Garmin Edge 520 Plus Fietscomputer – Test en review | Aanbieding

Laatst bijgewerkt door Simon op april 27, 2022

Ben je op zoek naar een fraaie fietscomputer voor een eerlijke prijs? Dan is de Garmin Edge 520 Plus misschien wel wat voor jou.

Deze fietscomputer is van een erkend merk en is de concurrentie de baas in de middenklasse.

Wij hebben de Edge 520 Plus uitvoerig voor je getest. In deze Garmin Edge 520 Plus Review bespreken we alle pluspunten en minpunten van deze fijne fietscomputer.

Daarnaast houden we aanbiedingen voor deze fietscomputer in de gaten!

Let op: deze fietscomputer is niet meer leverbaar. Bekijk hier het beste alternatief


De Garmin Edge 520 Plus in het kort

Flink wat luxe voor een lage prijs

garmin_edge_520_plus

Garmin is een groot merk in de wereld van de fietscomputers. Racefietsers zijn dol op hun modellen als de Edge 830 en de Edge 1030 Plus. Die fietscomputers zijn het beste van het beste. Natuurlijk kosten ze daarom ook wat extra.

De Garmin Edge 520 Plus is net iets ouder en net iets minder luxe, maar ook een stuk goedkoper. Het is daarom een mooie optie voor fanatieke fietsers die niet de hoofdprijs willen betalen voor hun fietscomputer. 

Ideale fietsnavigatie voor fanatieke fietsers

De Garmin Edge 520 Plus is eigenlijk geschikt voor alle fietsen. Hij kan prima op een stadsfiets, een e-bike, een mountainbike of een racefiets.

Daarnaast is deze fietscomputer geschikt voor allerlei gebruikers. Van recreatieve fietsers tot toertochtrijders en van fietsvakantiegangers tot fanatieke wielrenners.

Toch vinden wij de Garmin Edge 520 Plus het meeste passen bij de fanatieke fietsers die geregeld een tochtje maken. Zij hebben waarschijnlijk de meeste behoefte om alles uit de Garmin Edge 520 Plus te halen door alle prachtige functies te benutten.

Hoe gebruik je de Garmin Edge 520 Plus?

Ontwerp, formaat en gewicht

side_view_garmin_edge_520_plus

De Garmin Edge 520 Plus ziet er gelikt uit. Het ontwerp is strak en past bij de look van een moderne racefiets.

De breedte is 4,9 centimeter, de hoogte is 2,1 centimeter en de diepte is 7,3 centimeter. Dat is mooi compact met een display van 2,3 inch.

De Edge 520 Plus weegt 62,5 gram. Je zult niet veel lichtere fietscomputers kunnen vinden. Het is ideaal voor de klimgeiten onder ons, die niet te veel onnodige kilo’s mee naar boven willen slepen.

Het monteren van deze fietscomputer gaat gemakkelijk. Je krijgt er een zogenaamde flush-out montagekit bij. Die bevestig je op je stuur en vervolgens klik je de Garmin 520 Plus zo vast.

Interface en bediening

Het scherm van de Garmin Edge 520 Plus heeft de mooie kleuren die we van Garmin gewend zijn. Het is echter geen touchscreen. Je kunt de fietscomputer dus niet bedienen door met je vingers op het scherm te klikken.

Voor de bediening gebruik je de geïntegreerde knoppen aan de randen van het scherm. Wat ons betreft werkt dat bijna net zo goed als een touchscreen.

De knoppen reageren ook goed, je zult weinig haperingen meemaken.

Voordelen van de Edge 520 Plus

Feilloze fietsnavigatie

De Edge 520 Plus beschikt over de mooie wegenkaarten van Garmin. Je kunt de navigatie aanzetten om een bepaald adres te bereiken of om een vooraf uitgestippelde route te volgen.

Per afslag krijg je instructies en je krijgt ook waarschuwingen bij scherpe bochten.

Het slimme toestel kan je ook weer terugbrengen naar je route, als je er even van bent afgeweken. Je kan er ook voor kiezen om terug naar je startpunt te navigeren, bijvoorbeeld als je besluit om de route niet af te ronden en eerder naar huis te gaan.

Uitstekende connectiviteit

De Garmin Edge 520 Plus legt verbindingen middels ANT+ sensoren. Je kan de fietscomputer koppelen aan snelheidssensoren, cadanssensoren en hartslagmeters.

Voor nog meer prestatiegegevens kun je er ook nog een powermeter aan koppelen om inzicht te krijgen in je wattages.

Uiteraard kan je deze fietscomputer ook verbinden met je smartphone, tablet of computer. Hierdoor kun je routes uploaden en gegevens uitlezen. Ook kun je je prestaties delen via sociale media zoals Strava.

Geavanceerde prestatiemeting

aanbieding_garmin_520

In combinatie met de app van TrainingPeaks kun je al je workouts plannen en vooraf inladen op je fietscomputer.

Als je bijvoorbeeld een intervaltraining op de planning hebt, loodst de fietscomputer je door te training heen door op de juiste momenten een piepje te geven. Hierdoor weet je wanneer je moet sprinten en wanneer je mag rusten.

Na een training krijg je van de Garmin ook een hersteladvies. Dankzij deze tool kan je zien hoe lang je moet herstellen voordat je weer aan een volgende intensieve fietstraining begint.

Dit systeem houdt je altijd op de hoogte van je fysieke conditie.

Bijna helemaal waterdicht

Bij elektronische apparaten druk je de waterdichtheid uit volgens het IPX-systeem. IPX0 is totaal niet waterdicht, IPX8 is volledig waterdicht.

De Garmin Edge 520 Plus heeft een score van IPX7 en is dus bijna helemaal waterdicht. Officieel noem je dit spatwaterdicht.

In de praktijk betekent dit dat je zeker door een flinke bui kan fietsen. Ook overleeft de Garmin Edge 520 het wel als je ‘m per ongeluk even in het water laat vallen.

Wat je niet moet doen, is de fietscomputer langere tijd onder water houden. Waarschijnlijk was je dat ook al niet van plan.

Nadelen van de Edge 520 Plus

Bij zon is het scherm minder goed af te lezen

edge_520_plus_review

De Edge 520 Plus heeft van Garmin niet het allerbeste scherm gekregen. Sommige displays kunnen namelijk heel goed tegen de zon, maar bij deze fietscomputer is dat een tikkeltje minder.

Als de zon fel schijnt, kan het scherm een beetje beginnen te glanzen. Op zonnige dagen zijn de gegevens door alle reflecties dus minder makkelijk af te lezen.

Accu gaat niet heel erg lang mee

De accu van de Edge 520 Plus gaat 15 uur mee. Vergeleken met andere toestellen van Garmin is dat niet geweldig. Die gaan soms wel 20 tot 30 uur mee op een volle batterij.

Houd er dus rekening mee dat je de fietscomputer net even wat vaker aan de stroom moet leggen. Hierdoor kom je onderweg niet voor verrassingen te staan.

Garmin Edge 520 Plus aanbieding

Deze fietscomputer is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.

Daarom raden we je aan om naar enkele alternatieven te kijken. Hieronder vergelijken we verschillende fietscomputers van Garmin in deze prijsklasse.

Alternatieven voor de Garmin Edge 520 Plus

Garmin Edge 520 Plus vs 530

De Garmin Edge 530 is de grotere broer van de Edge 520 Plus. De 530 heeft een groter scherm en kan ook verbindingen leggen via Wifi en Bluetooth.

Daarnaast geeft dit nieuwere model meer informatie over temperatuur, luchtvochtigheid, hoogte en klimkilometers.

De 530 heeft nog een voordeel: er zit een alarmfunctie op. Bij een onverwachte beweging gaat die aan. Tot slot gaat de accu van deze fietscomputer langer mee en heeft ‘ie een betere processor, waardoor je routes sneller in beeld zijn.

Bekijk de Edge 530 hier >>

Garmin Edge 520 Plus vs 820

Van de Garmin Edge 520 Plus naar de 820 is een nog grotere stap. De 820 heeft ten opzichte van de 520 Plus een uitgebreide navigatiefunctie en heeft ook een mooi touchscreen. Dat is wel een behoorlijk verschil in bediening.

Er zijn ook overeenkomsten. Het scherm van de Edge 820 is 2,3 inch en dus net zo groot als dat van de Edge 520 Plus.

Toch vinden wij de 820 een iets luxere uitstraling hebben en is die fietscomputer ook qua interne functies wat geavanceerder.

Let op; ook dit model is inmiddels met pensioen.

Conclusie over de Garmin Edge 520 Plus

De Garmin Edge 520 Plus is een fijne fietscomputer voor fanatieke fietsers die een stijlvolle fietscomputer met veel mogelijkheden willen.

Tegelijkertijd is het het een gunstig model vanwege de vele functies die je voor een relatief lage prijs krijgt.

Toch is de Garmin Edge 520 Plus alweer een beetje achterhaald.

Voor een net wat nieuwere, sterkere en betere fietscomputer raden we je aan om voor de Garmin Edge 530 of voor de Garmin Edge 820 te gaan.

We wensen je veel succes met het maken van je keuze. Hopelijk ga je er veel fijne fietskilometers mee maken!

Ben je op zoek naar een fraaie fietscomputer voor een eerlijke prijs? Dan is de Garmin Edge 520 Plus misschien wel wat voor jou. Deze fietscomputer is van een erkend merk en is de concurrentie de baas in de middenklasse.Meer fietscomputers van Garmin:

Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *