Travel en Co fietsendragers – Het aanbod bekeken

Laatst bijgewerkt door Simon op september 17, 2023

Ben je online een Travel en Co fietsendrager tegengekomen? En wil je meer weten over dit merk of de betreffende fietsendrager?

In deze Travel&Co fietsendrager review ben je hiervoor aan het juiste adres.

In deze review vertellen wij je graag alles over de fietsendragers van dit merk.

Ook bespreken we waar je deze fietsendragers kunt kopen, waar je rekening mee moet houden en wat onze persoonlijke bevindingen zijn.

Over het merk Travel & Co

Voordat wij deze review konden schrijven, gingen we op zoek naar meer informatie over dit merk. Het lukte ons niet om super veel informatie te vinden, aangezien dit merk bijvoorbeeld geen eigen website lijkt te hebben.

Waar we wel achter gekomen zijn, is dat Travel & Co een merk van de ANWB is. Hierover zegt Erik Jan, ANWB expert, het volgende: “Travel & Co is een ANWB-merk. Dit vermelden wij ook bij een fietsendrager test”.

Als we naar het aanbod van Travel & Co kijken, valt één ding ons op: de fietsendrager lijkt sterk op andere ANWB fietsendragers. De ANWB Touring Flex 2 is bijvoorbeeld een fietsendrager van ANWB die óók onder de naam Travel & Co aangeboden wordt.

Overigens biedt Travel & Co niet alleen fietsendragers aan. Bij dit merk van de ANWB kun je ook terecht voor bijvoorbeeld stormparaplu’s.

Het aanbod van Travel & Co

Op het moment van schrijven bestaat het aanbod van Travel & Co uit een achttal fietsendragers.

Deze fietsendragers zetten we graag kort voor je op een rijtje:

 • Travel & Co Basic
 • Travel & Co Flex
 • Travel & Co Flex II
 • Travel & Co Touring
 • Travel & Co Touring II
 • Travel & Co Lift
 • Travel & Co Basic 1
 • Travel & Co Compact

Uit dit lijstje blijken enkele dingen. Zo ben je bij Travel & Co voor verschillende fietsendragers aan het juiste adres. De meeste fietsendragers zijn zogeheten trekhaakdragers, maar de Compact variant is een achterklepdrager.

Daarnaast kun je bij Travel & Co ook voor speciale fietsendragers kiezen. Wat te denken van de Travel & Co Lift? Deze fietsendrager beschikt over een liftsysteem, waardoor je makkelijk je fiets op de fietsendrager zet.

De fietsendragers van Travel & Co zijn dus gelijk aan fietsendragers van ANWB. De eerder genoemde ANWB Touring 2 is bijvoorbeeld dezelfde fietsendrager als de Travel & Co Touring II.

Waarom ANWB voor meerdere merknamen kiest, is voor ons niet helemaal duidelijk. Het zou toch veel logischer zijn om een fietsendrager onder slechts één merknaam aan te bieden?

Eigenschappen van een Travel & Co fietsendrager

De fietsendragers van Travel & Co voldoen aan onze eisen. Zo zijn alle fietsendragers stevig, makkelijk te gebruiken en veelal ook kantelbaar. Tevens is het zo dat de meeste fietsendragers ook voor elektrische fietsen geschikt zijn.

Wat wij op zich ook handig vinden, is dat je losse onderdelen voor je fietsendrager kunt bestellen. Is er onverhoopt een onderdeel van de fietsendrager kapot gegaan?

Of heb je het idee dat één van de onderdelen aan het slijten is? Voor slechts een paar euro bestel je de meeste onderdelen gemakkelijk online. Hierdoor verleng je alsmaar de levensduur van je Travel & Co fietsendrager.

Zijn de Travel & Co fietsendragers nog verkrijgbaar?

De hierboven benoemde fietsendragers van Travel & Co hadden we graag uitgebreider besproken. Dit heeft echter geen zin; de Travel & Co fietsendragers zijn namelijk niet meer verkrijgbaar.

Hoe dit komt? Nou, ANWB lijkt er toch voor gekozen te hebben om de fietsendragers onder haar eigen merknaam aan te bieden.

De eerder genoemde ANWB Touring II fietsendrager is namelijk wél gewoon nog te bestellen. Voor de Travel & Co Touring II is dit echter niet meer het geval.

Persoonlijk snappen wij deze keuze van de ANWB maar al te goed. Zoals we eerder in deze review stelden, snapten wij al niet dat de fietsendragers onder meerdere merknamen verkocht werden.

Mocht je nu een Travel & Co fietsendrager willen kopen, kun je dus terecht op de website van de ANWB. In de webshop van de ANWB vind je de bovengenoemde fietsendragers, maar dan onder de merknaamANWB’.

De fietsendragers zelf zijn echter volledig gelijk aan de Travel & Co fietsendragers die voorheen nog verkocht werden.

Onze mening over de Travel & Co fietsendragers

Wij zijn zelf erg te spreken over de Travel & Co fietsendragers. De fietsendragers zijn namelijk van een top kwaliteit, beschikken veelal over handige functies en zijn voor tal van fietsen geschikt.

Het lastige is alleen dus dat deze fietsendragers niet meer onder de merknaam Travel & Co aangeboden worden. In plaats daarvan heeft ANWB ervoor gekozen om de fietsendragers onder haar eigen naam te verkopen.

Kunnen wij je de aanschaf van zo’n ANWB fietsendrager aanraden? Ja, dat kunnen wij zeker.

Wel hebben we enkele handige tips voor je in petto:

 • Verdiep je goed in de verschillende ANWB fietsendragers. Zoals bovenstaande lijst van fietsendragers al laat zien, heb je bij ANWB de keuze uit de nodige fietsendragers. Zet de dragers daarom goed naast elkaar en vergelijk ze op de punten waar jij veel waarde aan hecht.
 • Kijk ook naar fietsendragers van andere merken. Om uiteindelijk tot de beste keuze te komen, zou je ook naar fietsendragers van andere merken moeten kijken. Onder meer Pro-User, Hapro en Thule bieden ook prima fietsendragers aan.
 • Bepaal goed waar je naar op zoek bent. Voor hoeveel fietsen heb je een fietsendrager nodig? Om wat voor fietsen gaat dit? En welke eisen stel je aan je nieuwe fietsendrager? Als je de antwoorden op deze vragen voor jezelf vindt, kun je gericht naar de beste ANWB fietsendrager op zoek gaan.
 • Meld je aan als lid bij de ANWB. Wil je van extra voordeel profiteren? Dan is het aan te raden om je als lid bij de ANWB aan te melden. Hiermee profiteer je van extra korting op een ANWB fietsendrager.

Conclusie: de Travel & Co fietsendragers zijn niet meer verkrijgbaar. Wel zijn deze fietsendragers nog verkrijgbaar onder de merknaam van ANWB zelf.


Meer fietsendrager merken:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *