Fietsendrager met lift kopen? Beste opties & Uitleg

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 30, 2023

Een fietsendrager met lift wordt gebruikt zodat je de fietsen zelf niet te hoog zou moeten heffen. Je kunt een fietsendrager voor elektrische fietsen met lift kopen, maar evengoed vind je fietsendragers met lift voor gewone fietsen.

Fietsendragers kan je vinden binnen verschillende prijsklassen, maar diegene met een lift zijn meestal wel de absolute toppers.

In dit artikel vind je meer informatie met betrekking tot de fietsendragers met lift. We zullen de beste koop bespreken en daarbij zullen we het ook hebben over fietsendrager met lift van ANWB.

Waarom een fietsendrager met lift?

liftsysteem-fietsendrager

Er zijn heel wat verschillende fietsendragers op de markt: gewone eenvoudige fietsendragers, fietsendragers voor meerdere of elektrische fietsen, opklapbare fietsendragers.

Het aanbod is echt enorm. Waarom zou je dan specifiek een fietsendrager kopen met lift? Wat zijn de voordelen van een fietsendrager met lift?

Wel, het logische voordeel van een fietsendrager die beschikt over een liftsysteem, is dat je de fiets zelf niet al te hoog hoeft te tillen om hem erop te krijgen.

Het is veel makkelijker om de fiets kort bij de grond op de drager te monteren, en hem pas nadien op de gepaste hoogte te plaatsen.

Voor gewone fietsen, of zeker voor koersfietsen, heb je niet noodzakelijk een fietsendrager nodig. Deze fietsen zijn namelijk op zichzelf al niet zo zwaar. Elektrische fietsen daarentegen, wegen wel een heel stuk meer.

Verschillende soorten fietsendragers

Voordat je daadwerkelijk overgaat tot het aanschaffen van een fietsendrager met lift, is het natuurlijk ook eerst goed om te weten welke soorten fietsendragers er allemaal zijn.

Naast de fietsendrager met lift, dat vooral gebruikt wordt voor elektrische fietsen is het natuurlijk ook mogelijk om een andere fietsendrager aan te schaffen.

Het voordeel is echter wel dat je met een fietsendrager met lift, je fiets niet hoeft te tillen.

Fietsendragers voor op de trekhaak

trekhaak-drager-3-fietsen

Een van de meest gebruikte fietsendragers is de fietsendrager voor op de trekhaak. De meeste fietsendragers voor op de trekhaak zijn geschikt om ongeveer 50 kg te tillen. Daarom is deze fietsendrager vaak geschikt is voor een elektrische fiets.

Bij een fietsendrager kun je de verlichting van je auto gemakkelijk aansluiten op de fietsendrager zoals je dat ook zou doen bij een aanhanger.

Zo ben je ondanks dat de fietsen de achterlichten van je auto blokkeren nog steeds goed zichtbaar.

Fietsendragers voor op het dak

fietsendrager-voor-een-fiets

Heb je geen trekhaak, of wil je twee fietsen meenemen die veel te zwaar zijn voor een fietsendrager? Dan is het een goed idee om een fietsendrager voor op het dak te kopen.

Een van de grootste voordelen van een fietsendrager op het dak is dat de achterzijde van je auto vrij blijft. Hierdoor hoef je geen speciale verlichting aan te sluiten voor de drager en kun je altijd gemakkelijk bij de kofferbak.

Wel is het belangrijk om te weten dat je met een dakdrager geen elektrische fiets mag vervoeren. Dat komt omdat er een maximaal draag gewicht bestaat dat je mag dragen op het dak volgens de wet.

Ook zijn dak dragers niet het meest gunstig voor het verbruik van je auto. Fietsen op het dak vangen meer wind dan wanneer je een fietsendrager voor op de trekhaak gebruikt. Hierdoor neemt het brandstofverbruik van de auto toe.

Als laatste is het ook belangrijk om te weten dat het plaatsen van de fiets op een dakdrager vaak ook niet heel gemakkelijk gaat. Je moet de fiets tenslotte boven je lichaam tillen om de fiets erop te plaatsen.

Fietsendragers speciaal voor elektrische fietsen

fietsendrager-2-elektrische-fietsen

Zoals je kunt lezen zijn er veel verschillende soorten fietsendragers beschikbaar. Lang niet alle fietsendragers zijn geschikt om een elektrische fiets te dragen.

Een van de belangrijkste dingen is daarom ook het gewicht dat de fietsendrager kan dragen. De meeste normale fietsendragers zijn er niet op gemaakt om zware elektrische fietsen te tillen.

Daarom doe je er goed aan om een fietsendrager aan te schaffen die echt gemaakt is voor elektrische fietsen. Elektrische fietsen zijn over het algemeen veel zwaarder dan een gewone fiets en kunnen tot wel 30 kilo wegen. Dat is veel te zwaar voor de meeste normale fietsendragers.

Fietsendrager voor je camper of caravan

fietsendrager-lift-caravan

Ook als je met de camper of caravan op stap gaat en je wilt jouw elektrische fiets meenemen, dan is het natuurlijk een goed idee om een fietsendrager aan te schaffen.

Ook voor de camper of caravan zijn er fietsendragers met lift te verkrijgen. Ook bij een fietsendrager voor je camper of caravan is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht dat de fietsendrager kan tillen.

Fietsendragers met lift voor meerdere fietsen

Welke fietsendrager met lift je gaat aanschaffen is natuurlijk helemaal afhankelijk van het soort fiets dat je hebt, maar ook van hoeveel fietsen je mee wilt nemen.

Het is goed om te weten dat er fietsendragers te verkrijgen zijn die 2, 3 of zelfs 4 fietsen kunnen dragen.

Wat kost een fietsendrager met lift gemiddeld?

Er zijn veel verschillende fietsendragers met lift te koop. In tegenstelling tot een normale fietsendrager is natuurlijk een fietsendrager met een liftsysteem wel een stuk duurder.

Een normale fietsendrager koop je al voor rond de 60 euro, maar als je op zoek bent naar een fietsendrager met lift komt de prijs toch al snel rond de 150 euro of meer.

Waarop letten bij het aanschaffen van een Fietsendrager met Lift?

Ben je van plan om een elektrische fiets mee te nemen? Dan is een fietsendrager met lift natuurlijk heel handig. Dankzij het liftsysteem hoef je een elektrische fiets niet zelf te tillen.

Wel zijn er een aantal zaken van belang als je op zoek gaat naar een Fietsendrager met lift.

Hefvermogen

Een van de belangrijkste dingen waarop je moet letten is of de fietsendrager dat je voor ogen hebt wel geschikt is voor je fiets.

Niet elke fietsendrager kan namelijk elke fiets dragen. Als je meerdere fietsen mee wilt nemen dan wegen 2 fietsen al snel 60 kg samen.

Terwijl lang niet alle fietsendragers dat gewicht kunnen dragen. Daarom is het vooral belangrijk om te kijken of de fietsendrager met lift geschikt is om jouw fiets te kunnen dragen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat lang niet alle fietsdragers het hefvermogen hebben om twee fietsen tegelijk te dragen.

Om ongelukken te voorkomen is het dan ook belangrijk om wel onder het hefgewicht van de fietsendrager te blijven.

Bevestiging

Naast het hefvermogen van de fietsendrager is het ook ontzettend belangrijk dat de fiets goed vastgezet kan worden. Als jouw fiets net niet helemaal goed past op de fietsendrager, is het soms niet mogelijk om de fiets goed vast te zetten.

fietsendrager-met-lift

Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Zorg er daarom altijd voor dat je een fietsendrager aanschaft waarmee je jouw fiets helemaal kunt vastzetten.

Kantelbaar

Sommige fietsendragers zijn kantelbaar. Dat is handig want zodra jij je fietsen hebt geplaatst op de fietsendrager, is er zonder kantelfunctie vrijwel geen mogelijkheid meer om de kofferbak te openen.

mtb-trekhaak-drager-kantelbaar

Met behulp van een kantelbare fietsendrager, kun je desondanks toch de kofferbak nog openen.

Inklapbaar

Wanneer je de fietsendrager niet gebruikt, wil je er natuurlijk ook niet al te veel last van hebben.

Daarom is het een goed idee om bij het aanschaffen van een fietsendrager te kijken of de fietsendrager in te klappen is. De meeste inklapbare fietsendragers worden direct ingeklapt verkocht.

Zo kun je bij de aanschaf van een fietsendrager direct zien hoe groot de fietsendrager is zodra het is ingeklapt. Zo kun je voor jezelf een afweging maken of de fietsendrager veel ruimte in de kofferbak neemt of niet.

Fietsendrager met lift is vooral voor elektrische fietsen

Als je regelmatig met de fiets weggaat en je fiets dus ook graag mee wilt nemen op bijvoorbeeld vakantie, dan is het met een gewone fiets vaak niet zo zwaar om de fiets op de fietsdrager te tillen.

Daarom is het ook goed om te weten dat een fietsendrager met lift echt vooral geschikt is voor een elektrische fiets. 

Meest verkochte merken fietsendragers met lift

Als je op zoek gaat naar een fietsendrager met lift, zijn er een aantal merken die vooral uitblinken.

Thule

Een van de bekendere merken met betrekking tot fietsendragers is Thule. Thule is een Zweeds bedrijf dat bekend staat om het maken van verschillende soorten fietsendragers, dakdrager en andere middelen om voorwerpen te vervoeren met de auto.

Als je kiest voor een fiets drager van Thule dan weet je eigenlijk zeker dat je altijd goed zit. Thule is dan ook op dit moment het meest verkochte merk als het gaat om fietsendragers.

Carpoint

Een ander merk dat ook behoorlijk populair is, is het merk Carpoint. Ook van Carpoint worden behoorlijk wat fietsendragers verkocht.

Carpoint is een merk dat zich specialiseert in auto accessoires en heeft ook enkele fietsdragers op de markt gebracht.

Pro-User

Als laatste is ook Pro-User een merk dat een fietsdrager te koop heeft. Pro-User verkoopt zowel fietsendragers voor op de trekhaak als voor op het dak.

Top 3 beste Fietsendragers met Liftsysteem

Als je een of meerdere elektrische fietsen hebt, dan wil je natuurlijk wel een fietsendrager met liftsysteem. Een elektrische fiets weegt behoorlijk wat en kan daarom schade toebrengen aan je lichaam als je steeds de zware fietsen moet tillen.

Daarom is het verstandig om een fietsendrager met lift aan te schaffen. Hieronder lees je onze 3 beste fietsendragers met liftsysteem.

Pro-User Fietsendrager – Diamant Bike Lift – 2 Fietsen

diamant-bike-lift

Als eerste wil ik je graag kennis laten maken met de Pro-User fietsendrager – Diamant Bike Lift. Deze fietsendrager is geschikt voor twee fietsen en beschikt ook over een kantelfunctie.

Zo kun je terwijl je de fietsen op de fietsdrager hebt geplaatst, nog steeds gebruik maken van de kofferbak.

Dankzij deze fietsendrager met lift, hoef je nooit meer je zware elektrische fiets te tillen, maar neemt de lift van de fietsendrager die taak over.

Deze fietsendrager is bij meerdere winkels te verkrijgen, check hieronder direct de laagste prijs.
Fiamma Carry – Bike Lift voor elektrische fietsen

fiamma-carry-fietsendrager

Hoewel Fiamma niet echt een bekend merk is als het gaat om fietsdragers, is de fietsendrager wel geschikt voor elektrische fietsen.

Het frame van deze fietsendrager is versterkt, zodat de fietsendrager met gemak twee elektrische fietsen kan dragen. Dankzij het liftsysteem van deze fietsendrager, hoef je zelf je fietsen niet meer de lucht in te tillen.

Deze fietsendrager is voornamelijk erg geschikt om te gebruiken voor de caravan.
Fietsendrager met lift van de ANWB

Als laatste wil ik je graag kennis laten maken met de ANWB Fietsendrager met lift.  De ANWB heeft alles in huis om jouw reis tot een succes te maken.

Zo kun je bij de ANWB dus ook terecht voor een fietsendrager met lift. De fietsendrager van de ANWB is geschikt voor twee fietsen en is na gebruik weer makkelijk op te bergen. Deze fietsendrager is verkrijgbaar via de ANWB.
Conclusie

Nu je weet waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een fietsendrager met fietslift, is de kans groot dat een van de bovenstaande fietsendragers bij je past.

Voel je vrij om een van deze fietsendragers aan te schaffen. Heb je nou al een fietsendrager, maar wil je toch een manier hebben om niet meer je fiets te hoeven tillen?

Dan raad ik je aan om eens te kijken naar een oprijgoot voor je fietsendrager. Hiermee plaats je als ware een oprijstang aan de fietsendrager en kun je zo gemakkelijk je fiets op de fietsendrager rijden.

Wel is een fietsendrager met lift echt de ultieme oplossing en kan het nog steeds behoorlijk zwaar zijn om een elektrische fiets tegen de fietsgoot op de rijden.Veelgestelde vragen


💡 Misschien ook interessant voor jou:Heb je vragen of opmerkingen? Of wil je jouw eigen ervaringen delen over een bepaalde fietsendrager? Laat dan even een reactie achter hieronder!

Categorieën: Accessoires

2 reacties

Mw.Sonnevelt · juli 12, 2021 op 8:15 pm

Welke fietsendrager met lift is geschikt voor een SUV
Ik stel deze vraag omdat ik al een ervaring heb gehad dat de lift
Niet hoog genoeg komt voor de trekhaak

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *