De beste speed pedelec verzekering – Bekijk hier de Top 3

Laatst bijgewerkt door Kaz op december 9, 2022

Ben je de trotse eigenaar van een speed pedelec? Dan ben je verplicht om een helm te dragen en om de fiets WA te verzekeren.

Maar, daarmee is je speed pedelec niet tegen diefstal en/of schade gedekt. Wil je hier wel tegen beschermd zijn? Dan moet je een speed pedelec verzekering afsluiten.

Wil je een goede speed pedelec verzekering afsluiten? Dan doe je er verstandig aan om een goede vergelijking te maken.

Met het maken van deze vergelijking helpen wij je graag een handje. Wij hebben namelijk alvast onderzoek gedaan naar de beste speed pedelec verzekeringen van dit moment.

Vergelijk de beste speed pedelec verzekeringen

Het aanbod van speed pedelec verzekeringen is steeds diverser aan het worden. Meer en meer verzekeringsmaatschappijen bieden zo’n verzekering aan. De reden hiervoor is logisch: meer en meer mensen kiezen voor een speed pedelec.

Maar, wat is dan de beste speed pedelec verzekering waar je voor kunt kiezen? Wij raden je aan om voor één van onderstaande drie verzekeringen te kiezen. Dit zijn volgens onze test de beste speed pedelec verzekeringen van dit moment.

1. ANWB

anwb fietsverzekering

De ANWB speed pedelec verzekering is volgens ons de beste keuze van dit moment.

Bij deze verzekering geniet je van drie belangrijke voordelen:

  • Je krijgt 3 jaar lang je aankoopbedrag vergoed. Gebeurt er in de eerste 3 jaren iets met de speed pedelec? Dan krijg je het volledige aankoopbedrag vergoed in geval van diefstal of een total loss verklaring.
  • Een eigen risico van slechts 20 euro. Kies je voor de dekking Diefstal en/of Aanrijding bij de ANWB? Dan betaal je slechts 20 euro aan eigen risico.
  • Accu meeverzekerd. De accu van de speed pedelec is bij de ANWB verzekering meeverzekerd. Dit betekent dat je op het gebied van de accu óók geen risico loopt.

Het mooie bij de ANWB is dat je voor aanvullende dekkingen kunt kiezen. Zo kun je de verzekering uitbreiden met een Diefstal dekking.

Dit is volgens ons aan te raden, aangezien je hiermee optimaal van bovengenoemde voordelen profiteert. Of wil je het nog beter doen? Kies dan voor de dekking Diefstal & Aanrijding.

Al met al biedt ANWB volgens ons de beste speed pedelec verzekering. Deze verzekering heeft een relatief forse premie per maand, maar je speed pedelec zelf is ook het nodige waard. Durf daarom te investeren in de beste speed pedelec verzekering.

2. Allianz

Ook bij Allianz ben je in staat om een speed pedelec verzekering af te sluiten. En dit raden wij je maar al te graag aan. Deze verzekering is namelijk betaalbaar, kent een prima dekking en biedt de nodige mogelijkheden.

Dat laatste komt met name doordat je uit meerdere verzekeringen kunt kiezen. Zo ben je in staat om voor het standaardpakket te kiezen; hiermee is de speed pedelec tegen diefstal verzekerd.

Kies je voor het pakket Uitgebreid? Dan is je speed pedelec ook nog verzekerd tegen schade. En kies je voor het pakket Compleet? Dan is de speed pedelec verzekering voor diefstal, schade en pechhulp in geheel Nederland.

De gehele samenstelling van de speed pedelec verzekering van Allianz spreekt ons aan. Dit geldt ook voor de informatievoorziening vanuit deze maatschappij. En de service die Allianz verleent, behoort ook tot de top van de markt.

3. Centraal Beheer

centraal-beheer-logo

Deze top 3 sluiten we af met de speed pedelec verzekering van Centraal Beheer. Met deze verzekering geniet je van veel gemak, onder meer doordat je meerdere soorten verzekeringen af kunt sluiten.

Zoals we eerder in dit artikel al stelden, moet je je fiets WA verzekeren. Bij Allianz is dat bijvoorbeeld niet mogelijk, maar bij Centraal Beheer wel. Dit houdt in dat je je fiets bij één maatschappij WA kunt verzekeren, maar ook nog aanvullend kunt verzekeren.

Zo kun je bij Centraal Beheer voor een WA+ verzekering kiezen. Met die verzekering is je speed pedelec ook gedekt tegen diefstal en schade door brand en storm.

Wil je helemaal geen risico lopen? Dan kun je voor de Allrisk bromfietsverzekering kiezen. Met die verzekering is je speed pedelec ook verzekerd tegen schade door een aanrijding of vandalisme.

Bijkomend voordeel: bij Centraal Beheer hoef je geen eigen risico te betalen. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van andere speed pedelec verzekeringen.

Moet een speed pedelec verzekerd zijn?

Ja, een speed pedelec moet WA verzekerd zijn. Dit komt puur doordat de speed pedelec een kenteken heeft, net zoals een scooter of bromfiets. De speed pedelec valt qua wetgeving dan ook onder de regels voor bromfietsen.

Het is wel goed om onderscheid te maken. Onderscheid te maken tussen twee soorten verzekeringen:

  • WA verzekering. Zonder deze verzekering mag je geen gebruik van de speed pedelec op de openbare weg maken. Veroorzaak je met je fiets schade aan een andere fiets of auto? Dan dekt deze verzekering de gemaakte kosten.
  • Aanvullende verzekering. Je kunt je speed pedelec ook aanvullend verzekeren. Zo kun je je speed pedelec verzekeren tegen diefstal, vandalisme of schade.

De eerstgenoemde verzekering is dus verplicht. De tweede genoemde verzekering is niet verplicht. Toch is het aan te raden om altijd voor een aanvullende verzekering te kiezen. Dat levert je simpelweg veel gemak op indien je schade rijdt of als je speed pedelec gestolen wordt.

Hoeveel kost een speed pedelec verzekering?

Hier kunnen we geen eenduidig antwoord op geven. De hoogte van de verzekeringspremie wordt namelijk door meerdere factoren bepaald.

Heb je voor een goedkope speed pedelec gekozen? Dan betaal je relatief weinig voor de verzekering. Of heb je voor de beste speed pedelec met een flink prijskaartje gekozen?

Dan betaal je automatisch meer geld voor de verzekering. Dit werkt precies hetzelfde als bij het verzekeren van een auto.

Verder is het soort verzekering bepalend. Kies je bijvoorbeeld voor de beste fietsverzekering met alle mogelijke aanvullende dekkingen? Dan betaal je daar relatief veel geld voor. Of kies je voor één van de basis fietsverzekeringen? Dan betaal je daar een stuk minder geld voor.

En tot slot speelt de verzekeringsmaatschappij een bepalende rol. Vraag bij bovenstaande verzekeringsmaatschappijen een offerte op en vergelijk de premies met elkaar. Je merkt dan al snel op dat de premies per maand flink uiteenlopen.

Waar moet je op letten?

Het uitkiezen van een speed pedelec verzekering is niet makkelijk. Je doet dit immers niet dagelijks én je moet op een hoop aandachtspunten letten. De belangrijkste aandachtspunten zetten we hieronder graag voor je uiteen.

Dekking

Ten eerste moet je heel goed naar de dekking kijken. Wil je je speed pedelec alleen WA verzekeren? Of wil je je speed pedelec ook verzekeren tegen diefstal en/of schade? Dit is aan jou om te bepalen.

Ons advies: stem dit af op de waarde van je speed pedelec. Met name als je voor een dure speed pedelec hebt gekozen, zou je je fiets goed moeten verzekeren.

Tip: let ook goed op aanvullende bijkomstigheden. Hoe zit het bijvoorbeeld met de fiets pechhulp?

Eigen risico

Is er schade aan je speed pedelec ontstaan? En ben je hier tegen verzekerd? Dan hoef je niet bang te zijn voor de reparatiekosten. Waar je mogelijk wel rekening mee moet houden, is met het eigen risico.

Ga goed na of je een eigen risico moet betalen. Zo ja; om welk bedrag gaat dit dan?

Verzekeringsmaatschappij

Je moet niet alleen naar de verzekering kijken, maar ook naar de maatschappij:

  • Gaat het om een betrouwbare en grote maatschappij? Dat is alles wat je wilt. Vandaar ook dat wij uitgekomen zijn bij ANWB, Allianz en Centraal Beheer. Deze drie verzekeringsmaatschappijen zijn groot en betrouwbaar.
  • Hoe verloopt de service? Ga goed na hoe de klantenservice van de maatschappij functioneert. Op het moment dat er iets met je speed pedelec is, wil je uiteraard zo goed mogelijk geholpen worden.
  • Op welke manier kun je een schade indienen? Idealiter kun je dit online of middels een app doen. Dat is het gemakkelijkste en gaat het snelste.

Premie

Uiteraard moet je ook goed naar de premie kijken. Het is belangrijk om te beseffen dat je voor uitgebreidere fietsverzekeringen meer geld moet betalen.

Ons advies is vooral om de verzekering op je speed pedelec aan te passen. Heb je een tweedehands speed pedelec voor een paar honderd euro gekocht? Dan is het wellicht zonde om veel geld aan je speed pedelec verzekering kwijt te zijn.

Heb je een gloednieuw speed pedelec voor een paar duizend euro gekocht? Dan zou je voor de allerbeste speed pedelec verzekering moeten kiezen. Het klopt dat zo’n verzekering vrij prijzig is, maar dat is je fiets immers ook.

Voorwaarden

Tot slot adviseren wij je om goed naar de voorwaarden te kijken.

Op dit gebied hebben wij twee belangrijke tips voor je:

  • Neem de polis van de verzekering goed door. Je doet er verstandig aan om de polis van de verzekering goed door te nemen. Aan de hand van die polis krijg je een duidelijke indruk van alle voorwaarden.
  • Neem de website goed door. De beste verzekeringsmaatschappijen hebben de belangrijkste voorwaarden op hun website vermeld staan. Neem daarom goed de website door.


Ook interessant:

Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *