Speed pedelec leasen? Ontdek hier je beste mogelijkheden!

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 23, 2023

Spreekt het principe van een speed pedelec je aan? Zie je het alleen niet zitten om zoveel geld aan een nieuwe speed pedelec uit te geven?

Eén van de alternatieven waar je voor kunt kiezen, is het leasen van een speed pedelec.

Met een speed pedelec leasen geniet je van specifieke voordelen. Maar, er zijn ook een paar belangrijke aandachtspunten waar je goed rekening mee moet houden.

Hoe dit precies allemaal zit, bespreken we graag in dit artikel. Daarnaast bespreken we in dit artikel hoe je mogelijk bijvoorbeeld via je werkgever een speed pedelec kunt leasen.

Waar kun je een speed pedelec leasen?

Spreekt de prijs van een speed pedelec je niet helemaal aan? Dat is goed voor te stellen. Als je een goede speed pedelec van een A-merk wilt kopen, ben je al snel een paar duizend euro verder. Het is maar al te goed te begrijpen dat je een dergelijk bedrag niet wilt of kunt betalen.

Is dat het geval? Dan is het leasen van zo’n speed pedelec een interessant alternatief. Een elektrische fiets leasen brengt meerdere voordelen met zich mee.

Bovendien is het zo dat je bij meerdere partijen tegenwoordig een speed pedelec kunt leasen. De beste aanbieders zetten we voor je op een rijtje.

1. ANWB

Lease je het liefste een e-bike bij een gerenommeerde partij? Dan kun je eens naar ANWB kijken. Deze instantie is zich enkele jaren geleden toe gaan leggen op het aanbieden van leasedeals voor fietsen. Dit doet ANWB met verve onder de naam ‘ANWB Fiets Lease’.

De beste elektrische fietsen kun je relatief voordelig leasen bij ANWB. Je bent hierbij verzekerd van vaste tarieven, van een gloednieuwe fiets én van flexibele voorwaarden.

Wel is het zo dat het aanbod bij ANWB een nogal hoge doorloopsnelheid heeft. Het is goed mogelijk dat je nú geen speed pedelecs in het aanbod bij ANWB vindt, terwijl dit volgende week wel weer het geval kan zijn.

Je doet er daarom verstandig aan om het aanbod van de ANWB goed in de gaten te houden.

Belangrijk voordeel van de ANWB zijn de flexibele voorwaarden. Het is namelijk zo dat je het leasecontract bij persoonlijke omstandigheden op kunt zeggen.

Dit doe je bijvoorbeeld bij een gedwongen ontslag. Na je ontslag heb je de speed pedelec mogelijk niet meer nodig. Dankzij de flexibele voorwaarden van de ANWB neem je in dat geval direct afscheid van de fiets.

Ontdek hier de mogelijkheden bij ANWB >>

2. Speedpedelecs.com

Een speed pedelec leasen doe je ook bij Speedpedelecs.com. Op deze website kun je een divers aanbod van speed pedelec inzien en de gewenste speed pedelec leasen. Ook bij deze aanbieder heb je de keuze uit meerdere leasevormen.

Hiermee is Speedpedelecs.com geschikt voor verschillende situaties. Je kunt via je werkgever een speed pedelec bij deze firma leasen, je kunt als ZZP’er een speed pedelec leasen en je kunt als particulier een dergelijke e-bike leasen.

Belangrijk om te weten is dat de looptijd bij deze aanbieder normaliter 3 jaar is. Na deze 3 jaar kun je de fiets weer inleveren. Op de website valt niks te lezen over een eventuele koopoptie.

In het leasebedrag zijn de kosten voor reparatie & onderhoud, diefstal- en schadeverzekering, accu- en bandenvervanging, pechhulp, afschrijvingskosten, rente, leveringskosten en verwijderingsbijdrage opgenomen.

Je betaalt dus één vast bedrag per maand, waarna er geen sprake van bijkomende/onverwachte kosten kan zijn.

Bezoek hier de website


3. Fietsabonnement.nl

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je bij deze aanbieder een elektrische fiets leasen. Binnen het huidige aanbod van Fietsabonnement.nl is ook ruimte ingericht voor speed pedelecs.

Deze fietsen behalen een hoge snelheid en zijn daarmee uiterst geschikt voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer.

Belangrijk voordeel bij Fietsabonnement.nl is dat je uit twee vormen van lease kunt kiezen:

  • Zakelijke lease: als je een ondernemer bent, is dit een ideale optie. Dit is ook het geval als je de mogelijkheid hebt om via je werkgever een e-bike te leasen. Doe hiervoor goed navraag bij je werkgever en check wat de mogelijkheden.
  • Private lease: ook als particulier kun je bij Fietsabonnement.nl een speed pedelec leasen. Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand, waardoor je in ieder geval financiële zekerheid hebt.

Ook is het fijn dat je bij Fietsabonnement.nl uit veel speed pedelecs kunt kiezen. Ongeacht voor welke variant je kiest, zit in het maandbedrag al een speed pedelec verzekering opgenomen. Ook is het maandbedrag inclusief onderhoud en reparatie.

Bij Fietsabonnement.nl kun je drie jaar lang dus onbezorgd een speed pedelec leasen. Wil je na deze drie jaar graag de fiets overnemen? Dat is mogelijk.

Je kunt de fiets na de looptijd voor een vooraf afgesproken prijs overnemen. Een andere optie is om de speed pedelec na deze drie jaar weer in te leveren.

Bezoek hier de website


Is leasen een verstandige keus?

Je kunt een speed pedelec kopen, een speed pedelec leasen of een speed pedelec huren. Je hebt al met al voldoende mogelijkheden, waarbij voor elke mogelijkheid wel iets te zeggen valt.

Dat is ook zéker het geval bij het leasen van een speed pedelec:

  • Bij het leasen van een speed pedelec ben je van een vast maandbedrag verzekerd. Je weet precies wat je elke maand aan je e-bike kwijt bent en je hoeft niet bang te zijn voor onverwachte kosten.
  • Geen onderhoud- of reparatiekosten. Bij een speed pedelec leasen hoef je ook niet bang te zijn voor onderhoud- of reparatiekosten. Wel zo prettig, aangezien er aan een e-bike altijd iets kapot kan gaan.
  • Je fietst op een gloednieuwe speed pedelec. Het is algemeen bekend dat aanbieders van leasefietsen alleen de nieuwste fietsen aanbieden. Dit heeft puur met de wens vanuit de consument te maken, maar óók met de bedrijfsvoering van de aanbieder. Door alleen nieuwe fietsen aan te bieden, worden de onderhoud- en reparatiekosten laag gehouden.
  • Je bent vaak relatief flexibel. Als je voor een speed pedelec leasedeal van een gerenommeerde partij kiest, ben je vaak relatief flexibel. Zo kun je bijvoorbeeld bij de ANWB de speed pedelec inleveren bij een gedwongen ontslag.
  • Je hoeft niet in één keer een flink bedrag uit te geven. Heb je het niet zo breed bij kas? Of vind je het zonde om veel geld aan een nieuwe speed pedelec uit te geven? Dan is het leasen hiervan uiteraard erg interessant. Je betaalt een vast (klein) bedrag per maand, in plaats van dat je éénmalig een fors bedrag moet betalen.

De voordelen van het leasen van een speed pedelec zijn duidelijk. Wat voor ons ook duidelijk is, is dat je met enkele punten rekening moet houden. Wat gebeurt er bijvoorbeeld na de looptijd met de speed pedelec?

Ben je verplicht om de fiets in te leveren of kun je de fiets tegen een vooraf afgesproken prijs overnemen?

Indien je de fiets niet over kunt nemen, heb je alléén voor het gebruik van de fiets betaald. Je kunt je afvragen of dit financieel gezien het meest verstandige is.

Houd rekening met de voorwaarden

Ook moet je heel kritisch naar de voorwaarden kijken. De voorwaarden staan vaak duidelijk op de website van de aanbieder vermeldt, maar het draait voornamelijk om de kleine lettertjes. Neem deze lettertjes goed door, zodat je niet tegen een addertje onder het gras aanloopt.

Eén van de zaken waar je goed naar moet kijken, is het eigen risico. Betaal je bijvoorbeeld een hoog eigen risico als je speed pedelec onverhoopt gestolen wordt?

Of betaal je een flink eigen risico als er ernstige schade aan de e-bike ontstaan is? Sommige mensen hebben al op een pijnlijke manier kennis gemaakt met deze forse eigen risico’s.

Speed pedelec leasen: beste alternatieven

Een speed pedelec leasen is interessant, maar is niet per sé de beste optie. Het is vooral afhankelijk van je situatie en van je wensen.

Alleen op basis daarvan kun je bepalen wat de beste optie is. Graag wijzen wij je daarbij ook op onderstaande drie alternatieven:

  • Een speed pedelec huren: heb je een speed pedelec slechts voor een korte periode nodig? Of wil je eerst uitproberen of zo’n elektrische fiets wel iets voor jou is? Dan is het vele malen handiger om zo’n fiets te huren. Je betaalt hier een vast maandbedrag voor, maar de looptijd is veelal een stuk korter dan bij het leasen van een speed pedelec.
  • Een goedkope speed pedelec kopen: je kunt er ook voor kiezen om een goedkope speed pedelec te kopen. Als je zo’n fiets koopt, is deze volledig eigendom van jezelf. Dit betekent dat je ‘m ook weer kunt verkopen. Daar is bij het leasen van een speed pedelec geen sprake van; de fiets is en blijft eigendom van de leasemaatschappij.
  • Een speed pedelec op afbetaling kopen: wil je graag een speed pedelec kopen, maar heb je niet in één keer zoveel geld tot je beschikking? Dan kun je kiezen voor een elektrische fiets op afbetaling. Je betaalt hierbij het aankoopbedrag in meerdere termijnen aan de leverancier. Dit betekent dat je maandelijks een klein bedrag uit hoeft te geven in plaats van één keer een groot bedrag uit te geven. Heb je de laatste maandtermijn betaald? Dan is de speed pedelec volledig jóuw bezit.
Ook interessant:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *