt is voor een elektrische fiets. 

Meest verkochte merken fietsendragers met lift

Als je op zoek gaat naar een fietsendrager met lift, zijn er een aantal merken die vooral uitblinken.

Thule

Een van de bekendere merken met betrekking tot fietsendragers is Thule. Thule is een Zweeds bedrijf dat bekend staat om het maken van verschillende soorten fietsendragers en dakdragers. Maar ook andere middelen om voorwerpen te vervoeren met de auto, zoals bagageboxen voor de trekhaak.

Als je kiest voor een fiets drager van Thule dan weet je eigenlijk zeker dat je altijd goed zit. Thule is dan ook op dit moment het meest verkochte merk als het gaat om fietsendragers.

Carpoint

Een ander merk dat ook behoorlijk populair is, is het merk Carpoint. Ook van Carpoint worden behoorlijk wat fietsendragers verkocht.

Carpoint is een merk dat zich specialiseert in auto accessoires en heeft ook enkele fietsdragers op de markt gebracht.

Pro-User

Als laatste is ook Pro-User een merk dat een fietsdrager te koop heeft. Pro-User verkoopt zowel fietsendragers voor op de trekhaak als voor op het dak.

Conclusie

Nu je weet waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een fietsendrager met fietslift, is de kans groot dat een van de bovenstaande fietsendragers bij je past.

Voel je vrij om een van deze fietsendragers aan te schaffen. Heb je nou al een fietsendrager, maar wil je toch een manier hebben om niet meer je fiets te hoeven tillen?

Dan raad ik je aan om eens te kijken naar een oprijgoot voor je fietsendrager. Hiermee plaats je als ware een oprijstang aan de fietsendrager en kun je zo gemakkelijk je fiets op de fietsendrager rijden.

Wel is een fietsendrager met lift echt de ultieme oplossing en kan het nog steeds behoorlijk zwaar zijn om een elektrische fiets tegen de fietsgoot op de rijden.
Veelgestelde vragen

Kan ik een lift voor mijn fietsendrager los aanschaffen?

Dit is niet mogelijk. Wanneer er wordt gesproken van een fietslift wordt hier meestal een ophangsysteem mee bedoelt. Als je op zoek bent naar een liftsysteem voor een fietsendrager, dan dien je op zoek te gaan naar een fietsendrager met ingebouwd liftsysteem.

Is een Tilly Light fietsendrager met lift een goede keus?

De Tilly Light fietsendragers voldoen doorgaans ruimschoots aan de verwachtingen. Echter zijn deze fietsendragers inmiddels al wel wat verouderd en daarom niet de beste keus.

Is de Ergomatic Fietsendrager met lift een goede keus?

Ook de Ergomatic fietsendrager staat al jarenlang bekend als een betrouwbare fietsendrager met lift. Dit merk is wellicht niet zo bekend als bijvoorbeeld Thule of Pro-user, toch zijn enorm veel mensen ervan onder de indruk. Houd er wel rekening mee dat het ondertussen een wat ouder model is en dat er tegenwoordig betere dragers op de markt zijn.

Zijn er dakdragers met lift?

Ja, er bestaan dakdragers met een liftsysteem.💡 Misschien ook interessant voor jou:Heb je vragen of opmerkingen? Of wil je jouw eigen ervaringen delen over een bepaalde fietsendrager? Laat dan even een reactie achter hieronder!

Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

2 reacties

Mw.Sonnevelt · juli 12, 2021 op 8:15 pm

Welke fietsendrager met lift is geschikt voor een SUV
Ik stel deze vraag omdat ik al een ervaring heb gehad dat de lift
Niet hoog genoeg komt voor de trekhaak

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *